De kustlijn van Venice Beach met palmbomen, appartementen en de heuvels van Los Angeles in de achtergrond

8x Wat te doen in Los Angeles

8x wat te doen in Los Angeles

Welkom in Los Angeles, een van de meest iconische steden van Amerika! Voor de fans van films, mediafranchises en celebrities zijn er heel veel leuke dingen te doen. Zo kun je het beroemde Hollywood-bord van dichtbij bekijken, een tripje maken door Beverly Hills, de sterren bekijken bij de Hollywood Walk of Fame, en de attractieparken van Universal Studios en Disneyland bezoeken. Voor de liefhebbers van zon, zee en strand zijn er meerdere populaire kustplekken, zoals Huntington Beach en het onder skaters populaire Venice Beach. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de binnenstad of Santa Monica Pier! Genoeg leuke bezienswaardigen en activiteiten dus. Wij nemen je mee, en geven je een leuk en handig overzicht.

#1 Hollywood

Hollywood is een must see op je rondreis in Amerika! De historische Hollywoord Walk of Fame bevindt zich op Hollywood Boulevard, en is een verzameling van meer dan 2765 sterren in de straat. De sterren zijn er niet alleen om bekende acteurs of filmmakers te eren, maar ook ter gelegenheid van grote prestaties in de entertainmentindustrie. Een leuk uitstapje dus om op zoek te gaan naar je favoriete regisseur, muzikant, theatergroep of zelfs fictieve helden! De straat is een enorm populaire toeristische bestemming, en er komen naar schatting jaarlijks 10 miljoen mensen op af. Om je bezoek aan Hollywood helemaal af te maken, moet je het bord natuurlijk ook gezien hebben! Dit cultureel iconische bord is goed zichtbaar vanaf Hollywood. Mocht je graag wat langer de tijd nemen bij het bord, dan is de hike vanaf Bronson Canyon naar Griffith Park (het park waar het bord staat) een aanrader. Hier kun je een perfect uitkijkpunt vinden bij Lake Hollywood Park. Later ook meer over Universal Studios, een attractiepark in de heuvels van Hollywood. Hiervoor raden we je aan om een apart dagje in te plannen.

Het Hollywood-bord op de groene heuvel met een blauwe lucht als achtergrond

#2 Beverly Hills

Deze suburb van Los Angeles ligt ongeveer 3 kilometer buiten het centrum. Beverly Hills staat bekend om de pop- en filmsterren die er wonen, en neemt een belangrijke plek in binnen de film- en cultuurscene in Amerika. In tegenstelling tot Hollywood zijn er niet heel veel toeristische attracties, maar meerdere kleine activiteiten die een leuk bezoekje waard zijn. We raden je de volgende route aan! Start bij Lily Pond, hier kun je het Beverly Hills bord bekijken. In Beverly Gardens Park, een straat verder, kun je veel mooie kunstwerken bezichtigen. Een klein stukje lopen brengt je naar Rodeo Drive, het filmachtige shopping district. Overige leuke activiteiten in de stad zijn een rondje rijden om de grote villa’s te bewonderen, een drankje doen op het dak bij een van de rooftop-locaties, een kunstzinnig bezoekje aan Wallis Annenberg Center fort he Performing Arts, en een kijkje nemen bij het sprookjesachtige heksenhuisje ‘’Spadena House’’, gebouwd voor een oude filmset uit 1921.

De gebouwen aan de straat in Beverley Hills, met stoplichten en straatnaamborden

#3 Santa Monica

Om gelijk alle must-see iconische plekken af te kunnen strepen, is een bezoekje aan de Santa Monica Pier een niet te missen stop! De bekendste pier van Amerika is alleen een locatie die vaak wordt gefotografeerd om zijn bekendheid, maar ook een plek waar toeristen en bewoners samenkomen om te genieten van de relaxte surfercultuur en het strand. Het ultieme vakantiegevoel: kraampjes met strandartikelen, zomers en expressief geklede mensen, leuke attracties en een gezellige mix van restaurantjes, terrassen en street food. De pier heeft een rijke geschiedenis, en staat al sinds 1909 (meer dan 110 jaar!). Met kettingen van zeeschelpen, shows van straatartiesten en lekkere milkshakes kan deze relatief kleine locatie goed zijn voor een hele dag aan vermaak! Ben je op zoek naar meer spanning en intensiteit? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen bij Pacific Park, het attractiepark op de pier.

