Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Geert Van Autenboer - 02-10-2019
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


De accommodaties zijn heel divers - geen negatieve ervaring - uitschieters Greater Kruger en Spioenkop. Prima volpension! Accommodatie bij Johannesburg: OK als opstap voor de reis. Graskop: kamer wat verouderd maar globaal gezien OK (design hotel). Ermelo: bij Afrikaanse boeren - comfortabele kamer. En de accommodatie bij Uhmlanga Rocks, hoewel wat 'kitcherig' qua interieur: goed gelegen met prima gastheren.

Behoudens de voorziene safaris in Krugerpark, hebben we vooral een mix gehad van rust-genieten en korte excursies (sightseeing Johannesburg - wandelen in Spioenkop en aan de kust in Umhlanga Rocks)

Wat betreft de organisatie van de reis, geen problemen met de organisatie aan zich. Wel een aantal aandachtspunten:
- in onze informatiebrochure werd geen onderscheid gemaakt bv. tussen het reguliere programma en extra (betalende) activiteiten.
- routebeschrijving was niet altijd even accuraat en onze GPS liet het op dat ogenblik afweten.

Zuid-Afrika, een ontdekkingsreis op zich. Na enkele jaren ons op Zuidoost-Azië toegespitst te hebben, was dit jaar Zuid-Afrika aan de beurt. Dit in aanloop van de 70e verjaardag van mijn partner (en als verrassing naar Greater Kruger:  tractatie met de taart!). De uitgestippelde 14-daagse route liep vanuit Johannesburg via Krugerpark, vervolgens met huurauto richting Drakensberg (voorgebergte) om zuidoostelijk aan de kust bij Durban (Umhlanga Rocks) af te sluiten.
Veel afwisseling met tussendoor prachtige landschappen (Panorama-route, Drakensberg). Toppers waren: een (veilig) hop-on/hop-off bezoek aan Johannesburg, enkele avontuurlijke dagen in Greater Kruger met morgen- en avondsafari's en natuurlijk de Big Five, ons bezoek aan Spioenkop (een prachtige Engelse lodge in savannegebied met een rijke oorlogsgeschiedenis) en ten slotte toch wat uitblazen in de gastvrije lodge aan de kust bij Umhlanga Rocks aan de kust bij Durban. M.a.w. veel "eten en drinken" (letterlijk en figuurlijk) in relatief korte periode. Dus een goed gevoel bij aankomst terug. En toch even vermelden: ja, onderweg autopech gehad maar -ere wie ere toekomt- flink geholpen door de lokale politie en traffic control. Dus ook onze vrienden ...