Het Excalibur Hotel in Las Vegas. Verschillende torens en kasteelmuren met kantelen vormen een Disney-achtig kasteel hotel. Daken zijn wit en steenkleurig of blauw, rood, geel en paars verlicht. Op de achtergrond is een groter, flatgebouw-achtig deel van het hotel te zien. De lucht is donker.

Top 8 Slaapplekken in Amerika

Top 8 Slaapplekken in Amerika

Welkom in Amerika, het land van popcultuur en onbegrensde mogelijkheden! Dit land zit vol diverse natuur en verschillende culturen, en heeft veel locaties waar je je ogen uit kunt kijken. De bekende skyline van New York komt, de adembenemende National Parks en de leuke roadtripwegen als Route 66 maken Amerika een onvergetelijke bestemming. Veel National Parks en steden hebben slaapplekken die jouw rondreis nóg unieker kunnen maken. Die kun je natuurlijk niet missen! We hebben ze voor je op een rijtje gezet, dus hier zijn onze 8 beste aanraders voor een prachtige slaapplek.

#1 Under Canvas, Zion

Deze eerste overnachtingsplek op ons lijstje is een glamping, wat betekent dat je de klassieke kampeerstijl combineert met luxe en comfort! Na een dagje genieten van alles wat het spectaculaire Zion National park te bieden heeft, kun je lekker komen uitrusten in de tentjes en comfortabele stoelen bij dit verblijf. De tenten hebben een prachtig uitzicht over het nabijgelegen park, en ’s nachts kan je bij heldere lucht de sterren goed zien. De ideale plek dus voor een avondje sterrenkijken in Amerika, om daarna lekker bij te komen!

Boven de lobby van het hotel met links uitzicht op het zwembad, vele planten en bruine banken en loungestoelen, links de lobby van een ander perspectief met uitzicht op de houten balie, en rechtsonder een hotelkamer met tweepersoonsbed, bruine plafondlamp, zonlicht door de ramen en een paar kamerplanten.

#2 AutoCamp, Yosemite

Ook Yosemite National Park heeft zijn eigen unieke concept voor overnachtingen in de buurt. Bij AutoCamp Yosemite kun je genieten van een overnachting in de speciale caravans. Deze slaapplekken zijn lekker ideaal ingedeeld voor maximaal gemak en overnachtingscomfort. Wederom dus heerlijk kamperen in Amerika met de luxe van moderne faciliteiten! Als bonus heeft deze overnachtingsplek een zwembad, waar je lekker kunt chillen na een wandeling door Yosemite National Park. Geniet van de Half Dome hike, de iconische watervallen van Yosemite en de prachtige bergen en natuur, en kom 's avonds heerlijk tot rust in de caravans.

Links een stel die op een houten bankje in het bos kamperen. Links van ze staat een witte tent, en rechts van ze staat een zilveren caravan. Rechts is een zilveren caravan met zwarte houten vlonder en een paar stoelen in het bos te zien.

#3 Inn By The Harbour, Santa Barbara

Na een dagje genieten van het zonnige Santa Barbara wacht deze tropisch slaapplek op je. Je hoeft de surfersfeer van de Californische kust niet gelijk achter je te laten, want dit hotel is volledig in de sfeer van de chille strandvibe. De mediterrane invloeden van de omgeving vind je terug in de leuke planten in de lobby, en de feel van de stad komt terug in de aankleding en meubels van het hotel. Inn By The Harbour heeft daarnaast een zwembad, grote kamers, comfortabele bedden en vriendelijke medewerkers. Het lekkere ontbijt en de snacks zijn een mooie extra voor deze relaxte plek. In dit schone hotel voel je je door de laid-back sfeer al snel op je gemak, waardoor je fijn tot rust kan komen.

Het resort van Santa Barbara. De muren zijn wit, de tegels hebben aardachtige kleuren en de omgeving heeft mediterrane begroeiing. Het is avond, de lucht is blauw en de verlichting van het resort staat aan.

#4 Arlo Midtown, New York

Er is veel moois te zien in het bruisende centrum van Manhattan. Tussen de wolkenkrabbers van New York ligt het stijlvolle Arlo Midtown. In dit unieke hotel geniet je van comfort in eigentijdse stijl, en een adembenemend uitzicht over de skyline van de stad. Wist je dat er op de daken van New York veel gezellige dakterrassen te vinden zijn vol loungesets en planten? Ook Arlo Midtown heeft een dakterras waar je kunt ontspannen, en waar je over alle andere groene daken uitkijkt. Geniet van de luxe voorzieningen, herontdek New York van bovenaf, en beleef Amerika op een geheel nieuwe manier.

