Blog - Reisverslagen

Tips en adviezen van onze reisspecialisten

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. De leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking, het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komt en het proeven van exotische gerechten. Ons credo is: Go local, meet the world. Lees alle tips en adviezen van onze reisspecialisten en maak jouw reis uniek. Laat je inspireren! 
  

Vietnam | 23-03-2020
Annemiek woont met haar gezin in Vietnam en dompelt zich in haar vrije uren graag onder in de Vietnamese cultuur. Vietnam expert Denise vraagt haar naar haar beste tips. Zó leer je Vietnam écht kennen. En zeg jij na afloop van je reis: Vietnam is Vietnamazing!

Wat? Angkor Wat in Cambodja overslaan?!

Cambodja | 16-03-2020

Met mijn man Benno reis ik door Cambodja. Aangezien ik eerder in Cambodja ben geweest en dus het wereldberoemde Angkor Wat al heb gezien, bespreken we of we er nog heen zullen gaan. Mijn partner is geen liefhebber van ‘oude stenen’... Blijft er dan genoeg te zien voor ons? Zeker wel, er is zoveel meer te zien dan Angkor Wat in Cambodja!

Waarom Kaapstad de gaafste stad op aarde is. Met fotos!

Zuid-Afrika | 09-03-2020

Welke stad wordt jaar na jaar verkozen als de greatest city on Earth? Is het New York? Sidney misschien? Tokio dan? Nee, nee, nee! Al 7 jaar op rij is Kaapstad gekozen tot de allergaafste stad op Aarde. En ik geef de 40.000 stemmers van The Daily Telegraph helemaal gelijk! Ik vertel je waarom Kaapstad absoluut deze titel verdient.

Coronavirus: dit moet je weten als je op reis wilt

05-03-2020

Zoals je van ons gewend bent, geven we je graag écht nuttige reisinformatie. Zo ook rondom het Coronavirus en reizen. Dit artikel staat vol met handige links.

Do’s en Don’ts rondom reizen en de Corona gekte.

05-03-2020

We merken dat er veel vragen en onzekerheid bestaan bij onze reizigers. Met dit blog artikel willen we het coronavirus zeker niet bagatelliseren, maar wel enigszins nuanceren als het gaat om vakantie en reizen. Daarom de zin en onzin van Corona in Do’s en Don’ts rondom reizen en Corona.

Myanmar Must Do: Varen over het Inle meer met Shan kookcursus

Myanmar | 04-03-2020

Ga je naar Myanmar, dan is het Inle meer zeker iets wat op je lijstje moet staan. Het is heerlijk om relaxed over het meer te varen en er is ontzettend veel te zien. Drijvende tuinen, dorpen op palen, kloosters midden in het meer, en werkplaatsen. We vertellen je hoe je de meeste toeristen kunt omzeilen en een authentieke ervaring kunt hebben, waarbij je gaat eten of koken bij een Intha vrouw thuis.

7 Safari blunders - Zorg dat je dit niet doet!

Zuid-Afrika | 24-02-2020

Wil je op safari in zuidelijk Afrika? Zuid-Afrika en Namibië zijn perfecte landen om zelf met een auto op pad te gaan en door Nationaal Parken te rijden. Maak deze blunders dan vooral NIET!

1 - 6 van 443 blogs