Woman standing in front of a theme park on a pier at the beach

#4 Attractieparken

In de woorden van Walt Disney: ‘’Voor allen die naar deze vrolijke plek komen: Welkom! Disneyland is jouw land’’. We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen. Dit allereerste Disney-themapark ooit gebouwd is een van de twee themaparken in Disney Resort, Anaheim. Daarnaast kun je hier ook Disney California Adventure Park vinden, een uitbreiding op Disneyland. Het brede aanbod van attracties en de impact van Disney op de film- en animatiescene in Amerika maakt dit een van de beste parken in de Verenigde Staten. Mickey Mouse, populaire films als Guardians of the Galaxy, Monsters Inc. en Spiderman staan centraal in de verschillende rides, van kinderattracties tot thema- en thrillrides. Het park is open van 8 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds.
Ben je een echte filmliefhebber, dan raden we je Universal Studios aan: het is naast een attractiepark ook een verzameling van filmstudio’s en tours. Hier kun je dus veel leren over de filmscene in Amerika. Verkijk je niet: dit park is behoorlijk groot! Mocht je extra geïnteresseerd zijn in het doen van alle attracties, dan is het geen gek idee om een kaartje voor twee dagen te kopen. Overnachten in het park is echter duur, dus een ritje op en neer is een prima optie. Het park bestaat uit een boven- en benedendeel, verbonden door een lange roltrap. Hebben we het over de attracties, dan zijn het er echt té veel om op te noemen. Een kleine greep: de Hollywood Studio Tour (aanrader!), een groot Harry Potter-deel, WaterWorld, de oudste attractie ‘’Jurassic World – The Ride’’, The Simpsons Ride, The Walking Dead Attraction, DreamWorks Theatre, Fast & Furious Supercharged, en nog veel meer. Elk deel van het park heft zijn eigen charmes en referenties, dus als liefhebber van films of pop culture is de kans heel groot dat je hier een goed aantal van je favoriete films, series en shows tegen gaat komen.

Universal studios bij de ingang met het logo op de wereldbol, en rechts disneyland met bezoekers in de lange straat met palmbomen

#5 Studio Tours

Voor wie een uitgebreid inkijkje wil hebben in het leven en werk achter de schermen, zijn er veschillende studio tours in de pretparken in Los Angeles. Zo heeft Universal Studios een attractie genaamd ''Studio Tour'', waarbij je ongeveer drie kwartier tot een uur lang in een karretje langs allerlei werkende filmsets rijdt. Je komt hier bijvoorbeeld langs Psycho, Back To The Future, en verschillende sets van Dreamworks en Paramount. Verder kun je in Universal Studios verschillende themagerelateerde tours volgen, zoals een kijkje achter de schermen bij Transformers of de Jurassic World Studio Tour. Ook bij Warner Bros. kun je in Los Angeles een tour volgen, waarbij een gids je meeneemt langs verschillende bestaande sets. Bekijk hoe het proces van script naar set verloopt, of bezoek wereldberoemde sets als de Central Perk-set van de bekende serie Friends.

Een bord waar ''Jurassic Park'' op staat, omringd door jungle enzovoorts

#6 Venice Beach

Dit gezellige strand met de bijnaam ''muscle beach'' is het populairste van Los Angeles. Uiteraard kun je je lekker genieten op het strand, maar de hippe wijk Venice heeft meer bezienswaardigheden te bieden. Zo is er de Venice Beach Boardwalk, een Boardwalk met honderden leuke lokale winkeltjes. Dit is daarnaast ook dé plek waar je lokale straatartiesten gaat vinden, variërend van muzikanten tot performers. De sportcultuur is hier populair, dus check de basketbalveldjes als je een paar goeie dunks wil zien! Ook zijn de skateparken erg geliefd, en worden er regelmatig competities gehouden met zeer getalenteerde skateboarders. Het gebied zit vol met kunst en graffiti, een mooie plek om foto's te nemen. Naast de vele terrasjes kun je hier na een dagje genieten ook weer een rooftop bar opzoeken.

Een skateboarder die een truc doet in een halfpipe met palmbomen en andere mensen op de achtergrond

#7 Huntington Beach

Net als Venice Beach staat ook het stadje Huntington Beach bekend om de surfercultuur. Waar Venice Beach vooral iconisch, gezellig en sfeervol is, kun je bij Huntington Beach meer spannende activiteiten, attracties en guided walking tours verwachten. We raden je aan om ze lekker allebei mee te pakken, maar dit is dé plek voor de actieve reizigers. De beste activiteiten zijn watersport (kayakken, surfen, visexcursies en paddleboarden), hikingtrails door natuurparken als Huntington Central park en Bolsa Chica Ecological Reserve, en paardrijden. Ook zijn er lokaal populaire activiteiten zoals pickleball, discgolf of vogelspotten. Daarnaast kun je uiteraard ook relaxen op het strand.

De pier van huntington beach bij ondergaande zon, met de palmbomen op de boulevard op de voorgrond

#8 Celebrity Home Tours

Los Angeles zou Los Angeles niet zijn zonder de celebrities. Justin Timberlake, Gwen Stefani en Will Ferrel zijn een paar voorbeelden van de sterren die hun huis in dit stukje Amerika hebben laten bouwen. Veel enthousiaste en vermakelijke tour guides staan voor je klaar om je langs alle celebrity houses te brengen! Sommige tours kunnen je door heel Hollywood brengen, anderen leggen de focus enkel op de celebrities. Extra leuk dus als je over Hollywood Boulevard bent gelopen om de sterren te bekijken die je kan bezoeken. Rij een dagje mee met de gidsen, en hoor leuke anekdotes over Katy Perry, Bruno Mars, Dr. Phill en nog veel meer!

De huizen in Hollywood van bovenaf gefotografeerd

Los Angeles is een stad waar ontzettend veel te doen is, en zeker een leuke toevoeging aan je Amerika rondreis. We helpen je graag om deze rondreis te plannen! Ook kun je meer over Amerika vinden op onze informatiepagina. Niet alleen in Los Angeles, maar ook in San Francisco of Las Vegas kijk je je ogen uit!