Dolomieten

10x Must-visit plekken in de Dolomieten

10x Must-visit plekken in de Dolomieten

De Dolomieten, een adembenemend berggebied in Italië, trekken jaarlijks avonturiers en natuurliefhebbers van over de hele wereld. Met zijn karakteristieke pieken, uitgestrekte valleien en kristalheldere meren biedt deze regio een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Of je nu een liefhebber bent van wandelen, mountainbiken, of gewoon wilt genieten van de rust en schoonheid van de bergen, de Dolomieten hebben voor ieder wat wils. In deze blog ontdek je tien must-visit plekken die je reis naar dit spectaculaire stukje natuur onvergetelijk zullen maken. Van iconische bergtoppen tot schilderachtige dorpjes en indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden, laat je inspireren door deze lijst en bereid je voor op een onvergetelijke reis door dit berglandschap.

#1 Tre Cime di Lavaredo – Drei Zinnen

Eén van de meest iconische en herkenbare bezienswaardigheden in de Dolomieten zijn de Tre Cime di Lavaredo, ookwel Drei Zinnen. Deze drie indrukwekkende pieken rijzen hoog op en vormen een bijzonder schouwspel tegen de lucht. Gelegen in de Italiaanse regio Zuid-Tirol, trekken de Tre Cime di Lavaredo jaarlijks talloze bezoekers die komen om te wandelen, klimmen en genieten van het bijzondere uitzicht. De wandelpaden rondom de Tre Cime di Lavaredo bieden een scala aan mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren wandelaars, met routes die langs schilderachtige bergmeren en ruige berglandschappen slingeren. Een bezoek aan de Tre Cime di Lavaredo in Italië is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je reis naar de Dolomieten.

Tre Cime di Lavaredo - Drei Zinnen

#2 Cadini Di Misurina

Cadini Di Misurina, gelegen in het noordoosten van Italië, in de Dolomieten, is een bestemming die natuurliefhebbers en wandelaars betovert. Dit gebied staat bekend om zijn indrukwekkende rotspieken, schilderachtige meren en uitgestrekte alpenweiden. Wandelpaden kronkelen door het landschap, waardoor bezoekers de kans krijgen om te genieten van de rust en schoonheid van de omgeving. Met zijn unieke rotsformaties en kristalheldere wateren biedt Cadini Di Misurina een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de natuurlijke schoonheid van de Dolomieten in Italië wil verkennen. Daarnaast is Cadini Di Misurina een uitstekend uitkijkpunt aan de andere kant van de parkeerplaats van de Dreizinnen. Het pad naar dit punt kan echter uitdagend zijn en mensen met hoogtevrees moeten voorbereid zijn, want het loopt langs steile afgronden.

Candini Di Misurina

#3 Seiser Alm – Alpe di Siusi

Seiser Alm, ook bekend als Alpe di Siusi, is een van de grootste hoogvlaktes in de Dolomieten, gelegen in de regio Zuid-Tirol, Italië. Met zijn uitgestrekte weiden, omringd door bergen, is het een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Seiser Alm biedt een scala aan activiteiten, van ontspannen wandelingen tot uitdagende bergtochten, en is het hele jaar door een populaire bestemming. In de zomermaanden worden de groene weiden bezaaid met kleurrijke bloemen, terwijl in de winter de Alm verandert in een besneeuwd wonderland. Naast de adembenemende natuurlijke schoonheid biedt Seiser Alm ook gezellige berghutten waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes. Seiser Alm geeft je de gelegenheid op avontuur en ontspanning.

Seiser Alm - Alpe do Siusi

#4 Lago di Braies – Pragser Wildsee

Lago di Braies, ook bekend als Pragser Wildsee, is een wonderbaarlijk bergmeer gelegen in de Dolomieten, in de Italiaanse regio Zuid-Tirol. Met zijn smaragdgroene water omringd door de indrukwekkende bergtoppen, is dit meer een schoonheid van de natuur. Het landschap biedt een perfecte setting voor een ontspannen wandeling langs de oevers of een rustig boottochtje op het water. Voor de meer avontuurlijke bezoekers zijn er ook wandelpaden die leiden naar panoramische uitkijkpunten met adembenemende uitzichten op het meer en de omliggende bergen. Lago di Braies is niet alleen een populaire bestemming vanwege zijn natuurlijke schoonheid, maar ook vanwege de rijke geschiedenis en legendes die het omringen. Een bezoek aan dit bijzondere meer staat garant voor een onvergetelijke ervaring temidden van de Dolomieten.

Lago di Braies - Pragser wildsee

#5 Lago di Carezza - Karersee

Verscholen in de weelderige Italiaanse Dolomieten, in de regio Zuid-Tirol, ligt het betoverende bergmeer Lago di Carezza, ook bekend als de Karersee. Dit natuurlijke wonder staat bekend om zijn kristalheldere water, dat als een spiegel de indrukwekkende bergtoppen reflecteert, een schitterend schilderachtig panorama creërend. Omgeven door dichte bossen en bergketens, biedt Lago di Carezza een oase van rust, waar bezoekers kunnen wandelen, ontspannen en de natuurlijke schoonheid van de omgeving kunnen bewonderen. In de zomer weerkaatst het meer de azuurblauwe hemel en de weelderige groenheid van de bomen, terwijl het in de herfst een betoverend kleurenpalet onthult wanneer de bladeren van de bomen transformeren. Met zijn rustige atmosfeer en adembenemende landschap is Lago di Carezza een bestemming die absoluut niet mag ontbreken op de reisroute van elke ontdekkingsreiziger die de pracht van Italië en de Dolomieten wil ervaren.

