Hiking trail bij Miradouro da Boca Inferno

5x Toffe hikes om te doen op São Miguel

    5x Toffe hikes om te doen op São Miguel

    Ben je klaar voor een paar fantastische hikes op São Miguel, het grootste eiland van de Azoren? Deze plek is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelfanaten. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek deze 5 toffe hikes die je niet wilt missen!

    #1 Hike naar de waterval Salto do Prego

    Laten we beginnen met de hike naar de adembenemende waterval Salto do Prego. Deze Sanguino hike is een favoriet bij velen, en terecht! Je start in een klein Azoreaans dorpje en maakt een klim van ongeveer 180 meter. De route is 4.5 kilometer lang en leidt je door prachtige natuur naar de betoverende waterval. Perfect voor een verfrissende duik!

    Salto do Prego hike Sao Miguel

    #2 Hike langs vier prachtige watervallen

    Op zoek naar een korte maar spectaculaire hike? Deze tocht brengt je langs maar liefst vier watervallen die dicht bij elkaar liggen. Hoewel de hike zelf misschien niet heel bijzonder is, zijn de watervallen die je onderweg tegenkomt absoluut de moeite waard. Tip: begin lekker vroeg zodat er nog niet veel mensen zijn en geniet van de rust en stilte!

    3 Verschillende watervallen op Sao Miguel

    #3 De mooiste hike: Miradouro da Boca do Inferno

    Miradouro da Boca do Inferno is hét iconische uitzichtpunt van de Azoren. Deze hike is eigenlijk meer een wandeling, maar absoluut een must-do. Er zijn weinig hoogtemeters, dus het is voor iedereen goed te doen. Tip: ga hierheen tijdens zonsopkomst. Het uitzicht is dan echt magisch!

     

    Miradouro da Boca Inferno met zonsopgang

    #4 Wandel over de theeplantages

    De Gorreana theeplantage, gelegen in het noorden van het eiland, is een populaire plek op de Azoren. Hier kun je een hike maken van ongeveer 3.4 kilometer door de uitgestrekte theevelden. Terwijl je tussen de theeplanten wandelt, heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Dit is een unieke en ontspannende hike die je niet mag missen. Vergeet dan ook niet een bezoekje te brengen aan de theeplantage zelf, en leer meer over het productieproces ervan.

    Theeplantage Sao Miugel

    #5 Klim naar het hoogste punt: Pico da Vara

    Voor de avonturiers onder ons is de hike naar Pico da Vara een must. Dit is het hoogste punt van São Miguel, op 1103 meter boven zeeniveau. De hike naar de top is ongeveer 7 kilometer lang en behoorlijk uitdagend. Zorg ervoor dat het weer helder is, anders mis je het spectaculaire uitzicht. Probeer deze hike voor 12 uur 's middags te doen voor de grootste kans op een heldere hemel.

    Hiking trail naar Pico do Vara

    Dus, welke hike staat bovenaan jouw lijstje? Pak je wandelschoenen en ga op avontuur in het prachtige São Miguel!