10x Must visit in de Golden Circle

10x Must visit in de Golden Cirlce

IJsland, een fantastische bestemming in het noorden van de Atlantische Oceaan, staat op de bucketlijst lijst van veel avonturiers en natuurliefhebbers. IJsland is een unieke reisbestemming met zijn geothermische wonderen, betoverende landschappen en rijke cultuur. Het land staat bekend om zijn adembenemende landschappen met gletsjers, vulkanen, fjorden, geisers, watervallen en hete baden. De Golden Circle is een populair gebied met de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland brengt. Het biedt een indrukwekkend inzicht in de natuurlijke wonderen van het land en is een geweldige manier om IJsland te verkennen. Maak je bucketlijst compleet en ontdek deze 10 must-visit plekken van IJsland!

#1 Thingvellir Nationaal Park

Als je door IJsland reist, mag je Thingvellir National Park in de Golden Circle absoluut niet overslaan! Het is zo indrukwekkend dat het zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat! Het park heeft een fantastisch uitzicht op de plek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen elkaar ontmoeten en uit elkaar bewegen.  Je zult je ogen uitkijken bij het ontdekken van deze adembenemende locatie!

#2 Gullfoss waterval

De Gullfoss waterval is zonder twijfel een van de meest adembenemende natuurlijke wonderen van IJsland en een hoogtepunt van de Golden Circle. Het water van de Hvítá-rivier stort zich hier in twee fasen 32 meter naar beneden in een indrukwekkende kloof, wat zorgt voor een indrukwekkend fenomeen. Als je geluk hebt, kun je hier een regenboog zien in de nevel van de waterval.

#3 Geysir geothermisch gebied

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring tijdens je reis door IJsland, dan mag een bezoek aan Geysir zeker niet ontbreken. Gelegen in het hart van de Golden Circle, is dit de plek waar je de meest indrukwekkende geiser van IJsland kunt zien: Strokkur. En deze geiser is niet zomaar een geiser. Elke 6-10 minuten barst hij uit en spuit hij een enorme kolom van heet water tot wel 20 meter hoog de lucht in, terwijl het prachtige geluid van borrelend water je omringt. Het is een fascinerend natuurlijk spektakel dat je niet snel zult vergeten en een absolute must-see voor alle avonturiers en reizigers die houden van adembenemende landschappen en fenomenen.

#4 Laugarvatn Hot Springs

De Laugarvatn Hot Springs zijn een geothermisch wonder temidden van de IJslandse wildernis. De hete bronnen zijn niet alleen een onvergetelijke ervaring voor alle zintuigen, maar ook een welverdiende verademing na een lange dag van sightseeing en avonturen. De hete bronnen zijn omgeven door prachtige natuur en bieden verschillende temperaturen om uit te kiezen. Dus waar wacht je nog op? Trek je badpak aan en laat je onderdompelen in de weelderige warmte en betoverende omgeving van deze onvergetelijke geothermische wonderen.

#5 Faxafoss

Faxafoss is een minder bekende waterval op de Golden Circle, maar het is zeker een bezoek waard. Deze waterval is minder druk dan de Gullfoss, maar dat maakt het des te meer bijzonder. Het biedt een rustiger en intiemer uitzicht op de natuur van IJsland, een unieke ervaring!

#6 Secret Lagoon

De Secret Lagoon is een natuurlijke warmwaterbron die verscholen ligt in een geothermisch veld in de buurt van het dorp Flúðir. Het is de oudste geothermische pool van IJsland en biedt een onvergetelijke zwemervaring tussen stomende waterbronnen en prachtige natuur. Terwijl jij jezelf onderdompelt in het kristalhelder water, word je omringd door betoverende schoonheid. Het rustige geluid van stromend water en de serene sfeer van de omgeving zorgen ervoor dat je helemaal kunt ontspannen.

#7 Het Kerid-kratermeer

Het Kerid-kratermeer is een absolute must-visit  op de Golden Circle. Het is een explosiekrater met een diepte van 55 meter en een helderblauw meer aan de onderkant. Je kunt een wandeling maken rondom de krater of afdalen naar het meer om het van dichtbij te bekijken. Het helderblauwe water aan de de onderkant van de krater is een van de meest opvallende kenmerken van deze prachtige plek. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is echt!

#8 De Hverageroi Warm River

De Hveragerði Warm River is een warmwaterstroom die door een groene vallei stroomt. Het is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van IJsland. Het water is warm genoeg om in te zwemmen, maar houd er rekening mee dat het water wel heel erg heet kan zijn op sommige plaatsen. Of je nu alleen komt om te ontspannen of om te genieten van een verfrissende duik, de Hveragerði Warm River is een unieke stop die je niet mag missen!

#9 Het Kerio Lavaveld

Het Kerið Lavaveld is een gebied vol met vulkanische kraters en is een van de meest spectaculaire landschappen van IJsland. Het is de thuisbasis van vele geothermische activiteiten waaronderwarmwaterbronnen en vulkanische meren, die een magisch gevoel geven aan het gebied geven. Een wandeling door dit gebied biedt een onvergetelijke ervaring van de natuurlijke schoonheid van IJsland. De verschillende kleuren van de krater, van diep rood tot zwart, zijn een lust voor het oog. Het is net alsof jij je in een andere wereld bevindt!

#10 Seljalandsfoss waterval

De Seljalandsfoss waterval is niet zomaar een waterval. Het is een adembenemend natuurlijk wonder en een must-visit in de Golden Circle. Het water valt hier vanaf een hoogte van 60 meter naar beneden en creëert een fantastisch mistgordijn dat je omhult terwijl je achter de waterval loopt.  Het is een prachtige plek om te bezoeken, vooral tijdens zonsondergang wanneer het licht een onvergetelijke gloed werpt op de waterval die je nog lang zal bijblijven.


Al enthousiast geworden over de Golden Circle in IJsland? Check al onze rondreizen in dit fantastische land! Wij hebben in ieder geval deze must visits in de Golden Circle alvast voor je in Google Maps gezet, zodat jij ze allemaal kunt vinden. Klik op de kaart voor de routes!

Google Maps kaartje must visits in de Golden Circle