Lago di Carezza - Karersee

#6 Lago di Sorapis

In het hart van de Dolomieten ligt het betoverende Lago di Sorapis, een alpien meer dat bekend staat om zijn kristalheldere turquoise water in Italië. Omringd door indrukwekkende rotsen en steile kliffen, is het een plek van ongerepte schoonheid. Het meer ligt op ongeveer 1.925 meter boven de zeespiegel en is bereikbaar via een schilderachtig wandelpad vanuit het dorp Misurina. Het pad slingert door dichte bossen en langs klaterende bergbeekjes, waardoor wandelaars worden beloond met adembenemende vergezichten. Eenmaal bij het meer aangekomen, word je betoverd door de rust en de reflectie van de omliggende bergen in het glinsterende water. Het is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers die willen genieten van de schoonheid van de Dolomieten. Lago di Sorapis is niet alleen een bestemming voor avonturiers, maar ook een oase van rust en schoonheid waar de natuur haar ware aard laat zien.

Lago di Sorapis

#7 Val di Funes – Villnößta

In de betoverende Dolomieten, in Zuid-Tirol, Italië, ligt Val di Funes, ook wel bekend als Villnößtal. Deze schilderachtige vallei staat bekend om zijn adembenemende landschap, met steile bergtoppen, groene weiden en charmante bergdorpjes. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Val di Funes is de kerk van St. Johann in Ranui, die tegen de achtergrond van de Geisler-bergen prijkt. Italië is een favoriete bestemming voor fotografen vanwege het pittoreske uitzicht dat deze vallei biedt. Bezoekers kunnen hier genieten van ontspannen wandelingen door de vallei, omringd door de natuurlijke schoonheid van de Dolomieten.

Val di Funes - Villnößta

#8 Seceda berg

Eén van de meest indrukwekkende plekken in de Dolomieten is de Seceda berg. Gelegen in de regio Val Gardena, biedt deze berg een spectaculair uitzicht op de omliggende pieken en valleien van Italië. Met zijn steile rotswanden en groene alpenweiden is de Seceda een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Vanuit het dorp Ortisei pak je kabelbanen naar de top van de berg. Vanaf de top van de berg kun je genieten van adembenemende panorama's en fotomomenten die je niet snel zult vergeten. Het pad naar de top is goed gemarkeerd en biedt verschillende routes voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Voor echte wandelaars is het aan te raden om de paden naar beneden te bewandelen om daarna weer omhoog te lopen richting de kabelbaan. Een bezoek aan de iconische Seceda berg is een absolute aanrader.

Seceda berg

#9 Gardena Pas – Paso Gardena

Gardena Pas, ook bekend als Passo Gardena, is één van de meest indrukwekkende bergpassen in de Dolomieten. Gelegen in de Italiaanse regio Zuid-Tirol, tussen de indrukwekkende pieken van de Sella-groep en de bergketen van de Gardena, biedt deze pas adembenemende uitzichten op de omliggende bergen en valleien van Italië. De kronkelende bergweg die door de pas loopt, is geliefd bij fietsers, motorrijders en automobilisten vanwege de panoramische vergezichten en de uitdagende maar bevredigende route. Op de top van de pas bevindt zich een schilderachtig berglandschap, perfect voor een ontspannen picknick of gewoon om te genieten van de frisse berglucht. Gardena Pas is ook een belangrijk knooppunt voor wandelaars, met talloze paden die door de omliggende bergen slingeren en de mogelijkheid bieden om de natuurlijke schoonheid van de Dolomieten van dichtbij te ervaren.

Gardena Pas - Paso Gardena

#10 Gran Cir

Gran Cir, een opvallende bergtop in de Dolomieten, is een must-see voor elke bezoeker van dit gebied. Gelegen in de buurt van het dorp Corvara in de regio Zuid-Tirol, steekt Gran Cir trots uit boven de omliggende valleien en weiden. Met zijn kenmerkende kegelvormige piek en steile rotswanden biedt Gran Cir een indrukwekkend uitzicht voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het is een populaire bestemming voor wandeltochten en biedt verschillende routes voor alle niveaus van ervaring. Vanaf de top van Gran Cir kunnen bezoekers genieten van adembenemende panoramische vergezichten op de omliggende bergketens en valleien, waardoor het een onvergetelijke ervaring is in het hart van de Dolomieten. Gran Cir is een onmisbaar hoogtepunt voor liefhebbers van de prachtige natuur van Italië.

Gran Cir

Stap in de wereld van bijzondere berglandschappen en natuurlijke schoonheid met onze lijst van de 10 must-visit plekken in de Dolomieten. Deze bergketen in Italië trekt jaarlijks avonturiers en natuurliefhebbers van over de hele wereld, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Bereid je voor op een onvergetelijke reis terwijl je de steile rotswanden van de Seceda berg bedwingt en geniet van de panoramische uitzichten op Passo Giau. Sluit je avontuur af met een bezoek aan de opvallende Gran Cir, een bergtop die trots uitsteekt boven de omliggende valleien. Laat je inspireren door de natuurlijke schoonheid en ontdek de magie van de Dolomieten op deze onvergetelijke reis naar het hart van Italië haar meest adembenemende berglandschap.