Caldeira Velha in Sao Miguel

6x De leukste slaapplekken op de Azoren

    6x De leukste slaapplekken op de Azoren

    Welkom op het prachtige São Miguel, een eiland dat behoort bij de Azoren en bekend staat om zijn prachtige natuurlijke schoonheid en bijzondere bezienswaardigheden. Als je binnenkort een reis plant naar dit paradijs, dan heb je geluk, want São Miguel biedt een aantal unieke en bijzondere slaapplekken die je reiservaring onvergetelijk zullen maken. Deze kun je natuurlijk niet missen! We hebben ze voor je op een rijtje gezet, dus hier zijn onze beste 6 aanraders voor een prachtige slaapplek op São Miguel op de Azoren.

    #1 Casa do Pateo - Charming House in Ponta Delgada

    Casa do Pateo is een echte aanrader voor je verblijf in Ponta Delgada. Deze schattige B&B, gevestigd in een prachtig gerenoveerd 19e-eeuws gebouw, heeft een geweldige patio waar je lekker kunt ontbijten en relaxen in een gezellige setting. Met uitzicht op de stad en voorzieningen zoals een sfeervolle tuin, gedeelde lounge, terras en een bar om je dag af te sluiten, biedt Casa do Pateo alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf in Ponta Delgada.

    Gelegen in het historische centrum van de grootste stad van de Azoren, is deze B&B de ideale plek om de rest van het eiland vanuit te ontdekken. Dus, als je op zoek bent naar een gezellig plekje met karakter, een boeiende geschiedenis en volop comfort, dan is Casa do Pateo de perfecte slaapplek voor jou!

    Casa Da Pateo in Ponta Delgada, van buiten, kamer en ontbijtzaal

    #2 Lake Cottage in Sete Cidades

    Wil je een unieke ervaring midden in de natuur? Dan is Lake Cottage in Sete Cidades precies wat je zoekt! Dit knusse huisje ligt aan de oever van de blauwe lagune van Sete Cidades en biedt je de kans om een paar dagen door te brengen in een adembenemend landschap. Het is één van de dichtstbijzijnde huisjes bij de lagune en een van de weinige met een panoramisch uitzicht vanuit het huisje zelf.

    Sete Cidades is één van de meest authentieke dorpen van het eiland São Miguel, ver weg van het massatoerisme. Hier kun je volop genieten van allerlei activiteiten en ervaringen waarbij je heerlijk in de natuur bent. Maak een wandeling, verken de vele hiking trails, ga fietsen, kanoën of paddleboarden in de prachtige lagunes.

    Of je nu avontuurlijk bent ingesteld of gewoon wilt ontspannen in een prachtig landschap, deze Lake Cottage in Sete Cidades is een heerlijke plek om te verblijven voor een onvergetelijke vakantie op São Miguel!

    Lake cottage in Sete Cidades, uitzicht, kamer en terras

    #3 Volcanic Charming House in Ribeira Grande

    Droom weg bij het prachtige Volcanic Charming House in Ribeira Grande. Gelegen in een rustige buurt, maar toch vlak bij de levendige straten, is dit de ideale plek om te verblijven tijdens je vakantie op het prachtige São Miguel.

    Het huis is door de eigenaren volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een prachtig toeristisch verblijf. De kamers zijn comfortabel, kijken uit op de tuin en op het schitterende buitenzwembad. Bovendien ligt het op slechts 500-meter van het strand. Bij Volcanic Charming House worden regelmatig live muziek, kooklessen, themadiners en andere gezellige activiteiten georganiseerd.

    Charmant huis, fijne ligging, prachtig zwembad en een heerlijk ontbijt. Wat wil je nog meer? Volcanic Charming House heeft alles voor een onvergetelijke trip!

     

    Volcanic Charming Houses in Ribeira Grande, het zwembad en de slaapkamer

    #4 Mosteiros Place in het dorpje Mosteiros

    Mosteiros Place, aan het westelijke uiteinde van São Miguel, is een geweldige plek voor het ontdekken van de natuur, familieplezier, avontuur en ontdekking. Deze zes comfortabele vakantiewoningen liggen op een verhoging, waardoor je een spectaculair uitzicht hebt over het schattige vissersdorpje Mosteiros.

