Een straat in Portimao, Algarve

10x de leukste slaapplekken in Portugal

10x de leukste slaapplekken in Portugal

Welkom in Portugal, het land van de (port)wijn, Fadomuziek, uitgestrekte stranden en rijke cultuur. Er zijn veel plekken om te ontdekken in Portugal. Om vol energie van bestemming naar bestemming te reizen, is het belangrijk dat je bij een fijn verblijf slaapt. Onze nomads hebben de beste slaapplekjes voor jou uitgezocht, zodat jij altijd verzekerd bent van een leuk adresje. Om je wat meer op weg te helpen hebben we onze 10 favoriete slaapplekken voor je op een rijtje gezet.

#1 Pousadella Village

Deze slaapplek bevindt zich op een magische plek, uitkijkend op Peneda Gêres National Park. Als je wakker wordt sla je de deuren van je balkon open en kan jij je verwonderen over de prachtige natuur waarin jij je bevindt. Met kamers die vanbinnen bijna net zo mooi zijn als het uitzicht, is dit slaapplekje er één die je niet mag missen.

Links de kamers van Pousadelle village en rechts het uitzicht vanaf het zwembad

#2 Lamego Hotel & Life

Uitzicht over uitgestrekte wijnvelden en de Duoro rivier. Bij dit slaapplekje droom je helemaal weg bij het uitzicht. Je kunt de bekende terrasvormige wijnvelden vanaf het zwembad bekijken terwijl je van een heerlijk Portugees wijntje geniet. Vanaf hier pak je gemakkelijk de auto van het ene naar het andere wijnhuis of kan je genieten van de nationale en internationale keuken in het restaurant.

Links het zwembad van Lamego hotel and life en rechts het uitzicht

#3 The Luggage

Een charmante slaapplek in een historische stad. De charmante buitenkant nodigt gelijk uit en eenmaal binnen voelt het heel huiselijk aan. Al met al een heerlijke slaapplek om een nachtje te vertoeven. Deze guesthouse ligt op ideale locatie van het centrum van Coimbra. Je kunt vanaf het balkon in de kamer de historische gebouwen van de stad bekijken. Of je nu het nachtleven wilt ontdekken of de bekende universiteit van Coimbra wilt bezoeken, alles is op loopafstand van deze slaapplek.

Links de buitenkant van The luggage en rechts een kamer in The Luggage

#4 Sintra Marmoris Camelia

In het sprookjesachtige Sintra bevindt zich dit bijzondere verblijf. Helemaal passend bij de stijl van Sintra heeft dit slaapplekje alles om je helemaal over te geven aan het sprookje van Portugal. Het felroze huisje valt gelijk op en je zult geen moeite hebben om deze te vinden. Eenmaal binnen zijn de prachtige kamers te vinden waar jij heerlijk kan slapen. Je kunt ook fietsen huren hier om de betoverende omgeving van Sintra op een unieke manier te ontdekken.

Links de buitenkant van Sintra Marmoris Camelia en rechts een kamer in Sintra Marmoris Camelia

#5 Monte da Bemposta

Deze slaapplek is de perfecte combinatie tussen platteland en strand. In the middle of nowhere kom je in een oase van rust. Met een tennisbaan, restaurant en zwembad kan je je hier heerlijk vermaken. Op een paar minuten lopen bevindt zich ook een strand, wat betekent dat hier alles is wat je nodig hebt. Ontspan helemaal in deze oase van rust.

Boven een kamer in Monte Da Bemposta, linksonder de overview en rechts het uitzicht vanaf de tuin

#6 Mareta Beach House

In het westen van de Algarve ligt deze slaapplek recht naast het strand. Na een dagje zonnen of een dag vol activiteiten kan jij je hier heerlijk afspoelen in het zwembad terwijl je geniet van het uitzicht over de oceaan. Vanaf deze locatie kan je makkelijk verschillende kanten van de Algarve op om de omgeving te verkennen. Als je voldaan terugkomt van een drukke dag kan je voor het slapengaan nog een wijntje drinken op het terras.

Links de buitenkant en het zwembad van Mareta Beach House en links de binnenkant van een kamer

#7 Valeriana Exclusive Guesthouse

Dit guesthouse voelt aan als een boutiquehotel. De smaakvol ingerichte kamers geven een chique uitstraling. Portugal staat bekend om zijn gastvrijheid en bij dit guesthouse is dat samen met persoonlijke service erg belangrijk om jou een fijn verblijf te geven. Geniet hier van de ondergaande zon tussen de historische gebouwen van Evora op het gezellige dakterras en ontdek de rust van het platteland.

Boven de ontbijtzaal van Valeriana Exclusive Guesthouse en onder het dakterras

#8 Ozadi Tavira Hotel

In Oost-Algarve wil je natuurlijk het liefst een slaapplek waar je na een dag vol activiteiten in een verfrissend zwembad kan duiken. Dan kan je hier je geluk niet op! Bij dit verblijf heb je toegang tot een enorm buitenzwembad om lekker af te koelen van de warme Portugese zon. Vervolgens kan je in de moderne kamers je opfrissen om 1 van de 2 heerlijke restaurant te ontdekken, waarna je jouw avond af kan sluiten met een cocktail bij de poolbar. 

Boven een kamer in Ozadi Tavira Hotel en onder het zwembad

#9 Aparthotel Oporto Alves da Veiga

Bij dit verblijf hoef jij je geen zorgen te maken dat je ruimte tekort komt. Met ruim opgezette appartementen en een uitgebreide tuin voelt dit niet aan als een stadse slaapplek. Dit verblijf is de perfecte uitvalsbasis om Porto te ontdekken, het ligt namelijk dicht bij alle highlights. Ook kan je hier altijd terecht bij het vriendelijke personeel over de beste tips voor Porto, of je nu een lekker restaurantje zoekt of de leukste excursie, zij kunnen je alles vertellen. 

Boven de tuin met zwembad van Aparthotel Oporto Alves da Veiga en onderin twee verschillende hoeken van een kamer

#10 Dear Lisbon - Charming House

Dit slaapplekje begeeft zich middenin het centrum van Lissabon, ondanks dat voelt het heel erg knus. Het gezellige, roze geverfde binnenplaatsje is de ultieme plek om bij te komen van een lange dag Lissabon verkennen. De kamers zijn sfeervol, maar rustig ingericht waardoor je hier heerlijk een nachtje kan bijslapen om de volgende ochtend met alle energie weer de stad in te kunnen. Binnen bij de openhaard kan je een lekker glaasje wijn drinken en genieten van de verhalen van medereizigers.  Dit klinkt toch als het ideale toevluchtsoord in de meest bruisende stad van Portugal.

Boven een kamer in Dear Lisbon - Charming House, linksonderin de tuin met zwembad en rechtsonderin de openhaard

Een goede slaapplek is erg belangrijk op een rondreis. Na het ontdekken van de mooie cultuur en natuur is het fijn om lekker te kunnen ontspannen en bij te komen voor de volgende dag. Ben jij enthousiast geworden over Portugal? Bekijk dan onze Portugal rondreizen.