De gids voor een ultieme Blue Lagoon-ervaring in IJsland

10 Tips voor een ultieme Blue Lagoon-ervaring in IJsland

IJsland staat bekend om zijn overweldigende natuurlijke schoonheid, en geen enkele reis naar dit prachtige land is compleet zonder een bezoek aan de iconische Blue Lagoon. Dit geothermische meer, omgeven door lavavelden, biedt een onvergetelijke ervaring van ontspanning en sereniteit. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je Blue Lagoon-ervaring te halen.

#1 Reserveer vooraf: voorkom teleurstelling

De populariteit van de Blue Lagoon in IJsland is ongekend, dus het is verstandig om je toegangstickets van tevoren te boeken. Er zijn verschillende tickets: tickets die je enkel toegang geven tot de Blue Lagoon en tickets waarbij een massage, de stoombaden of andere leuke extraatjes inbegrepen zijn. Door vooraf te boeken, voorkom je teleurstellingen en heb je gegarandeerd toegang tot dit natuurlijke paradijs. Geen stress, geen gedoe, alleen maar ontspanning en pure verwennerij wanneer jij dat wilt.

#2 Timing is alles: kies het juiste tijdstip

Om de drukte te ontlopen en écht te genieten, kies je het ideale moment voor jouw bezoek aan deze betoverende plek. Of je nu een vroege vogel bent of liever in de avond ronddobbert, dat is aan jou. Het ochtendlicht en de avondzon voegen ook nog eens een extra vleugje magie toe. Timing is in ieder geval alles, en op de juiste tijd arriveren betekent dat je de magie van de Blue Lagoon op zijn best zult ervaren.

#3 Pak licht in: handige essentials

Voor een zorgeloze dag in de Blue Lagoon is het de kunst om je tas licht te houden en alleen het hoognodige in te pakken. Dus, wat zijn die onmisbare items? Zwemkleding – check! Slippers – check! Zonnebrandcrème – dubbelcheck! Licht inpakken voor de Blue Lagoon is een slimme zet om ongehinderd te genieten van je ontspannende dag in de Blue Lagoon zonder onnodige ballast mee te sjouwen. Je kan eventueel zelfs ter plaatse een handdoek huren, waardoor je de last van een eigen handdoek vermijdt en meer ruimte hebt voor andere essentiële items in je tas.

#4 Wat wel en niet mee te nemen

Laat kostbare sieraden thuis om schade te voorkomen. Draag een zonnebril om je ogen te beschermen tegen de felle zon, want ja ook in IJsland kan de zon erg fel zijn! Neem je eigen slippers en handdoeken mee voor extra comfort en besparingen op huurkosten. Laat je elektronica niet thuis liggen; bescherm ze met een waterproof hoes voor Instagram-waardige momenten. Maak de perfect picture in de Blue Lagoon zonder je zorgen te maken over spetters.

#5 Haarverzorging: bescherm je lokken

Het mineraalrijke water is dan wel helend voor je huid, maar kan je haar een tikje uitdrogen. Maar geen zorgen, we hebben de perfecte haarverzorgingsroutine voor je om die stralende glans te behouden. Vóór je duik in het turquoise meer, bescherm je je haar met een goede hoeveelheid conditioner. Het creëert als het ware een beschermend schild tegen de natuurlijke elementen van het water en geeft je haar die extra boost van vocht om de uitdagingen van het mineraalrijke bad aan te gaan. Als je er uitkomt, breng dan nog een tweede dosis conditioner aan en shinen maar!

Foto van blue lagoon met bergen en wolken en foto van een brug over de blue lagoon

#6 Gezichtsmaskertje: gebruik de Silica modder

In de Blue Lagoon kun je genieten van een gratis silica moddermasker van de bodem. Neem even de tijd om te ontspannen en breng het Silica moddermasker aan op je gezicht en lichaam, laat het drogen en spoel het vervolgens af. Je huid zal zijdezacht aanvoelen en je zult er stralend uitzien. De unieke samenstelling van de Silica modder staat bekend om zijn reinigende  en hydraterende eigenschappen, waardoor onzuiverheden verdwijnen en je huid wordt verwend met de ultieme verzorging.

#7 Probeer verschillende maskers uit bij de Mask Bar

Ontdek de Mask Bar in de Blue Lagoon en trakteer jezelf op een heerlijk gezichtsmasker! Naast het beroemde Silica moddermasker, heb je hier keuze uit andere geweldige opties. Kies het frisse algenmasker, het voedende mineralenmasker, of het zachte lava scrub masker voor een stralende huid. Drijf op het kalme wateroppervlak terwijl je jezelf overgeeft aan deze heerlijke gezichtsbehandelingen. Elk masker is samengesteld met natuurlijke ingrediënten. Dus, geef jezelf over aan de luxe van de Mask Bar en ervaar een moment van puur genot.

#8 Ontspan met een drankje in het water

Maak je ervaring in deze prachtige Blue Lagoon in IJsland nog luxueuzer door te genieten van een verfrissend drankje aan de In-Water Bar. Met je favoriete drankje in de hand, terwijl je omringd wordt door dampende wateren, bereik je het toppunt van ontspanning. Je hebt keuze uit smoothies, sapjes, frisdranken, bier en wijn. Het is echt alsof je in een natuurlijke spa bent beland. Good to know: Bij je entree is een gratis drankje inbegrepen!

#9 Fotomomenten: leg de magie vast

Vergeet je camera niet, want in de Blue Lagoon wacht een visueel feest op je! Begin met foto's van het turquoise water tegen de ruige achtergrond. Vang de sprankeling van de zon op het water, die de Blue Lagoon een prachtige glans geeft. Loop over de houten paden en ontdek fotogenieke plekjes met de prachtige IJslandse natuur als achtergrond. Zoom in op de modderige details of neem wijde shots van het hele gebied. Elk plaatje vertelt een deel van jouw Blue Lagoon-verhaal. En vergeet niet de mensen! Leg lachende gezichten vast, de relaxte sfeer en alle blije momenten. Want uiteindelijk maken juist die foto's de herinneringen zo bijzonder.

#10 Ontdek de natuurlijke schoonheid rondom de Blue Lagoon

Na een verfrissende duik in de Blue Lagoon, staat er nog meer moois op je te wachten in de betoverende omgeving. Laat de avonturier in jezelf ontwaken terwijl je de natuurlijke pracht rondom dit meer verkent. Ontdek nabijgelegen lavavelden en geniet van andere magische meren zoals Kleifarvatn. Laat je verrassen door de ruwe schoonheid van de natuur van IJsland.

Vrouw met moddermasker en brug over het felblauwe water
Een bezoek aan de Blue Lagoon is niet alleen een ontspannende ervaring, maar ook een reis naar een natuurlijk wonder dat uniek is voor IJsland. Met deze tips ben je goed voorbereid om het meeste uit je Blue Lagoon-avontuur te halen en te genieten van de magie van dit geothermische bad. Check alle IJsland rondreizen en ontdek de pracht van de Blue Lagoon!