Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Thijs en Arianne - 15-10-2011
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


We hebben een geweldige tijd gehad in Zuid Afrika. Zeker in het begin is elk beest bijzonder natuurlijk. In de prachtige lodge bij Louis Trichardt werden we ontzettend gastvrij onthaald. Door de leuke en open gesprekken met de geïnteresseerde oprichters en medewerkers voelden we ons al snel helemaal thuis. De omgeving was geweldig. Vanuit je lodge had je direct uitzicht op de bomen, bergen, apen en andere dieren. Toevallig zagen we een rode duiker, die best bijzonder schijnt te zijn. Tijdens de wandeling nam de gids overal de tijd voor. De missie en het verhaal achter de lodge sprak ons erg aan. Ons verblijf hier vonden we echt een meerwaarde van Footprint Travel: de lodge ligt een beetje uit de route, dus we waren er zelf nooit opgekomen om er naar toe te gaan, maar het is zeker de moeite waard!
 
Het Krugerpark is natuurlijk echt geweldig. We hebben geen leeuwen gezien, maar eigenlijk was dat geen probleem, want de andere dieren maakten alles ruimschoots goed! Zo kwamen er niet alleen olifanten, neushoorns, struisvogels, hyena’s en buffels voorbij, maar zagen we bijvoorbeeld ook een kameleon, waar we helemaal niet op gerekend hadden. We troffen in het park relatief weinig mensen en hadden nooit het gevoel dat het ‘vol’ was of zo. Het is er natuurlijk ook bizar groot, je zou er dagen kunnen rondrijden.
 
De Panoramaroute langs de Blyde Rivier Kloof bij Graskop vonden we super! Wat een prachtige omgeving. Natuurlijk gingen we naar de bekende mooie uitkijkpunten, maar onderweg kwamen we ook allerlei watervallen tegen. Daarnaast vonden we de Potholes zeker de moeite waard. Na het droge savanne landschap, was al het groen een leuke variatie.
 
De bijenkorfhuisjes in Swaziland waren ook hartstikke leuk. Het voordeel van het park waar we zaten, was dat je zelf kon wandelen of fietsen tussen de dieren. Ontbijten op het terras aan het water met uitzicht op krokodillen en grote witte reigers vonden we ook bijzonder. Daarnaast hadden we veel lol met de mensen die er werkten.
 
St. Lucia is een gezellig toeristenplaatsje, leuk voor de verandering. Een dag zijn we naar Cape Vidal gegaan, de andere dag hebben we relaxed in en rond het plaatsje gewandeld. Wat ik heel bijzonder vond: vanaf het strand keek je zo de rivier in, waar de nijlpaarden en krokodillen zwommen!
 
In Stanger verbleven we op een mooie plek met leuke mensen. Lekker om na al het reizen te relaxen en je boek te lezen.
 
Van het verblijf in de homestay is me het meeste bij gebleven hoe hartelijk en gastvrij iedereen was. We hadden interessante gesprekken met de lokale mensen en toen we mee mochten doen met de Zulu dans hebben we natuurlijk erg hard om ons zelf gelachen. Toch wel goed dat jullie dit als reisorganisatie aanbieden. Zo zie je niet alleen hoe het grootste gedeelte van de bevolking leeft, maar draag je ook weer bij aan de ontwikkeling van het toerisme en daarmee de economie in het dorp.
 
Drakensberg was een prachtige omgeving om te wandelen. Het huisje vonden we best luxe en het was ook erg relaxed om weer een keertje zelf te koken. Zuid-Afrika is echt een gaaf land, met vriendelijke mensen en een ongelofelijk afwisselend landschap.


Zuid-Afrika reizen - Pompstation in Venda motief.Zuid-Afrika reizen - Prachtig landschap.Zuid-Afrika reizen - KrugerparkZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Uitzichten Blyde River CanyonZuid-Afrika reizen - Uitzichten Blyde River CanyonZuid-Afrika reizen - Nijlpaarden St LuciaZuid-Afrika reizen - Cape Vidal nabij St LuciaZuid-Afrika reizen - Neushoorns Hluhluwe-Umfolozi National park park bij St Lucia, Zuid-Afrika. Zuid-Afrika reizen - Nijlpaarden.Zuid-Afrika reizen - Zonsondergang rivier St Lucia.Zuid-Afrika reizen - Afrikaans dorpje Valley of 1000 Hills. Zuid-Afrika reizen - Afrikaans dorpje Valley of 1000 Hills. Zuid-Afrika reizen - Op bezoek bij moderne Zulu gemeenschap.Zuid-Afrika reizen - Homestay bij een familie