Een surfer met een surfboard die langs de zee loopt. Op de achtergrond zie je water, de ondergaande zon en een rode lucht met wolken.

5x Leukste kustplaatsen in Costa Rica

5x Leukste kustplaatsen in Costa Rica

Costa Rica is een prachtig land met veel mooie natuur en uitgestrekte oerwouden. Wist je dat er bij de mooie stranden ook hele leuke kustplaatsjes zijn? We nemen je mee! Voor de mensen die van surfen houden is er meer dan genoeg, maar ook de mensen die willen relaxen kunnen lekker genieten van de zon. Ook kun je in de buurt van deze kustplaatsen verschillende vette natuurparken vinden, en op avontuurlijke hikes gaan. Wij hebben de 5 leukste kustplaatsen voor je op een rijtje gezet!

#1 Tamarindo

Als je op zoek bent naar een feestje of een surferstadje, dan is Tamarindo de plek waar je naar op zoek bent. Surfers, toeristen en vissers mengen zich in deze populaire stad. De populariteit zorgt ook voor veel aanbod van accommodaties, en daardoor zijn de hotels relatief goedkoop. Daarnaast zijn er ook veel kroegjes, restaurants, bars en clubs. De leukste: de Cocktail Market! Vind je het leuk om te leren surfen? Dan is dit volgens ons de beste plek in Costa Rica. Daarnaast heeft deze plek meer wateractiviteiten te bieden, zo kun je er bijvoorbeeld ook heel leuk suppen. Tenorio Volcano National Park is vlakbij, waardoor je ook snel de Rio Celeste Waterfall kunt zien.

Een vrouw op een surfboard in het water met golven achter zich, en de zon in een rode lucht. Rechts de kust van bovenaf gezien met golven die het strand op rollen en de jungle er omheen.

#2 Uvita

Dit bijzondere strand heeft een unieke vorm: de zandbanken en rotsen vormen samen een walvisstaart. Toevallig genoeg is dit ook een van de plekken waar de walvissen van Costa Rica jaarlijks langs trekken. Naast dit natuurlijke fenomeen heeft Uvita genoeg te bieden voor de echte strandgangers! Het dichte oerwoud en de mooie hoge bergen vormen de achtergrond voor de mooie zandstranden van deze kustplaats. Mocht je van snorkelen houden, dan raden we je aan om de boot naar Isla del Caño te pakken. Verder is deze plek relatief rustig, er zijn weinig toeristen. Dat geeft Ulvita ook een afgelegen en relaxed gevoel.

de walvisstaart zandformatie omringd door water, en de jungle van Costa Rica met een strand

#3 Santa Teresa

Dit surfparadijs heeft het hele jaar door de ideale golven. Voor de meer gevorderde surfers is dit the place to be. Het nabijgelegen Mal Pais is redelijk rustig, en over het algemeen ook wat minder toeristisch dan de andere plekken in deze lijst. Er zijn een paar restaurants en surfwinkeltjes waar je terecht kunt. Hier kun je ook een fiets huren! Veel toeristen doen dit, en die zul je gemengd met de lokale bevolking vaak op een fiets of motor met een surfbord terugvinden. Deze plaats is vanwege de rust verder ook aan te raden aan liefhebbers van Yoga. Wist je dat je in Santa Teresa ook kunt paardrijden? Heerlijk. Lekker vrij met je blote voeten over een verlaten strand in de buurt van Santa Teresa paardrijden, en een stukje door de rivieren en langs de graslanden van Costa Rica pakken.

Een groep surfers die met hun surfborden langs de zee lopen, voor een ondergaande zon op het strand

#4 Montezuma

Aan het uiteinde van schiereiland Nicoya kun je Montezuma vinden. Deze plek is the place to go voor veel backpackers, met een enthousiaste mix van alternatieve mensen, wereldreizigers en kunstenaars. Deze sfeer kun je ook terugvinden in de bars, clubs en eetgelegenheden. Alles is tot diep in de nacht open. Ben je dus meer op zoek naar een uitgaansgelegenheid of een vakantie met vrienden/vriendinnen in Costa Rica, dan raden we deze plek extra aan. De strandfeesten zijn heerlijk, omdat het in de avond warm genoeg is om het aangenaam te maken op een feestje, maar niet zó warm dat het vervelend is. Naar het noorden kun je een spectaculaire wandeling richting Playa Grande maken, een wandeltocht die door veel mensen gemaakt wordt. Vele watervallen in de omgeving maken de hikes de moeite waard.

Een waterval die tussen de bergen van een rotsformatie loopt, in de jungle

#5 Manuel Antonio

Costa Rica kent veel natuurparken, en een van de mooiste is Manuel Antonio. Een van de beste plekken in Costa Rica om luiaards te spotten, en verder ook vol met wasberen en apen. Aan wilde dieren dus geen gebrek! Voor deze lijst valt Manuel Antonio vooral op door de witte zandstranden en het heldere blauwe water. Vind je weg langs de palmbomen naar de stranden, en neem een duik in het heerlijke frisse water.

Een tropisch strand met wit zand, palmbomen en helder blauw water

Wil je meer weten over alle goede plekken in Costa Rica, of ben je benieuwd naar de rondreizen en excursies die je er kunt doen? Bekijk dan de informatiepagina over Costa Rica, of lees bijvoorbeeld onze blog over de beste natuurplekken in het land.