10x Leuke tips voor jouw bezoek aan Lissabon

10x Leuke tips voor jouw bezoek aan Lissabon

Ontdek de charme van Lissabon, hoofdstad van Portugal, met onze reis door enkel van de meest iconische en sfeervolle plekken van de stad. Lissabon is geschikt voor iedere bezoeker. Maak bijvoorbeeld een ritje met de Tram 28 waar deze tram je door Lissabon rondleidt en je de sfeer van de stad in één opslag observeert. Vergeet niet de sfeer van Lissabon in de avond op te zoeken, waar muziek, gezellige barretjes en restaurants op je aan het wachten zijn. Meer weten over Lissabon? Deze blog geeft je alle must-visit plekken en tips mee voor een onvergetelijke reis naar Lissabon.

#1 Verken de historische wijk Alfama

Ontdek de steegjes van Alfama, de oudste wijk van Lissabon, voor een unieke reiservaring! Terwijl je door de smalle straatjes wandelt, omringd door kleurrijke gebouwen en gezellige pleintjes, kun je niet anders dan deze historische buurt bewonderen. Neem de tijd om de oude kerken, waaronder de Sé de Lisboa, te bezoeken en geniet daarnaast van het uitzicht vanaf het kasteel São Jorge. Wist je dat Alfama niet alleen bekend staat om zijn rijke geschiedenis, maar ook om zijn levendige markten en lokale winkels? Proef lokale lekkernijen, shop leuke souvenirs en geniet het beroemde Portugese gebakje: pastéis de nata.

Historische wijk Alfama

#2 Proef de lokale lekkernijen op de Mercado da Ribeira

Stap binnen in de Mercado da Ribeira, dé ultieme foodie hotspot in Lissabon, Portugal! Deze hotspot ligt langs de oever van de Taag, waar je mee wordt genomen door de heerlijke smaken en geuren die je smaakpapillen laten dansen. Van verse zeevruchten tot knapperige groenten en lokale kazen, hier vind je al het lekkers dat de Portugese keuken te bieden heeft. Loop langs de kraampjes, proef de smaken en maak een praatje met de vriendelijke locals die deze plek tot leven brengen. Vergeet niet om langs de lange tafels in de foodcourt te gaan, waar je kunt genieten van een relaxte sfeer en gerechten van over de hele wereld kunt proeven. Heb jij ook zoveel zin in Portugese lekkernijen? De Mercado da Ribeira staat klaar om je smaakpapillen te verwennen!

Lekkernijen op de Mercado da Ribeira

#3 Maak een ritje met Tram 28

Spring aan boord van Tram 28 in Lissabon, Portugal, voor een rit vol avontuur en historie! Deze beroemde tram neemt je mee door de kronkelende straatjes van de charmante wijken Alfama, Graça en Baixa. Terwijl je langs de kleurrijke huizen en gezellige steegjes rijdt, leer je de echte sfeer van de stad kennen. Tram 28 brengt je langs de meest unieke plekken van Lissabon, zoals de Sé kathedraal, het São Jorge kasteel en het Miradouro da Senhora do Monte, waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht over de stad. Claim een plekje bij het raam, vergeet de drukte van de stad en laat Tram 28 je meenemen op een onvergetelijke reis door de straten van Lissabon! Tip: Stap uit bij de halte van Miradouro da Senhora do Monte voor een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Perfect voor die Instagram-waardige kiekjes!

Tram 28 in Lissabon

#4 Geniet van het uitzicht vanaf Miradouro da Senhore do Monte

Wist je dat Miradouro da Senhore do Monte één van de hoogste uitkijkpunten van Lissabon is? Stap naar de top van Lissabon's heuvels en geniet van het uitzicht vanaf Miradouro da Senhore do Monte. Hier kijk je uit over de rode daken van de stad, met de rivier de Taag die door de straten van Lissabon slingert. Gelegen in de historische wijk Graça, is deze plek een plek met een charme en relaxte sfeer. Je zou bijvoorbeeld kunnen picknicken en tegelijkertijd de zon zien ondergaan. ’s Avonds kan je de stadslampen zien schitteren die zorgen voor een betoverend effect. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en gewoon te genieten, hoog boven de bruisende straten van Lissabon, Portugal. Daarnaast biedt het je ook een kans om de stad vanuit een ander perspectief te zien!

Uitzicht Miradouro da Senhore do Monte

#5 Bezoek de Torre de Belém

Nog een must-visit plek die echt niet te missen is, is de Torre de Belém in het bruisende Lissabon. Deze toren, aan de oevers van de Taag, brengt je terug naar het verleden van Portugal. Klim naar de top voor een indrukwekkende uitzicht over de rivier en de omgeving. Leer iets over de geschiedenis die hier tot leven komt. Strategisch gelegen aan de monding van de rivier, diende de toren als cruciale verdediging tijdens de Gouden Eeuw van ontdekkingen. Na je bezoek aan de toren, proef de beroemde 'Pastel de Belém', een verrukkelijke traktatie die je niet kan missen.

