6 Leuke kustplaatsjes in Kroatië

6 Leuke Kustplaatsjes in Kroatië

Zin om weg te dromen naar een fantastische kustbestemming voor je volgende rondreis? Dan moet je zeker eens kijken naar de prachtige kustplaatsjes van Kroatië!

Kroatië is een prachtig land met een kustlijn van maar liefst 1.800 kilometer. Langs deze kustlijn vind je super veel pittoreske dorpjes en steden met kristalhelder water en geweldige uitzichten. De kustplaatsjes van Kroatië zijn een absolute must-visit voor iedereen die van zon, zee en strand houdt. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te relaxen of juist naar een levendig plaatsje met veel activiteiten, in Kroatië vind je het allemaal.

In deze blogpost word je meegenomen langs de 6 allerleukste kustplaatsjes die Kroatië te bieden heeft. Ready?

#1 Rovinj

Laten we beginnen met Rovinj. Dit stadje aan de westkust van Istrië is echt een pareltje. Het is zo schilderachtig met smalle straatjes en kleurrijke huizen die je doen denken aan een Italiaans dorpje. Als je hier rondloopt, lijkt het net alsof je in een ansichtkaart bent beland! Vergeet ook niet de prachtige Sint-Eufemiakerk te bezoeken. Rovinj heeft ook een levendige kunstscène en je vindt er talloze galeries en ateliers. Dit plaatsje is niet alleen mooi om te zien, maar het biedt ook veel mogelijkheden om te genieten van de lokale keuken en wijnen. Echt een geweldige plek om te ontdekken.

#2 Hvar

Dan hebben we Hvar, één van de populairste kustplaatsjes van Kroatië is. Dit plaatsje ligt op het gelijknamige eiland Hvar en is een paradijs voor watersporters en strandliefhebbers. Ook voor een bruisend nachtleven zit je hier op de goede plek. Er zijn hier zoveel activiteiten te doen dat je je nooit zult vervelen.. Het heldere water en de lange kustlijn maken het een ideale locatie voor activiteiten zoals snorkelen, duiken, kajakken en windsurfen. Het is ook een perfecte plek om te zonnen en te genieten van de prachtige stranden. En als je van geschiedenis houdt, dan is er genoeg te ontdekken, zoals het fort van Hvar. Dit stadje heeft zo veel te bieden!

#3 Dubrovnik

Dubrovnik is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze prachtige middeleeuwse stad aan de zuidkust van Kroatië heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn imposante stadsmuren, smalle straatjes en adembenemende uitzichten op de Adriatische Zee. Als je een Game of Thrones-fan bent, dan herken je misschien ook enkele locaties uit de serie! Dubrovnik is niet alleen beroemd om zijn stadsmuren, maar ook om zijn kabelbaan die je naar de top van de Srd-berg brengt, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over de stad en de zee.

#4 Zadar

Zadar is een charmant stadje aan de noordkust van Dalmatië. Het heeft een rijke geschiedenis met bezienswaardigheden zoals het Romeinse Forum en de Sint-Donatuskerk, maar het is ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de nabijgelegen Kornati-eilanden. Dit is een groep van meer dan honderd kleine eilandjes en riffen, waar je kunt zwemmen, snorkelen en heerlijk kunt ontspannen. Zadar heeft ook enkele opvallende moderne bezienswaardigheden, zoals het Zee-orgel en de Groet aan de Zon, die beiden 's avonds prachtig verlicht zijn. Let’s go!

#5 Pula

En dan hebben we natuurlijk nog Pula, de grootste stad van Istrië. Deze stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd en staat bekend om zijn prachtige amfitheater, dat gebouwd werd in de 1e eeuw na Christus en nog steeds in uitstekende staat verkeert. Hier kun je echt een stap terug in de tijd zetten. Daarnaast heeft Pula ook talloze andere historische bezienswaardigheden, zoals de Augustus-tempel. Ook zijn er hier tal van festivals en evenementen gedurende het hele jaar, zoals het Film Festival, het Histria Festival en het Outlook Festival voor liefhebbers van elektronische muziek.

#6 Trogir

Last but not least hebben we Trogir, een prachtig middeleeuws stadje aan de kust van Dalmatië. Het heeft smalle straatjes, historische gebouwen en gezellige pleinen. Een bezoek hier voelt alsof je door de geschiedenis loopt. En het is ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de nabijgelegen Krka-watervallen. Trogir is niet alleen prachtig, maar het biedt ook toegang tot enkele van de mooiste eilanden van Kroatië, zoals Solta, Vis en Bisevo, die allemaal per boot te bereiken zijn.

Stap in een avontuur vol kleur, smaak en ontdekkingen en creëer je eigen onvergetelijke reiservaring in Kroatië. Met onze diverse reisroutes kun je de prachtige hoogtepunten van dit betoverende land verkennen en je onderdompelen in de rijke cultuur en geschiedenis. Begin met het samenstellen van je rondreis en kies de steden die volgens jou niet mogen missen. Happy travels!

Google Maps kaartje leuke kustplaatsjes in Kroatië