Skyline van New York met zonsondergang, roze/gele lucht

Top 13 bezienswaardigheden in New York City

Top 13 bezienswaardigheden in New York City

Welkom in de stad die nooit slaapt! New York, met zijn adembenemende skyline en bruisende energie, biedt een overvloed aan bezienswaardigheden en ervaringen. Of je nu een cultuurliefhebber, een geschiedenisfanaat of gewoon een avontuurlijke ziel bent, deze top 13 lijst zal je helpen bij het plannen van een onvergetelijk verblijf in The Big Apple.  

#1 Times Square en Broadway

Times Square, ook wel het kloppende hart van Manhattan genoemd, komt 's avonds echt tot leven met zijn schitterende neonreclames en de constante stroom van energie. Een wandeling door dit iconische plein laat je de echte drukte van New York City ervaren, met Broadway-voorstellingen, restaurants en winkels die de sfeer nog intenser maken. Het plein is met zijn felle billboards en opvallende figuren een must-visit en dé plek voor onvergetelijke selfies. Broadway biedt een breed aanbod aan musicals en toneelstukken. Boek via de Footprint-planner tickets voor de opwindende musical ‘Chicago’.  

Tweeluik met foto van meisje met muts op bij Times Square en foto van alle billboards

#2 Central Park & andere parken

Central Park is niet zomaar een park; het is een uitgestrekte groene omgeving waar je kunt ontsnappen aan de stadsdrukte. Huur een fiets en verken alle paden, bruggen en vijvers. Naast Central Park zijn er andere fijne getaways, zoals Bryant Park en Washington Square Park, die elk hun eigen unieke charme toevoegen aan het groene landschap van de stad. Het unieke aan Bryant park is dat het helemaal omringd is met wolkenkrabbers en je kan hier heerlijk relaxen op het grote grasveld. In Washington Square Park bieden de arch en de vijfer een prachtig plaatje.

Skyline van New York met op de voorgrond een groot grasveld in Central Park

#3 Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Het Vrijheidsbeeld, iconisch symbool van vrijheid, en Ellis Island, de toegangspoort tot de American Dream, vormen samen een onmisbaar duo. Een veerboottocht naar deze historische locaties biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de skyline, maar ook een diepgaande blik op de rijke geschiedenis van de Verenigde Staten. Het is een drukke bezienswaardigheid, dus zorg dat je vooraf tickets boekt, dat je op tijd arriveert en neem als het lukt zelfs in de ochtend de eerst ferry al.

Tweeluik met een foto van het Vrijheidsbeeld en een foto van Ellis Island vanaf het water

#4 9/11 Memorial en Museum

Het National September 11 Memorial & Museum is een monument en museum voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Twee laaggelegen waterbakken markeren precies de plaatsen waar vroeger de torens stonden, de North Tower en de South Tower. Het 9/11 Memorial en Museum zijn ontroerende herinneringen aan de tragische gebeurtenissen van 11 september 2001. Staande tussen de reflecterende waterbakken die de voormalige Twin Towers vertegenwoordigen, voel je de diepe impact van deze historische gebeurtenis. In het monument staan ook alle namen van slachtoffers. In het museum kan je zelfs geluidsfragmenten horen. Het is heel ingrijpend, maar zeker een bezoek waard.

9/11 memorial grote waterbak met wolkenkrabbers erachter en een witte roos in de namen

#5 Musea!

New York City heeft een van de beste musea ter wereld. Het Metropolitan Museum of Art, ook bekend als "The Met," organiseert het jaarlijkse Met Gala, een fashion event waar beroemdheden schitteren. Binnen vind je een schat aan kunstwerken, van eeuwenoude meesterwerken tot hedendaagse creaties. De trappen voor The Met Museum zullen Gossip Girl fans ook herkennen! En laten we het Museum of Modern Art (MoMA) niet vergeten. Verwonder je over innovatieve creaties en duik in de gedurfde expressie van kunstenaars. Check ook het indrukwekkende American Museum of Natural History. Het American Museum of Natural History biedt een diepgaande blik op de wonderen van de natuur en de evolutie van het leven op aarde. Een bezoek aan deze culturele schatten is een must voor een onvergetelijke bezoek aan The Big Apple!