Torre de Belém

#6 Wandel door de bruisende wijk Bairro Alto

Het levendige Bairro Alto, dé buurt voor echt avonturiers! Gelegen op een heuvel, barst deze buurt van de energie en charme. Terwijl je de kronkelende straatjes verkent, ontdek je kleurrijke gebouwen, gezellige cafés en bruisende straatmuziek. Proef lokale lekkernijen zoals verse pasteis de nata en laat je verrassen door verborgen geheimen van Bairro Alto. Van bijzondere uitzichten tot gezellige pleintjes, moet je niet vergeten terug te keren in de avond wanneer de wijk tot leven komt met hippe bars en clubs, waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen. Daarnaast is een wandeling door Bairro Alto een must tijdens je verblijf in Lissabon! Wist je dat Bairro Alto bekend staat om zijn verborgen bars? Zoek naar de geheime deuren en ontdek unieke cocktails en liveoptredens!

Bruisende wijk Bairro Alto

#7 Ontdek de cultuur in het Musea Nacional do Azulejo

Interesse in de levendige geschiedenis van Lissabon? Gevestigd in het charmante Madre de Deus-klooster, neemt het Museu Nacional do Azulejo je mee op een reis door de rijke tradities van de azulejo-kunst - de iconische Portugese tegels. Laat jezelf los in de patronen en kleuren die de muren versieren, terwijl je de invloeden van verschillende artistieke stromingen zoals de Moorse, Barokke en hedendaagse stijlen ontdekt. Na je museumavontuur kun je de kronkelende straten van de wijk Alfama ontdekken. En wist je dat azulejo-tegels niet alleen voor decoratie worden gebruikt, maar ook helpen om gebouwen koel te houden in de warme Portugese zomers?

Musea Nacional do Azulejo

#8 Bezoek de bijzondere Santa Justa Lift

Ontdek de unieke Santa Justa Lift in het hart van Lissabon! Het ligt tussen de levendige wijken Baixa en Chiado, is deze historische lift veel meer dan alleen een architectonisch hoogstandje. Met zijn ijzeren constructie biedt het niet alleen een handige manier om verticaal door de stad te reizen, maar ook een uniek uitzicht over de straten en daken van Lissabon. Wist je dat de Santa Justa Lift in de 19e eeuw is ontworpen door een leerling van Gustave Eiffel, dezelfde architect die verantwoordelijk is voor de Eiffeltoren in Parijs? Eenmaal boven kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Taag. De lift verbindt op een unieke manier het lagere en hogere gedeelte van de stad, waardoor het een must-visit attractie is voor iedereen die Lissabon bezoekt. Mis deze iconische plek niet tijdens je verblijf in Lissabon!

Santa Justa Lift

#9 Proef heerlijke pasteis de nata

Stap in de smaakvolle wereld van Lissabon, Portugal, met een verrukkelijke hap van de beroemde pasteis de nata! Deze romige lekkernijen met een knapperige korst zijn een must-try voor elke avontuurlijke reiziger. In de wijk Belém, vind je de allerbeste pasteis. Terwijl je geniet van deze traktatie, kun je genieten van het uitzicht op de rivier de Taag, met de Torre de Belém in de verte. De sfeer van de lokale bakkerijen voegt nóg meer plezier toe aan deze heerlijke ervaring. Een verrukkelijke tip: probeer eens een pastel de nata met een vleugje kaneel erbovenop voor een extra smaakvolle twist! Wist je dat de pasteis de nata hun oorsprong hebben in de 18e eeuw, toen monniken in Lissabon eiwitten gebruikten om kleding te stijven en de overgebleven eierdooiers gebruikten om zoete lekkernijen te maken?

Pasteis de Nata

#10 Geniet van een Fado-voorstelling

Stel je voor: je loopt door smalle steegjes, verlicht door sfeervolle lantaarns, terwijl de heerlijke geur van versgebakken pasteis de nata je tegemoet komt. In het hart van Lissabon, Portugal, wacht een onvergetelijke avond op je: een Fado-voorstelling. De klanken van Portugese fado-muziek nemen je mee, terwijl je nipt aan een glas lokale wijn. Een avond vol sfeer staat voor je klaar in deze hoek van de stad. Tot slot, vergeet niet om na de voorstelling door Alfama te dwalen en de beste plekjes te ontdekken voor heerlijke tapas en lokale lekkernijen!

Fado voorstelling in Lissabon

Heb jij altijd al door de sfeervolle straten van Lissabon willen lopen? Deze 10 leuke tips bereiden jou helemaal voor op een onvergetelijke Lissabon rondreis met je vrienden, familie of partner. Ben jij op zoek naar een reis dat alles heeft? Loop door de sfeervolle straatjes, geniet van de verschillende uitkijkpunten, kom tot rust door de traditionele muziek en geniet van het heerlijke Portugese eten. Check onze Portugal rondreizen en tweak jouw Lissabon rondreis, waar cultuur, natuur en sfeer samenkomen.