5x Unieke slaapplekken in Rovaniemi

5x Unieke slaapplekken in Rovaniemi

Welkom in Rovaniemi, een betoverende bestemming in het noorden waar de Kerstman zijn thuis heeft gevonden! Hier, in het hart van Lapland, wachten de meest magische en unieke slaapplekken op je, zorgvuldig uitgekozen door onze Lapland Nomad Dennis, om je Lapland-ervaring compleet te maken. Laat je enthousiasme de vrije loop en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur, omgeven door de meest bijzondere verblijfplekken die dit prachtige land te bieden heeft!

#1 LakeLodge Kiehinen & Igloos

Slapen in een knus huisje middenin de natuur aan een prachtig meer. Door de grote ramen van de kamers, kun je ultiem genieten van de magische winter wonderland terwijl je binnen lekker warm wordt. Voor ultieme avonturiers heb je hier de kans om te slapen in een iglo! De plek om vanuit je bed te kunnen genieten van het noorderlicht! Wat zo speciaal is met zijn mooie kleuren, net als een betoverende show!

#2 Lapland Hotels Sky Ounasvaara

Dit bijzondere hotel ligt op een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de omringende natuur. Vanuit je raam kun je naar buiten kijken en genieten van een panoramisch zicht op de met sneeuw bedekte bergen en de uitgestrekte bossen. Het uitzicht alleen al maakt je verblijf in dit hotel onvergetelijk. De kamers in het hotel zijn modern en stijlvol ingericht, met alle comfort die je nodig hebt voor een goede nachtrust. Na een dag vol avontuur kun je heerlijk neerploffen op het comfortabele bed en ontspannen.

Voor de liefhebbers van skiën is dit hotel de ideale uitvalsbasis. Het hotel ligt namelijk direct aan de piste, waardoor je direct vanuit je kamer de ski's kunt pakken en de bergen kunt verkennen. Ervaar de spanning en de sensatie van het skiën op perfect geprepareerde pistes, omgeven door het prachtige winterlandschap van Rovaniemi. Of je nu een beginner bent of een ervaren skiër, hier kun je genieten van een geweldige ski-ervaring.

#3 Nordica Design Residence Rovaniemi

Een andere toffe plek om te verblijven in Rovaniemi is Nordica Design Residence. Dit unieke hotel biedt de perfecte mix van moderniteit en design, en zal je betoveren met zijn gastvrijheid en stijlvolle ambiance. Bij aankomst word je begroet door het warme welkom van het vriendelijke personeel, dat altijd klaarstaat om je te helpen en ervoor te zorgen dat je een fantastisch verblijf hebt.

Nordica Design Residence lijkt meer op een groot huis dan op een traditioneel hotel. De kamers zijn prachtig ingericht met moderne meubels, eigentijdse kunstwerken en verfijnde details. Elke kamer is een oase van comfort, waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een dag vol avontuur en ontdekkingen. Ook de ligging van het hotel is ook ideaal. Het ligt dicht bij alle leuke bezienswaardigheden en activiteiten in Rovaniemi, waardoor je de stad gemakkelijk kunt verkennen. Er is zoveel te zien en te doen!

#4 Arctic City Hotel

Een van onze favoriete slaapplekken ligt midden in het bruisende hart van Rovaniemi. Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis voor avonturiers die de stad willen verkennen en deelnemen aan winterse activiteiten in Lapland. Bij aankomst word je verwelkomd in een warme en gezellige sfeer, waarbij de comfortabele kamers je een zalige nachtrust beloven na een dag vol avontuur in de sneeuw.

Na een enerverende dag in de koude buitenlucht is er niets beter dan jezelf onderdompelen in de warmte van de sauna. Laat de hitte je spieren ontspannen en geniet van de rustige sfeer en de weldadige stoom. Het is de ideale plek om te ontspannen, te herstellen en jezelf te verwennen na een dag vol avontuur. Daarnaast biedt de centrale ligging van het hotel gemakkelijke toegang tot verschillende winterse activiteiten. Ga op een spannende husky-sledetocht en laat je meeslepen door de energieke honden terwijl ze je door het prachtige winterlandschap trekken. Maak een sneeuwschoenwandeling en verken de ongerepte natuur van Lapland. Of waag je aan een adembenemende sneeuwscootertocht, waarbij je over bevroren meren en door dichte bossen zoeft terwijl je geniet van de pure schoonheid van de omgeving.

#5 Glass Resort Rovaniemi

Als laatste hebben we een slaapplek die echt niet mag ontbreken als je op zoek bent naar iets heel speciaals en magisch: het Glass Resort. Dit unieke verblijf biedt een ervaring als geen ander. Hier kun je namelijk slapen in glazen huisjes en letterlijk onder de sterrenhemel liggen terwijl je in bed ligt. Het is alsof je buiten slaapt, omringd door de prachtige natuur van Rovaniemi, maar toch geniet van het comfort en de warmte van je eigen privéruimte.

De glazen huisjes zijn ontworpen om een onbelemmerd uitzicht op de hemel te bieden. De stilte van de nacht en de magie van het noorderlicht dragen bij aan de betoverende sfeer die je omhult.

Deze bijzondere plekken in Rovaniemi zorgen voor hele leuke herinneringen. Ontdek de magie van de Kerstman, geniet van de natuur en beleef avonturen in Rovaniemi. Zoek een van onze Lapland reisroutes uit, start met samenstellen en kies de slaapplek die volgens jou echt niet mag missen tijdens je reis!