Een waterval in de verte, in het midden van een grote jungle. In de verte zijn hoge begroeide bergen en mistige wolken te zien.

6x handige tips voor La Fortuna en Arenal

6x handige tips voor La Fortuna en Arenal

Heb jij altijd al een keer een vulkaan van dichtbij willen zien? Dan is Costa Rica een aanrader! In het bijzonder de Arenal-vulkaan. Aan de voet van deze vulkaan ligt het plaatsje La Fortuna. De vele hikes en jungleroutes brengen je vanuit dit plaatsje dichter bij de vulkaan. Onderweg zie je alles van de jungle, en zul je veel luiaards tegenkomen. De vulkaan is niet het enige aantrekkelijke aan deze plek: vele warmwaterbronnen en restaurantjes maken dit een leuke bestemming voor toeristen. Je kunt zelfs zwemmen bij de La Fortuna Waterval, of een wandeling maken over een van de vele hangbruggen. Genoeg te beleven dus! Met onze handige tips ben je goed voorbereid op je reis, en pak je unieke excursies en activiteiten mee.

#1 De beste trails

Rond de Arenal vulkaan, een van de enige actieve vulkanen in Costa Rica, kun je kiezen uit verschillende trails. We raden je de Arenal 1968 Trail aan! Dit is een van de vele wandelpaden door de nevelwouden in La Fortuna, en verder kun je ook een stuk over de lava van een uitbarsting in 1968 lopen. De route is 4.7 kilometer lang, en heeft onderweg ook een mooi uitzicht waar je van kunt genieten. Ook de Mirador El Silencio hike heeft een prachtig uitzichtpunt, misschien wel de mooiste van de omgeving. Daarnaast is deze hike een stuk rustiger dan de andere trails, waardoor je minder mensen tegenkomt.

Een man die over een voetpad door de jungle loopt. Om hem heen staan bomen, en tussen hem en de jungle staat een houten hek.

#2 Ga op avontuur op het water

Er is veel te doen in La Fortuna. Raften over de rivier en de canyoning tour zijn de spannendste en meest intense excursies die je hier kunt vinden. Samen met een gids baan je jezelf een weg door de kronkelende rivieren en de groene jungle. Ga je voor de canyoning tour, dan heb je de keuze om van de watervallen te abseilen. Al met al zijn de activiteiten gaaf, maar niet zo extreem als bijvoorbeeld een bungeejump. Hierdoor zijn het ook leuke keuzes als gezinsactiviteit!

Een touwbrug door de jungle en het uitzicht in de jungle tussen de bladeren door, mistig

#3 Kikkers spotten

Een excursie die er in het bijzonder nog ‘’uitspringt’’, is de nachtwandeling waarbij je kikkers kunt spotten. De beestjes maken een hoop lawaai in het donker, waardoor ze met een zaklamp goed te vinden zijn. Ook zijn ze felgekleurd, en is het leuk om zoveel mogelijk verschillend gekleurde kikkers te zoeken. Het nachtwandelen wordt op verschillende plekken in het park aangeboden.

een groene kikker op een groen blad, een rode kikker met zwarte stippen op een boom

#4 Neem je zwemkleding mee

Vanaf de ingang van La Fortuna kun je een wandelpad volgen die via een lange trap naar beneden gaat. Beneden kun je zwemmen in het heldere water. Vergeet dus niet je zwemkleding mee te nemen naar dit prachtige natuurgebied! Van 7 tot 5 kun je een van de hoogste watervallen van Costa Rica bezoeken voor 18 dollar. Pas op voor de sterke stroming aan de rand, en zorg dus dat je niet te dicht bij de waterval gaat zwemmen.

Een waterval in het midden van de jungle, met stenen op de voorgrond

#5 De bruggen van Mistico

De hangbruggen in La Fortuna is het meest beeldende en iconische uitzicht in het park. Voel je één met de jungle, en bekijk de wilde omgeving van bovenaf en tussen de bomen door. De dunne bruggen maken je jungletour extra spannend. Spot kikkers, apen en andere wilde dieren in de hoge bomen. De entreeprijs voor Mistico is 28 dollar, en het is mogelijk om de hikes met een gids te doen. Zo mis je geen belangrijke momenten, en krijg je alle highlights in dit stukje Costa Rica te zien.

Costa Rica hiken nevelwouden en hangbrug

#6 Vermijd de drukte

De meeste mensen bezoeken La Fortuna in het weekend. Mocht je dus de keuze hebben, probeer dan doordeweeks te gaan. Hierdoor vermijd je de drukte, en heb je meer rust om het gebied en de wandelpaden te verkennen. Mocht je toch in het weekend gaan, dan raden we vooral aan om vroeg op te staan. In de ochtend is het ook een stuk rustiger in het park.

De Arenal vulkaan boven de boomtoppen uit

Naast La Fortuna en de Arsenal vulkaan heeft Costa Rica veel gave bestemmingen. Zo kun je genieten van een rustige strandvakantie, of een rondreis maken langs de hoogtepunten van Costa Rica. Al met al is het de perfecte bestemming voor liefhebbers van tropische bestemmingen die ook iets mee willen krijgen van de prachtige natuur.