Blog - Reisverslagen

Tips en adviezen van onze reisspecialisten

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. De leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking, het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komt en het proeven van exotische gerechten. Ons credo is: Go local, meet the world. Lees alle tips en adviezen van onze reisspecialisten en maak jouw reis uniek. Laat je inspireren! 
  

Algemeen | 12-06-2020
Het afgelopen weekend was Footprint Travel jarig en bestonden we precies 12 jaar! Het werd een extra groot feest omdat we met Riksja Travel zijn overeengekomen dat zij onze financieel partner worden. Waar tijdens de coronapandemie de druk op de reisbranche groot is, is ons voortbestaan daarmee in ieder geval gegarandeerd.

Do’s en Don’ts in Sri Lanka: voorkom deze culturele blunders!

Sri Lanka | 18-05-2020

Probeer jij je aan te passen aan de lokale cultuur als je op reis bent? Of dender je als een olifant in een porseleinkast door een exotisch land? Bij Footprint Travel vinden we het belangrijk om met respect voor de lokale cultuur te reizen. Daarom is het belangrijk om de meest basale omgangsregels te kennen. Zo voorkom je dat jij een culturele blunder begaat!

Kuieren in Kampot

Cambodja | 11-05-2020

Siem Reap en Phnom Penh zijn de plaatsen die het meest bezocht worden in Cambodja, maar er zijn veel meer leuke plekken, bijvoorbeeld het gemoedelijke stadje Kampot aan de Kampot rivier, op drie uur rijden van Phnom Penh of van Sihanoukville. Ik zou het zeker niet overslaan! Waarom, dat lees je hieronder.

Ervaringen en tips voor vakantie naar Suriname met kinderen

Suriname | 05-05-2020

Ben je de zomervakantie met de kids aan het plannen en wil je weten of tropisch Suriname een geschikt land is voor jullie gezin? We hebben in dit blog een aantal vragen en antwoorden op een rijtje gezet, die je laten zien dat dit zeker een goed idee is! Ook geven we slimme tips en tricks van een ervaren moeder.

Trekking met overnachting bij hilltribe in Kyaukme

Myanmar | 04-05-2020

Ga je graag van de gebaande paden af, naar gebieden waar maar weinig toeristen komen? Maak je graag trekkings door de bergen en vind je het leuk om hilltribes te bezoeken? Voeg dan een trekking bij Kyaukme, met overnachting in een lokaal huis, toe voor een avontuurlijke reis. Kyaukme bezoek je vanuit Hsipaw in het noorden van Myanmar.

Nieuwsbericht: 2 vrouwen gered na een nacht in de Drakensbergen

Zuid-Afrika | 27-04-2020

Witsieshoek is de hoogst gelegen lodge van Zuid-Afrika. Je hebt er een spectaculair 360 graden uitzicht. Het ligt in Royal Natal, een gedeelte van de Drakensbergen. Een paar jaar geleden ging ik naar toe er samen met mijn collega Kieke. Ik neem je graag mee op het spannende avontuur dat we hier beleefden!

Vorstelijk overnachten in Indonesië

Indonesië | 20-04-2020

Wil je eens overnachten in een speciaal hotel? Denk dan eens aan een van de mooie koloniale hotels. Je overnacht hier in de sfeer van lang vervlogen tijden. We geven je de insider tips.

1 - 6 van 452 blogs