6x leukste stops langs de Tuinroute in Zuid-Afrika

6x leukste stops langs de Tuinroute in Zuid-Afrika

De tuinroute in Zuid-Afrika trekt zich uit langs de schilderachtige, zuidelijke kustlijn en is een echte must visit voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. Of je nu een natuurliefhebber, avonturier of levensgenieter bent, de tuinroute biedt voor ieder wat wils. Wij hebben hier de zes meest leuke stops langs deze route voor je op een rijtje gezet.

#1 Walvissen spotten bij Hermanus

Gooi jezelf in het walvissenwalhalla van Hermanus! Een charmant kustplaatsje in het zuiden van Zuid-Afrika en tevens dé plek om deze majestueuze waterdieren te spotten. Tussen juli en november komen zuidkapers naar deze wateren om te paren en te baren. Een walvisboottocht is een unieke gelegenheid om deze indrukwekkende zeedieren in hun natuurlijke omgeving te observeren. De kalme wateren van Walker Bay bieden een veilige haven voor deze gigantische wezens. Voeg zonder twijfel deze unieke ervaring toe aan je Zuid-Afrika bucketlist!

#2 Natuurlijke watervallen in Wilderness

Wilderness, een toepasselijke naam, biedt betoverende watervallen en ongerepte natuur. Neem de tijd om een hike te maken en ontdek de prachtige Goukamma Nature Reserve-waterval – een waar pareltje van Moeder Natuur. Met zijn uitgestrekte stranden en serene meren is Wilderness een paradijs voor natuurliefhebbers die hunkeren naar een portie rust in de wilde natuur van Zuid-Afrika.

#3 Op avontuur in Tsitsikamma National Park

In Tsitsikamma National Park smelten avontuur en natuur samen tot een fantastische plek vol opwinding. Trotseer de hangbrug over de Storms River Mouth voor spectaculaire uitzichten. Durf te tokkelen tussen de bomentoppenof maak een ontspannen wandel over prachtige kustpaden. Een must-visit voor globetrotters en natuurliefhebbers!

#4 Zwemmen met zeehonden bij Plettenbergbaai

Plettenbergbaai staat niet alleen bekend om zijn adembenemende stranden maar biedt ook de unieke kans om te zwemmen met speelse zeehonden. Een snorkeltocht zorgt voor een onvergetelijke ontmoeting met deze schattige zeedieren. Trek je snorkelgear aan voor een onderwateravontuur dat je in close-up brengt met deze fantastische waterdieren. Een ervaring waar je voor altijd met een glimlach op terug zal kijken en die gegarandeerd je Instagram-feed zal opvrolijken!

#5 Oudtshoorn: Bezoek een struisvogelboerderij

Oudtshoorn is het epicentrum van de struisvogelteelt in Zuid-Afrika. Duik in de wereld van de langbenige celebs bij struisvogelboerderijen die je met open snavels zullen ontvangen. En praat je over struisvogels, dan kan de Highgate Ostrich Farm niet ontbreken! Een historische plek die ook toegankelijk is voor het grote publiek. Hier kun je zelfs een one-on-one hebben met deze wonderbaarlijke vogels terwijl je ze voedt. Voor de adrenaline-aficionado's is er zelfs ziplining, dus grijp die kans als je klaar bent om te vliegen! Maar wacht, er is meer! Vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan de betoverende Cango Caves waar de ondergrondse mysteriën je zullen betoveren.

#6 Ontmoet olifanten in Addo Elephant Park

Een bezoek aan het Addo Elephant Park is dé place to be voor een safari die je in direct contact brengt met grote kuddes olifanten en andere wilde dieren. Stap in de safari-auto en bewonder deze dieren in hun natuurlijke omgeving. En als de olifanten niet genoeg waren om je te betoveren, krijg je ook een sneak peek van leeuwen, neushoorns, buffels en nog veel meer wildlife.


Meer dan genoeg om te ontdekken langs de Garden Route in Zuid-Afrika! Mis deze onvergetelijke stops niet. Die je hopelijk nog meer enthousiast hebben gemaakt over de Tuinroute! Kies uit een van onze velen rondreizen door Zuid-Afrika en maak je klaar voor een avontuur dat je nog lang zult koesteren! Wij hebben in ieder geval deze leukste stops langs de Tuinroute alvast voor je in Google Maps gezet, zodat jij ze allemaal kunt vinden. Klik op de kaart voor de routes!

Google Maps kaartje leukste stops Tuinroute