Veelgestelde vragen

Algemene informatie

  • Heb ik een visum nodig om Amerika te bezoeken?

Voor de VS is een visa waiver verplicht. Deze kun je aanvragen op de website van ESTA. Doe dit minimaal twee weken voor vertrek zodat je zeker weet dat alles goed gaat. De kosten hiervoor bedragen $14 per persoon. Ook gelden er aanvullende regels over het in aanmerking komen.

  • Wat voor soort stekker heb ik nodig?

In Amerika is het stroomnetwerk 110Volt. Ook zijn de stekkers anders dan jij gewend bent. De stekkers zijn type A en B. Type A heeft twee platte pinnen, en type B heeft twee platte pinnen en een aardingspin. Zorg dus voor een wereldstekker zodat jij al je apparaten gewoon kunt opladen.

  • Hoeveel tijdsverschil is er?

Omdat het land zo groot is, heb je te maken met zes verschillende tijdzones. Aan de oostkust is het 6 uur vroeger, terwijl het aan de westkust 9 uur vroeger is. Ook in het binnenland wordt er af en toe een sprongetje in de tijd gemaakt. In Arizona en Utah is het bijvoorbeeld 8 uur eerder.

Inside Amerika vragen

  • Is fooi geven gebruikelijk in Amerika?

Fooi geven is hier een norm. Voor bijna alles wordt er verwacht dat je fooi geeft. Van een paar euro voor de taxi tot 15-20% in restaurants. Geen fooi is hier niet acceptabel. Zorg dus dat je altijd wat cash op zak hebt om iets te kunnen geven. Kijk in restaurants wel eerst op de rekening, soms zit de fooi al inbegrepen.

  • Moet ik een ticket kopen voor de nationale parken?

Als je minstens 3 nationale parken gaat bezoeken is het voordelig om de zogenaamde America the beautiful pass te halen, ofwel de nationale parken Amerika pas. Deze kost je $80 en is één jaar geldig. Hiermee heb je toegang tot alle nationale parken.

  • Is Amerika duur?

Amerika is geen goedkoop land om doorheen te reizen. Accommodaties zijn vaak een stuk duurder dan wij hier gewend zijn. Bovendien kunnen de kosten van fooien ook snel oplopen. Houd er als je zelf kookt rekening mee dat ook de supermarkten een stuk prijziger zijn dan in Nederland. Het is dus aan te raden om te zorgen voor een ruim budget voor jouw Amerikareis.

Reisvragen

  • Hoelang is Amerika vliegen?

Dat verschilt natuurlijk per bestemming. Voor New York zit je tussen de 6,5 en 8 uur in het vliegtuig en Miami is zo’n 8 uur vliegen (rechtstreeks) terwijl je voor Las Vegas, Los Angeles en San Francisco tussen de 9 en 10 uur in de lucht zit.

  • Wat is de beste tijd om Amerika te bezoeken?

Amerika is het hele jaar rond te bezoeken. Maar voor de meest optimale temperaturen raden wij aan om het westen aan te doen tussen de maanden april en november. Sla juli en augustus over om de extreme hitte én drukte te vermijden. Florida is het meest aangenaam tussen november en april, hiermee sla je de heetste maanden én het orkaanseizoen over.

  • Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Amerika?

De fijnste manier om rond te reizen in de VS is met je eigen huurauto. Amerikanen zijn erg afhankelijk van hun auto en zijn pook gewend om hier overal mee naar toe te reizen. Het leven in Amerika is dan ook echt ingericht op auto’s. De wegen zijn goed begaanbaar en lopen vaak erg rechtuit. Bovendien kun je de auto bijna overal parkeren door de grote parkeerplaatsen bij winkels, restaurants en andere plekken.