Collage met 1 foto van The Met trappen, 1 foto van een dinosaurus skelet en hangende auto's in een koepel

#6 Brooklyn Bridge

Wandel over een waar architectonisch icoon en een van de oudste hangbruggen in de Verenigde Staten: de befaamde Brooklyn Bridge. Deze enorme brug met een indrukwekkende lengte van 1.825 meter strekt zich uit over de East River. Het is een meesterwerk dat verleden en heden en de bruisende stadsdelen Manhattan en Brooklyn met elkaar verbindt. Aan de ene kant ontvouwt zich de skyline van Manhattan met zijn immense wolkenkrabbers, terwijl aan de andere kant het charmante landschap van Brooklyn zich uitstrekt met karakter en historische pracht. De bouw heeft 14 jaar geduurd en deze klus kostte zo’n 15 miljoen dollar voordat Manhattan en Brooklyn eindelijk met elkaar werden verbonden in 1883. Bovendien is het is de perfecte fotospot! Say cheese!

Brooklyn Bridge met skyline erachter en gele/oranje lucht

#7 Rockefeller Center en Top of the Rock

Het Rockefeller Center vormt een levendig centrum waar zaken en entertainment samenkomen. Van het adembenemende uitzicht op Top of the Rock tot de sfeervolle schaatsbaan, en van de wereldberoemde Radio City Music Hall tot de NBC Studios, elk aspect draagt bij aan de veelzijdigheid en dynamiek van deze bijzondere locatie. Bezoek zeker ook het Top of the Rock-observatieplatform op het Rockefeller Center. Hier geniet je van een adembenemend uitzicht over New York City, omringd door het Empire State Building aan de ene kant en het Vrijheidsbeeld aan de andere kant. Na deze hoogtepunten te hebben bewonderd, daal je af naar het hart van het Rockefeller Center waar je kunst, cultuur en entertainment vindt. Wandel door de levendige atmosfeer, omringd door winkels, eetgelegenheden en artistieke exposities. Het Rockefeller Center is een waar symbool van New York.

1 foto waarop een meisje door verrekijker kijkt en 1 foto van de skyline met de Empire State Building in het midden

#8 Empire State Building

Het Empire State Building, een van 's werelds meest herkenbare wolkenkrabbers, domineert de skyline. Een bezoek aan de top onthult een verbluffend panorama van de stad die nooit slaapt. De magie van New York komt 's avonds pas echt tot leven, en het Empire State Building, met een hoogte van 381 meter, is het perfecte uitkijkpunt om te genieten van deze betoverende atmosfeer. Het observatieplatform bevindt zich op de 86e verdieping. Of je nu de stad bewondert tijdens het vallen van de avond of wanneer de nacht volledig is gevallen, een bezoek aan deze iconische wolkenkrabber in het donker zal zeker een onvergetelijke indruk achterlaten.

1 foto van de empire statebuilding van onderaf in daglicht en 1 van bovenaf in het donker

#9 Sport kijken

Sport beleven in New York City is absoluut een aanrader! Als je naar een basketbalwedstrijd gaat, zeker in het beroemde Madison Square Garden, word je meegesleept door de opwinding van de NBA. De buzzer die afgaat, spectaculaire slam dunks en het gejuich van de menigte zorgen voor een onvergetelijke sfeer. En vergeet het Yankee Stadium niet, zelfs als je geen honkbalfan bent! Daar proef je de rijke geschiedenis van de New York Yankees, een van de meest gevierde teams ooit. Het gejuich van het publiek, slimme worpen en natuurlijk de homeruns, zullen je vermaken. Of je nu houdt van de intense dynamiek van basketbal of de traditionele charme van honkbal, sport kijken in New York is niet zomaar een evenement, maar een culturele ervaring!

1 foto van Madison Square Garden basketbalwedstrijd en twee foto's van een honkbalwedstrijd in het Yankee Stadium

#10 Grand Central Terminal & toffe vervoersmiddelen

Grand Central Terminal, midden in Manhattan, is niet alleen een treinstation, maar ook een prachtig stukje geschiedenis. Kijk omhoog naar de hoge plafonds, loop langs de marmeren trappen en bekijk de beroemde klok. Als je de stad wilt verkennen, is de hop-on-hop-off bus een handige keuze. Je kunt in- en uitstappen bij belangrijke bezienswaardigheden. Voor een meer interactieve ervaring kun je overwegen om 'The Ride' te proberen, een ‘crazy’ busrit met comedyacts, meezingliedjes, interessante feitjes over New York en live optredens door de stad heen. Of je nu geniet van de schoonheid van Grand Central Terminal, kiest voor het gemak van de hop-on-hop-off bus, of de levendige 'The Ride' probeert, er zijn allerlei manieren om de stad te ontdekken. Ga eropuit en ervaar New York op jouw eigen manier! Via de Footprint-planner kan je The Ride al van tevoren boeken. Check it out!

