Bezienswaardigheden San Francisco, de 7 must visits!

Bezienswaardigheden San Francisco, de 7 must visits!

Welkom in San Francisco, de stad die bruist van levendigheid en charme in het westen van Amerika, waar de mistige baai en de iconische heuvels een uniek decor vormen voor eindeloze ontdekkingen. Deze blog nodigt je uit om de leukste plekjes van deze betoverende stad te ontdekken, van de kleurrijke steegjes van Chinatown tot de adembenemende uitzichten vanaf de Golden Gate Bridge. Dus pak je bucketlist voor San Francisco er maar bij en vul hem aan met deze toffe bezienswaardigheden, die jij niet mag missen!

#1 Fisherman's Wharf en Pier 39

Je bent niet in San Francisco geweest als je niet op Fishermans Wharf hebt rondgelopen. Gelegen aan de waterkant, ademt deze levendige wijk de frisse zeelucht in, vermengd met de heerlijke geur van versbereide Fish & Chips. Langs de kade vind je kleurrijke kraampjes die alles verkopen, van ambachtelijke souvenirs tot een markt met verse groenten en fruit.

Een hoogtepunt van je bezoek aan Fisherman’s Wharf is het moment dat je oog in oog staat met de zeeleeuwen. Zodra je de houten vlonders nadert, word je begroet door het opvallende geluid van luidkeels blaffende zeeleeuwen die zich gezellig nestelen op de dokken.

#2 Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge, een ongelooflijk staaltje van Instagram-waardige kunst in kenmerkend oranje, dat afsteekt tegen de mysterieuze achtergrond van de mistige San Francisco skyline. Deze brug is niet gewoon een stukje ingenieurskunst, maar een combinatie van staal en symboliek. Terwijl de brug zich uitstrekt over de wateren van de baai, creëert het een onmiskenbaar beeld van verbinding en overgang.

Voetgangers, fietsers en automobilisten worden ondergedompeld in een bijna surreële ervaring terwijl ze de indrukwekkende oranje boog oversteken. Halverwege de rit, bij Vista Point, kun je even stoppen en ademloos genieten van het adembenemende uitzicht op de brug, de stad en de baai. En als je de overkant hebt bereikt, wacht Battery Spencer op je, een perfecte stop voor de meest epische Golden Gate Bridge foto's. Perfect om jouw Instagram uiteindelijke mee te vullen.

#3 Chinatown

Betreed het gezellig Chinatown in San Francisco, waar de lucht gevuld is met de aroma's van exotische kruiden en kleurrijke lantaarns de straten sieren. Deze historische wijk, doordrenkt van cultuur en erfgoed, is de oudste en een van de meest levendige Chinatowns buiten Azië. Terwijl je door de drukke straten slentert, ontvouwt zich een wereld met winkels, restaurants en markten met een overvloed aan oosterse lekkernijen, antiek en traditionele kunstvoorwerpen. Het is een bruisende gemeenschap waar de tradities van het verleden samenkomen met het hedendaagse stadsleven. Van de indrukwekkende toegangspoort tot de intieme theehuizen, elke hoek van Chinatown ademt een unieke charme en biedt een onvergetelijke onderdompeling in de rijke Chinese cultuur.

#4 Alcatraz

Stap aan boord van de veerboot naar Alcatraz, het mysterieuze eiland “The Rock” dat ooit het thuis was van 's werelds meest ongrijpbare gevangenen. Terwijl de boot de golven van de baai doorstaat, wordt de lucht doordrenkt met een mix van spanning en nieuwsgierigheid. Op het eiland zelf onthult elke stap door de verlaten cellen, de binnenplaats en de trappen van Alcatraz de verhalen van degenen die hier ooit vastzaten, als de beruchte gangster en maffiabaas Al Capone en de misdadiger Geroge “Machine Gun” Kelly. Opmerkelijke graffiti en getuigenissen van ontsnappingspogingen tijdens de audio tour geven een glimp van het leven binnen de muren. Terwijl je uitkijkt over de glinsterende baai, realiseer je je dat Alcatraz niet alleen een gevangenis was, maar ook een symbool van menselijke veerkracht en het verlangen naar vrijheid. Kan jij je voorstellen hoe het hier was tussen 1934 en 1963?

#5 Lombard Street

Lombard Street, wereldwijd bekend als de "kronkel straat" van San Francisco, mag niet missen op je to-do lijstje in San Francisco. Gelegen in de schilderachtige wijk Russian Hill, daalt Lombard Street af met een aaneenschakeling van 8 scherpe haarspeldbochten, omringd met weelderige tuinen vol kleurrijke bloemen. Een wandeling of autoritje langs deze straat is als het betreden van een levend schilderij, waar de smalle klinkerweg zich kronkelt tussen perfect onderhouden perken en charmante Victoriaanse huizen. Dit alles om de natuurlijke helling van 27% zo begaanbaar mogelijk te maken.

Deze beroemde straat is niet zomaar een kronkelende weg; het is een buitengewoon staaltje creativiteit dat zowel toeristen als lokale bewoners blijft betoveren. Terwijl je lopend de top van Lombard Street bereikt, word je begroet door een panoramisch uitzicht dat de baai, de bruggen en de skyline van de stad omvat.

#6 Cable Car

Een reis naar San Francisco is niet echt compleet zonder een rit op de karakteristieke kabeltram, terwijl deze behendig de steile heuvels van de stad bedwingt. Ja, het is waar dat het de laatste jaren wat toeristischer is geworden, met soms lange wachtrijen, maar het blijft een historisch symbool van de stad. Vroeger doorkruisten vele tramlijnen de straten, maar tegenwoordig zijn er nog maar drie overgebleven.

Wat deze ervaring extra bijzonder maakt, is dat op de Powel-Hyde en Powel-Mason lijnen de kabeltram handmatig op een houten draaischijf van richting wordt veranderd. Het is fascinerend om te zien hoe dit stukje vakmanschap nog steeds een rol speelt in het moderne stadsleven. Zeker de moeite waard dus!

#7 The Painted Ladies

Last but no least, de pastelkleurende rij Victoriaanse huizen tegenover het idyllische Alamo park. Deze woningen, ooit doordrenkt van kleur, ondergingen een verandering tijdens de Wereldoorlogen, waarbij ze werden gehuld in grijstinten door het gebruik van overgebleven marineverf. Hoewel dergelijke historische huizen ooit de stad sierden, slonk het aantal drastisch met als dieptepunt de aardbeving in 1906.

De 'Painted Ladies' vormen een levendig voorbeeld van deze historische architectuur. In 1963 kregen ze opnieuw hun oorspronkelijke pastelkleuren terug, dankzij de creativiteit van Butch Kardum, een lokale kunstenaar, die zijn huisgevel blauw en groen schilderde en zo de 'kleurbeweging' inluidde. Gevierd als 'Postcard Row', behoren deze 'Painted Ladies' zonder twijfel tot de meest fotogenieke pareltjes van San Francisco.

Kan jij niet wachten om deze fantastische plekken te bezoeken in San Francisco? Neem dan een kijkje tussen onze Amerika rondreizen en wie weet sta jij binnenkort oog in oog met de zeeleeuwen op Fisherman's Wharf of de kleurrijke straten van Chinatown.