Links een dakterras met een stoel en twee banken en een houten afzetting en planten voor de skyline van manhattan, en rechts een grote hoeveelheid planten op een dakterras voor een glazen afzetting en de skyline van manhattan

#5 The Evelyn Hotel, New York

Met een verblijf in The Evelyn Hotel ga je voor een chique overnachting in de Big Apple. Dit hotel is historisch, en heeft veel elementen die perfect passen bij klassiek New York. In combinatie met deze elegantie vind je de moderne voorzieningen voor een onvergetelijk verblijf. Praktisch gezien zit je hier ook goed, want het hotel ligt lekker centraal. Een goede uitvalbasis voor een dagje de stad ontdekken, een dagje shoppen of sightseeing bij de vele landmarks en bekende gebouwen in New York. Geniet van het bruisende centrum van de stad, de charme en gastvrijheid van Amerika en een authentieke New Yorkse ervaring!

Links de voorkant van het Evelyn Hotel in een straat in New York met voorbijgangers, en rechts het interieur van een bar met zacht licht, drankjes op de planken en een plant en zitplekken

#6 Bluff Dwellings Resort, Utah

Zoals de eigenaren van het hotel zelf zeggen: ‘’Het leven is een prachtige reis. Zorg dat deze reis je naar Bluff Dwellings Resort in Bluff, Utah brengt.’’ Het resort is een mooie representatie van de reislustigheid in Utah. Op je roadtrip door het wilde westen kom je tot rust in dit geschiedenisrijke resort. De stad Bluff is gebouwd tussen de zandstenen rotsen van miljoenen jaren oud, en heeft invloeden van de eeuwenoude Pueblo stammen uit Amerika. Naast dit stadje zijn ook de San Juan rivier en het Bears Ears National Monument in de buurt te vinden. Een enthousiasmerende tussenstop in je rondreis die inspireert tot ontdekken en avontuur.

Links twee traditionele tipi's in het rode gesteente met een weg die erheen loopt, en rechts een bank en twee stoelen en een poef in de voortuin van een resort van 3 verdiepingen met een bruine kleur, zwarte hekken voor de balkonnen en blauwe lucht met bewolking.

#7 Excalibur Hotel, Las Vegas

What happens in Vegas, stays in Vegas! En hoe kun je je stay beter uitzoeken dan het Excalibur Hotel? Deze sprookjesachtige verzameling van torens, lichten en kleurrijke daken is vanbinnen voorzien van alle faciliteiten om je een ideaal verblijf in Las Vegas te verzorgen. Ook voor de enthousiaste Vegas-gangers is er genoeg: het hotel heeft een groot casino, geheel in de stijl van de stad. Daarnaast kun je je overnachting upgraden naar een themakamer of suite, waardoor je als een ware koning of koningin slaapt. Ontdek de magie van Excalibur, en verblijf dichtbij de beroemde strip in Las Vegas!

Links het Excalibur hotel in Las Vegas van schuin boven gefotografeerd, met de rest van de stad en bergen op de achtergrond en een timelapse van het verkeer op de voorgrond. Links het excalibur hotel van de binnenkant, met uitzicht op een van de torens door het raam en een volle badkuip met schuimend water, een schaal aardbeien en een fles wijn waar een glas uit is ingeschonken.

#8 Proper Hotel, Los Angeles

Santa Monica Proper Hotel is er goed in geslaagd om alles te vertegenwoordigen waar Santa Monica voor staat. Een echte lokale ervaring op loopafstand van het strand, ontworpen in de stijl van de loungecultuur aan de kust. De groene tropische planten zorgen voor een mooie kleurtint tussen het rustige houten meubilair en de aardekleurige tegels. De rustige uitstraling en de lekker zittende sofa’s en stoelen zorgen voor een typisch vleugje Californisch cool. De ideale tussenstop in je rondreis door Amerika! Binnen de levendige energie van de omgeving is dit een heerlijke oase van rust. Kom lekker bij, of gebruik het hotel als uitvalbasis voor een dagje strand of Santa Monica.

Boven de lobby van het hotel met links uitzicht op het zwembad, vele planten en bruine banken en loungestoelen, links de lobby van een ander perspectief met uitzicht op de houten balie, en rechtsonder een hotelkamer met tweepersoonsbed, bruine plafondlamp, zonlicht door de ramen en een paar kamerplanten.

Met een fijne slaapplek en prettige tussenstop heb je de tijd om te genieten van de dag die je in Amerika hebt beleefd, en kun je heerlijk ontspannen. Wil jij meer weten over onze Amerikareizen? Check dan de informatiepagina, of bijvoorbeeld de blog over onze favoriete Nationale Parken van West-Amerika.