10x must do activiteiten in Kaapstad!

10x must do activiteiten in Kaapstad!

Kaapstad: dé plek waar avontuur en cultuur samenkomen! Met prachtige berglandschappen, stranden waar je heerlijk even kunt chillen, gezellige markten en next-level activiteiten zoals zeekajakken en paragliden, is er geen tekort aan excitement. Dompel jezelf onder in geschiedenis op plekken zoals Robbeneiland, en gooi wat kleur in je leven in de Bo-Kaap wijk. Unleash je innerlijke explorer met onze mind-blowing blog vol actie en fun!

#1 Zeekajakken voor de kust

Kaapstad bekijken vanuit een nieuw perspectief? Check! Pak een kajak en vaar over de diepe blauwe wateren van de Atlantische Oceaan. Kies tijdens onze Footprint Zuid-Afrika rondreis voor de excursie: ‘kajakken en zeedieren spotten vanaf V&A Waterfront’ en maak kennis met de fascinerende waterwereld rondom Kaapstad. Wie weet komen er wat dolfijnen, walvissen of pinguïns terwijl je peddelt langs Terwijl je de kustlijn verkent. Get ready to paddle your heart out!

#2 Helikoptervlucht

Get ready voor een adrenaline rush terwijl je high in de sky de Tafelberg overvliegt en alle iconische hotspots van bovenaf bewondert. Deze helikoptervlucht biedt een ultiem panoramisch uitzicht over de stad, het stadion van Kaapstad, de stranden en de imposante bergen. Laat je betoveren door de schoonheid van Kaapstad terwijl je in stijl door de lucht vliegt. Ready for the flight of your life? Ga dan voor de  ‘Atlantico Scenic Helikoptervlucht’. 

#3 Bezoek aan Robbeneiland

Kies voor de excursie: ‘Robbeneiland-veerboottour met 1-weg hotelovername’, stap op de veerboot vanuit Kaapstad naar Robbeneiland en laat de geschiedenis aan het roer staan terwijl je de cel bezoekt waar Nelson Mandela ooit gevangen zat. Ga op pad met een gids die live vertelt, duik diep in het apartheidstijdperk en omarm het krachtige verhaal van Zuid-Afrika's strijd voor vrijheid en gelijkheid.

#4 Kirstenbosch Botanical Garden (Boomslang Walkway)

Tijd om te chillen in de Kirstenbosch Botanische Tuinen.  Maak je klaar voor een verbluffende verzameling van honderden bloemen- en plantensoorten, plus een geurige tuin. Loop over de iconische Boomslang Loopbrug, een zwevende brug die kronkelt en draait net als zijn naamgenoot. Bereid je voor op een wandeling die je zintuigen de vrije loop laat gaan!

#5 Paragliden vanaf Signal Hill of Lion's head

Buckle up voor  ‘Tandemparaglidingvlucht op de Tafelberg’ en zweef sky high door de lucht over het prachtige landschap van Kaapstad. Stijg op vanaf Signal Hill of Lion's Head en geniet van spectaculaire uitzichten op zowel de stad als de oceaan. Voor de real daredevils: go wild met een rollercoaster-like flight, voor extra kicks of adrenaline rush!

#6 Beklim de Tafelberg of neem de kabelbaan

Time to level up your game in Kaapstad! Take on the ultimate challenge en beklim de Tafelberg voor schitterende uitzichten. Of kies voor een relaxte rit met de kabelbaan. Op de top wacht een panoramisch uitzicht van stad en oceaan. De Tafelberg is niet zomaar een plek, het is een meesterwerk van Zuid-Afrika dat je echt niet mag missen. Let's go!

#7 History en Streetstyle Markets!

Struin door het historische hart van Kaapstad, waar charme en geschiedenis samenkomen. Midden in het centrum vind je de iconische St. George's Cathedral - een historische kerk die een rol speelde in de anti-apartheidsbeweging. Breng zeker ook een bezoekje aan de Company's Garden, ooit aangelegd door de Nederlandse kolonisten, waar je rustig kunt wandelen en genieten van de groene omgeving. Als je toevallig in het weekend in Kaapstad bent, moet je zeker een van de weekendmarkten checken voor die lokale smaakexplosie. Van handgemaakte ambachten, zoals sieraden, kleding, kunst, zeepjes etc. tot heerlijk streetfood, deze markten zijn een feest voor alle zintuigen. Proef de smaken van de stad terwijl je rondsnuffelt tussen de gezellige kraampjes en geniet van live muziek.

#8 Bo-Kaap kleurrijke wijk

Een fantastische, fotogenieke locatie die je zeker niet wil overslaan. De Bo-Kaap wijk is niet zomaar een plek, het is een meesterwerk dat schreeuwt om op Instagram te pronken. Ontdek de kleurrijke huizen en de verrukkelijke Cape Malay keuken van de Bo-Kaap wijk. Duik in een symfonie van smaken, waarin Zuid-Afrikaanse, Indonesische en Maleisische invloeden samenkomen. En raad eens? Je kunt je smaakavontuur naar een hoger niveau tillen door zelf de handen uit de mouwen te steken tijdens een kookworkshop waar je leert hoe je enkele van deze heerlijke gerechten zelf kunt bereiden. Maak je klaar om je smaakpapillen én je feed te verwennen!

#9 Beach Breeze Day!

Vergeet niet te chillen op de idyllische stranden van Zuid-Afrika, zoals Camps Bay en Clifton. Camps Bay pronkt om een uitgestrekte kustlijn van goudkleurig zand, omgeven door trendy restaurants en cafés. Wil je een tikkeltje avontuur aan je stranddag toevoegen? Wat dacht je van een potje beachvolleybal of een ondeugende duik in de golven? Deze beschutte stranden zijn verdeeld in vier delen, elk met zijn eigen unieke charme en atmosfeer. Clifton biedt een perfecte oase van rust te midden van de drukte van de stad.

#10 Chapman's Peak Drive: Highway to Heaven!

Rijd met je huurauto over de schilderachtige Chapman’s Peak Drive. Bereid je voor op panoramische uitzichten langs kliffen en de oceaan terwijl je over deze waanzinnige kustroute in Zuid-Afrika scheurt. Ga op je eigen tempo en maak pitstops bij Insta-waardige uitzichtpunten. Oh, en hebben we het legendarische Boulders Beach al genoemd? Hier moet je even stoppen om te genieten van de vrolijke aanwezigheid van Afrikaanse pinguïns. Maak een ontspannen wandeling over dit mooie witte strand en observeer hoe deze nieuwsgierige vogels zich vermaken in de golven, op een manier die je zeker een glimlach zal bezorgen. De route heeft talloze haarspeldbochten waardoor het een uitdagende en avontuurlijke rit kan zijn. Maar maak je geen zorgen - de weg is goed onderhouden en zit vol met veiligheidsvoorzieningen, van vangrails tot gloeiende borden, om ervoor te zorgen dat je veilig en wel kunt cruisen.



Stap in voor een onvergetelijke reis door Zuid-Afrika en ontdek het magische Kaapstad op jouw manier! Hier draait alles om jouw vibes, dus kies de ervaringen die perfect bij jou passen en laat je betoveren door deze waanzinnige avonturen. We zijn hier om herinneringen te creëren, dus kies uit deze onvergetelijke belevenissen en ontdek Kaapstad op een manier die helemaal bij jou past.