Onze 8 meest kleurrijke slaapplekken in Mexico

Onze 8 meest kleurrijke slaapplekken in Mexico

Welkom in Mexico, het land van levendige tradities, taco’s met guacamole, rijke geschiedenis en hartverwarmende gastvrijheid. Duik in de gekleurde Mexicaanse wereld en ontdek onze 8 meest kleurrijke slaapplekken in Mexico. Onze Mexico-nomad heeft speciaal voor jou de mooiste slaapplekken uitgezocht, zodat jij een geweldige Mexico ervaring hebt.

#1 Viva Merida hotel Boutique

Een betoverende slaapplek die de charme van Mérida vastlegt. De naam zelf, "Viva Mérida," roept een gevoel van levendigheid en viering op. En dat zie je ook terug in het hotel. Volledig in Mexicaanse kleuren oranje en rood is dit een vrolijke oase waar je heerlijk kun verblijven.

Dit hotel ligt midden in de stad Mérida, wat ervoor zorgt dat je vanuit hier perfect deze bestemming kunt verkennen. Klaar met de drukte van de stad? Stap het hotel in en vergeet wat er om je heen gebeurt. Je krijgt hier echt het gevoel dat je in een paleis bent. Ook afkoelen in het zwembad kan hier, de binnentuin is namelijk voorzien van een prachtig zwembad waar je van kunt genieten.

#2 Rosas & Xocolate boutique hotel

Zijn oranje en rood niet helemaal jouw kleuren? Voor de liefhebbers van roze is er geen betere plek dan het Rosas & Xocolate Boutique Hotel in Mérida. Dit charmante boetiekhotel omarmt de kleur roze in al zijn vormen, van zacht pastel tot diep magenta.

Ook dit fantastische hotel vind je in Mérida, toeval? Door de vestiging in twee koloniale herenhuizen straalt deze plek sfeer uit. De uitstraling en de sfeer maken dit dé perfecte plek om te slapen als jij je Instagram feed een boost wil geven. Daarnaast heeft dit hotel een tequilabar, een bistro, een buitenzwembad en een spa gespecialiseerd in chocoladebehandelingen. Meer heb je niet nodig toch?

3# Maison Tulum

Vlakbij het centrum én op 10 minuutjes rijden van het strand van Tulum vind je dit fijne plekje om te verblijven tijdens je stop hier. Heerlijk kleurrijk en lekker veel groen. Laat je door de gastheer en -vrouw inspireren en vraag ze om tips om jouw verblijf nog specialer te maken, dit doen ze graag. Hierdoor beleef je een echte authentiek Mexicaanse ervaring!

Eenmaal in het hotel aangekomen heb je niet meer het idee dat je midden in de stad zit. Relaxen doe je hier op het dakterras wat voorzien is van hangmatten om in te chillen. De tuin straalt funky jungle vibes uit, hier waan je je echt even in de natuur.

#4 Hotel Santa María Mérida

Ook dit mooie hotel vind je weer in Mérida. Stap binnen in een wereld van pastel tinten. Door het hele hotel zie je kleurrijke accenten en ambachtelijke details die de Mexicaanse cultuur weerspiegelen. Voor een echt authentieke ervaring moet je hier zijn.

Even naar de kathedraal van Mérida? Easy! Dat is namelijk maar 10 minuutjes lopen vanaf hier. Ook bij andere bezienswaardigheden die je moet zien in de stad ben je zo. Klaar met al het verkennen? Neem een verfrissende duik in het prachtige zwembad wat je vindt in de binnentuin. Even afkoelen na alle stappen die je vandaag weer gezet hebt!

#5 Hacienda San Miguel

Voor een mosterdgele experience slaap je in Hacienda San Miguel, net buiten Valladolid. Een Hacienda is letterlijk een landhuis wat het ook een perfecte plek maakt om te verblijven. Waan je in Mexicaanse sferen in dit landgoed in de buurt van Valladolid. Waar de buitenkant van dit verblijf kleur schreeuwt, zijn de kamers volledig in fijne naturel tinten, met een felle touch.

Dit historische gebouw ligt omgeven door jungle. De tuinen zijn weelderig begroeid en daarnaast is er ook een heerlijk buitenzwembad. Ontsnap hier aan de drukte van de stad, maar wel dichtbij alles. Bovendien is deze Hacienda een perfecte uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes naar bijvoorbeeld een cenote in de buurt of de must see Chichén Itzá.

#6 Villa Pescadores Tulum

Dit kleinschalige hotel heeft alles wat je zoekt voor je verblijf in Tulum. Ruime kamers, eco-friendly én een gezellig, kleurrijk design gecombineerd met naturel tinten. Het hotel heeft een eigen strand waar je heerlijk kunt relaxen en alle indrukken van je reis op je laten inwerken.

Villa Pescadores heeft meerdere kamertypes in verschillende prijsklassen. Eigenlijk zijn er geen kamers die minder zijn, dus je zit hier sowieso goed. Hier verblijf je dichtbij de stad, maar omringd door natuur. Het hotel bevindt zich namelijk in het nationaal park Tulum! Een perfecte slaapplek voor tijdens je rondreis toch?

#7 Hacienda Campeche

Deze hacienda is een luxe hotel op een geweldige locatie in het midden van de oude stad. Vanuit hier ontdek je rustig het charmante stadje Campeche. Door de centrale locatie kun je veel te voet doen. Heb jij je stappendoel voor vandaag weer gehaald? Kom heerlijk tot rust in de spa van je hotel. Je slaapt hier in een oud herenhuis wat zorgt voor een authentieke ervaring. Daarnaast zijn de kamers kleurrijk en de suites volledig in Maya stijl. De oude details gecombineerd met de felle kleuren zorgen voor een fantastisch beeld.  Het hotel is voorzien van een binnen- en buitenzwembad en een spa. Daarnaast is er een zonnig terras waar je uitgebreid kunt ontbijten.

#8 Hotel Boutique casa don Gustavo

Last but not least, hotel Boutique Casa Don Gustavo, ook gelegen in het historische Campeche. Dit is een prachtig gerestaureerd herenhuis uit de 18e-eeuw. Met een mix van Mexicaanse charme en moderne luxe biedt het hotel een tijdloze en elegante ervaring. De kamers zijn voorzien van een authentiek interieur gecombineerd met modern comfort. Dit maakt dat je de sfeer proeft van historisch Mexico samen met de luxe van hedendaagse voorzieningen.

Ook biedt dit hotel uitstekende voorzieningen, waaronder een prachtige binnenplaats, een verfrissend zwembad, een jacuzzi  en een fijn restaurant. Door de centrale locatie in de stad Campeche is dit de perfecte uitvalsbasis om de belangrijke bezienswaardigheden te voet te verkennen, ideaal!

Enthousiast geworden over Mexico? Bekijk dan eens onze Mexico rondreizen. In onze footprint-planner tweak jij eenvoudig je droomreis! Tijdens het tweaken pas je gemakkelijk je hotels aan, bij welk van onze 8 meest kleurrijke slaapplekken in Mexico verblijf jij tijdens je reis?