Grand Central Terminal binnenkant en iconische klok

#11 The High Line Park wandelroute

High Line Park, ook wel bekend als The High Line, strekt zich uit over 2,3 kilometer in de Lower West Side van Manhattan, met name in het Chelsea-district. Deze verhoogde groenstrook is ontstaan op de voormalige goederenspoorlijn van de New York Central Railroad, waar delen van de originele spoorrails nog steeds te zien zijn. De karakteristieke houten dwarsliggers en spoorfragmenten zijn kunstzinnig verweven met groen, gras, mooie bestrating en kunstobjecten, waardoor een unieke wandelervaring ontstaat. High Line Park nodigt uit tot ontspanning, waar bezoekers kunnen zitten, liggen op ligstoelen, rondhangen en genieten van uitzichten op de levendige wijk en de Hudson-rivier. De veranderende omgeving, elke 100 meter, maakt The High Line een boeiende ontdekking. Met 11 toegangspunten, variërend van trappen tot liften, is dit stadspark toegankelijk voor iedereen die deze bijzondere plek wil ervaren.

Uitzicht vanaf High Line Park stalen constructie op kleurrijke wijk in New York

#12 Fastfood eten

Fastfood is een onmisbaar onderdeel van de New Yorkse ervaring. De stad staat bekend om zijn overvloed aan verleidelijke fastfoodketens. Het is een kans om de Amerikaanse culinaire cultuur te ontdekken, waar gigantische porties en smaakexplosies centraal staan. De straten van New York bieden een uitnodigende geur van hamburgers, hotdogs en andere smakelijke lekkernijen die je verleiden om een hapje te nemen van de lokale eettradities. In ons blog hebben we de beste fastfoodrestaurants in Amerika op een rijtje gezet, zodat je de ultieme smaakervaring kunt beleven. Of je nu geniet van een klassieke New Yorkse hotdog, een supergrote hamburger of andere Amerikaanse favorieten, fastfood eten in New York is een avontuur op zich. Laat je smaakpapillen verwennen en ontdek de heerlijke wereld van fastfood in de bruisende straten van The Big Apple!

Shake Shack ingang met verlichte letters en mcdonals frietje in iemand z'n hand

#13 Verken alle wijken van New York

Duik in de diversiteit van New York door alle wijken te verkennen. Beleef de levendige energie van Harlem met zijn indrukwekkende gospel tours, ervaar de 'high class' sfeer van de Upper East Side, proef de kleurrijke vibes van China Town en geniet van de sfeervolle charme van Little Italy. Voor de terrasliefhebbers is Williamsburg een absolute aanrader. Hier kun je genieten van heerlijke eetervaringen in gezellige restaurants met terrassen, en ontsnap je aan de drukte van Manhattan. Williamsburg staat bekend om zijn levendige atmosfeer, die een uniek contrast biedt met de bruisende stad. Maak prachtige foto's van de Brooklyn Bridge in Dumbo, een wijk in Brooklyn, en leg de onvergetelijke momenten van je reis vast. Elk stadsdeel heeft zijn eigen verhaal, en het verkennen ervan voegt een extra dimensie toe aan je New Yorkse avontuur.

1 foto van Little Italy, 1 foto van dumbo met de Brooklyn Bridge en 1 foto van chiqe huizen met trappen in The Upper East Side
Voel de magie van New York City terwijl je deze toplocaties verkent. Met deze uitgebreide gids ben je klaar om jezelf onder te dompelen in de onvergetelijke ervaringen die deze bruisende stad te bieden heeft. Gebruik de Footprint-planner om je New York rondreis tot in de puntjes te plannen en ontdek waarom New York de stad is die nooit slaapt. Veel plezier in The Big Apple!

Google Maps kaartje bezienswaardigheden New York