Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Irene de Wit - 18-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Zuid-Afrika reis
Onze Zuid-Afrika reis was fantastisch, bijzonder & afwisselend. De hele reis is bijzonder. Het begint met vergezichten in Graskop, Wildlife en Kruger en Swaziland en dan steeds meer natuur richting de Garden route.
De reis is goed georganiseerd. De afstanden zijn redelijk groot waardoor het er bij ons weinig van kwam om onderweg excursies te ondernemen. Dat is jammer, maar aan de andere kant onze eigen schuld, want wij willen helemaal van Johannesburg naar Kaapstad in (korte) 3 weken tijd. 
 
De accommodaties
De accommodaties waren over het algemeen goed verzorgd, netjes en schoon. Goede kamers en goed ontbijt. In ons geval was het soms leuk om een soort huisje te delen met keuken/woonkamer. Het slapen in de Bee-Hives was een bijzondere ervaring. We hebben een super ervaring gehad bij Portland Manor Country Lodge. De kamers zijn stuk voor stuk bijzonder ingericht. De eerste avond was er een pokertoernooi en daardoor was er geen diner, maar een snelle fish&chips maaltijd, dit was prima. De tweede avond waren wij de enige gasten en werden we uitgenodigd in hun eigen huis en heeft Deborah speciaal voor ons gekocht. We zaten in een klassieke kamer, met lange tafel. Kaarsen erop, luxe servies. We waande ons in een kasteel. Deborah is super hartelijk en een goede gastvrouw. Was een zeer leuke ervaring. De eerste accommodatie in Kruger Park viel wat tegen doordat we de kookfaciliteiten minimaal zijn: een warm water boiler, twee kookpitjes (zonder pannen) en een magnetron in een klein apart stenen huisje ergens op het terrein. Volgende avond hadden we een heel ander soort huisje waar wel een keuken in zat met alle benodigdheden om degelijk te kunnen koken en te kunnen eten.

Excursies:
Het was super dat er al zoveel excursies bij de reis in zaten. Het scheelt een hoop geregel. Alle excursies waren super. Zou er geen een willen missen.
  • Wandeling in Kruger was anders dan ik had verwacht, maar uiteindelijk toch interessant.
  • De boottrip in St. Lucia was fantastisch! Je komt heel dicht bij de dieren en naast krokodillen en nijlpaarden ook veel vogels gezien.
  • De dag bij de Zulu's was heel interessant, leuk om kennis te maken met de dorpelingen en te zien wat zij doen in het dagelijks leven. De homestay viel echter wat tegen. Onze perfect combinatie was geweest: thee drinken bij de homestay mensen die daar wonen leren kennen en slapen in een nabij gelegen hotel. Dit omdat de mensen van de homestay lang voor ons in de keuken hebben gestaan, maar we ze eigenlijk nauwelijks gesproken hebben.
  • Bike & Wine: het regende enorm dus gingen we met de auto. Zonder gids, we werden zelf op pad gestuurd. De bezochte locaties waren leuk en afwisselend. Verschillende soorten wijnen, verschillende soorten wijnhuizen en als laatste de brandy.