    Mosteiros Place staat bekend om zijn unieke locatie, waar je kunt genieten van een adembenemend zeezicht vanuit je appartement of het zwembad. Vanuit je huisje kun je hier genieten van een magische zonsondergang, met de zee en de andere kleine eilandjes op de achtergrond. De moderne appartementen hebben niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook toegang tot fitnessfaciliteiten en een prachtig zwembad. Elke ochtend kun je genieten van een heerlijk ontbijt voordat je op avontuur gaat.

    Het dorpscentrum van Mosteiros ligt op slechts 500 meter afstand en biedt diverse restaurantjes en bars. Voor een verfrissende duik kun je bijna 'voor de deur' in de zee zwemmen, of iets verderop in de natuurlijke zwembaden van Caneiros. Mosteiros Place is een echte verborgen parel op São Miguel, gelegen in de buurt van het prachtige Sete Cidades, wat bekend is om zijn prachtige blauwe en groene kratermeren.

    Mosteiros Place in Mosteiros, zwembad met zonsondergang, de huisjes van buiten en een slaapkamer

    #5 MarinaView TopFloor w/ Terrace in Ponta Delgada

    Vanaf het MarinaView TopFloor appartement geniet je van een adembenemend uitzicht over de haven van Ponta Delgada en de Atlantische Oceaan. Gelegen in het hart van de stad, is dit appartement de perfecte uitvalsbasis om Ponta Delgada te verkennen. Met restaurants, bars en lokale bezienswaardigheden om de hoek, heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

    Het appartement beschikt over twee terrassen: één op het zuiden, uitkijkend over de haven en de oceaan, en één op het noorden met zicht op de daken van Ponta Delgada. Binnen vind je een gezellig ingericht en knus appartement, met een lichte woonkamer omringd door glazen deuren die toegang geven tot beide terrassen. Er zijn twee slaapkamers, en de volledig uitgeruste keuken maakt dit appartement helemaal compleet.

    Dit mooie gebouw uit de jaren '50 ligt aan de hoofdstraat en is de perfecte plek om te wandelen en het centrum te verkennen. In het centrum van Ponta Delgada vind je verschillende restaurants en bars, waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en cocktails. Voeg dus vooral MarinaView TopFloor w/ Terrace toe aan je lijstje! Een geweldige locatie, prachtig uitzicht, en alle comfort die je maar kunt wensen!

    MarinaView apt in Ponda Delgada, uitzicht vanaf terras op de stad, andere terras op de haven en een slaapkamer

    #6 Octant Furnas

    Ontdek Octant Furnas, waar de magie van de Azoren tot leven komt! Gelegen in de prachtige Furnas-vallei, bekend om de hoogste concentratie warmwaterbronnen in heel Europa, is dit hotel een perfecte combinatie van luxe en natuur. De omgeving van Octant Furnas is echt adembenemend. Het nog steeds actieve vulkanische landschap van de Furnas-vallei zorgt voor een prachtig uitzicht tijdens je verblijf.

    Ontspan na een avontuurlijke hike en een actieve dag heerlijk in de spa. Met maar liefst 10 behandelkamers kun je jezelf hier echt in de watten laten leggen. Daarna kun je genieten in één van de thermische zwembaden, die natuurlijk opgewarmd worden.

    En dan is er nog het À TERRA Restaurant. Hier proef je het beste van de Azoren met lokale producten, bereid in houtgestookte ovens of zelfs in ovens boven de warmwaterbronnen. Denk aan vers gevangen vis, lokaal vlees en verse groenten. Elke maaltijd is een feestje! Beleef een onvergetelijke vakantie vol luxe en natuur bij Octant Furnas!

    Octant Furnas in Furnas, hotelkamer, vanaf buiten aan de voorkant en de tuintjes met zwembad vanaf de buitenkant

    Ben je net zo enthousiast geworden over de geweldige slaapplekken op São Miguel in de Azoren als wij? Elk verblijf op dit prachtige eiland heeft zijn eigen unieke charme en karakter. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van je droomreis naar São Miguel en ontdek de magie van dit bijzondere eiland. Check hier onze reizen voor de Azoren en tweak je reis zoals jij wilt!