Over Footprint Travel

We nemen je mee achter de schermen van jouw avontuur

collage van 2 ronde reisfoto's

Our story

Bij Footprint Travel geloven we in de kracht van persoonlijke reiservaringen. Geen standaardpakketten of voorgekauwde routes, maar de mogelijkheid om van onze favoriete reisroutes je eigen rondreis te maken. Met behulp van onze Footprint Nomads stellen we een breed scala aan inspirerende reisroutes samen, die je leiden naar de meest fascinerende bestemmingen over de hele wereld. 🌍

Wat ons onderscheidt, is onze toewijding aan duurzaam reizen. We streven ernaar om positieve impact te hebben op de lokale gemeenschappen, de natuur en de cultuur van de bestemmingen die we bezoeken. Stap voor stap willen we het reizen over de wereld een stuk duurzamer maken.

Wij bieden je de vrijheid en flexibiliteit om je eigen unieke rondreis samen te stellen in onze Footprint-planner. ✏️ Bij ons draait het allemaal om het creëren van onvergetelijke avonturen op maat, waarbij je de wereld kunt ontdekken op jouw eigen manier.

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke trektocht door de bergen, een ontspannen vakantie aan prachtige kusten, een culturele ontdekkingstocht of een combinatie van dit alles, bij Footprint Travel heb je de vrijheid om je eigen perfecte mix te creëren. We bieden verscheidenheid aan spannende activiteiten, unieke slaapplekken en insider tips om ervoor te zorgen dat jouw reiservaring voldoet aan al je verwachtingen.

Footprint Travel werkt samen met Riksja Travel. Samen met Riksja Travel beschikken we over nog meer jarenlange expertise en hun uitgebreide netwerk van lokale partners over de hele wereld. Kortom, jouw rondreis is in goede handen!

We nodigen je uit om samen met ons de wereld te ontdekken, je eigen footprint achter te laten en onvergetelijke herinneringen te creëren. Of je nu een solo-reiziger, een stel, een gezin of een groep vrienden bent, bij Footprint Travel maken we jouw reisdromen werkelijkheid. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen op avontuur gaan! 💚

Stage lopen bij Footprint Travel?

Ga jij binnenkort een HBO meewerk- of afstudeerstage lopen en wil je dit doen bij een groeiende reisorganisatie in Leiden? Dan zijn we opzoek naar jou!

Ben jij een creatieve en enthousiaste content creator die altijd op zoek is naar nieuwe manieren om (reis)verhalen online te vertellen? Ben je gepassioneerd over het schrijven van mind-blowing content en wil je graag meer ervaring opdoen in de wereld van digitale content marketing? Neem dan een kijkje bij onze Content Marketing Stage vacature.

Ben jij een echte reisliefhebber die onvergetelijke reiservaringen wil creëren? Heb jij een passie voor marketing en/of innovatie en wil je graag nieuwe bestemmingen uitwerken? Neem dan een kijkje bij onze Productontwikkeling & Innovatie Stage vacature.

En wie weet tot snel!

Ons team

Maak kennis met het team van Footprint Travel! Ons team wordt aangevuld met een selectie aan Footprint Nomads. Zij zijn continu on-the-road om jullie te voorzien van de meest up-to-date info over toffe slaapplekken, must visits wereldwijd en de leukste activiteiten. Van influencer tot reisfotograaf, we've got you!

Stanley

Stan the man!

Anne

Marketing queen

Annemarie

Jordanië Nomad - Ikwilmeerreizenn

@ikwilmeerreizen!

Sander

Costa Rica & Namibië Nomad

Reisfotograaf

Dennis

Marokko Nomad

@FulltimeTravels

Michelle

IJsland Nomad

Gert & Iris

Footprint Lapland Nomads

@SnoezelsontheRoad

Lois & Naomi

Spanje Nomads - Travander

@Travander

Stéphanie

Zuid-Afrika Nomad - Expeditie Aardbol

@Expeditieaardbol

Lisa

Footprint Montenegro Nomad

Footprint Nomad Slovene Stefan met bergen op de achtergrond

Stefan

Footprint Slovenië Nomad

Larissa & Bart

Footprint Mexico Nomads

@Backpackwereld

Anton

Kroatië Nomad - Atomic Photos

Jannick & Marlieke

Jordanië Nomad - Reiskick

@reiskick.nl

travelling sisters op de binnenplaats van Ben Joesoef Madrassa

Valerie & Jasmijn

Marrakech Nomad - Travelling Sisters

@dutchtravellingsisters

italie reiziger nomad varen

Dana

Footprint Italië Nomad

Een man en vrouw op een terrasje in Tomar

Marja

Footprint Portugal Nomad

Papegaaiduiker op een heuvel in IJsland

Sustainable Development Goals

We hebben de uitdaging van steeds duurzamer op reis te gaan volledig omarmd. Als reiziger krijg je de tools om je uitstoot te verminderen en je eigen positieve impact te vergroten. Bovendien gaan we een stap verder door 2% van onze omzet te doneren aan lokale projecten die aansluiten bij onze drie sustainable development goals.

1. Geen armoede

Bij Footprint Travel geloven we in het belang van verantwoord reizen en duurzaamheid. Daarom zijn we trots om Kinderfonds MAMAS te ondersteunen. Met heel veel liefde en vastberadenheid bieden ze een helpende hand aan kinderen die te maken hebben met armoede, ziekte en andere uitdagingen. Als je via ons je reis naar Zuid-Afrika boekt, draag je automatisch met 2% van je boeking bij aan dit fantastische doel.

2. Leven in het water

Bij ons draait alles om bescherming en duurzaam gebruik van zeeën en oceanen. We realiseren ons hoezeer we afhankelijk zijn van deze waterwonderen voor CO2-opname, zuurstofproductie, klimaatstabiliteit, voedsel en drinkwater. Tijdens onze reizen streven we naar harmonie met het waterleven en moedigen we verantwoorde keuzes aan. Ontdek en koester samen met ons deze kostbare bronnen van leven.

3. Leven op het land

Klimaatverandering bedreigt ons bestaan. We zijn ons bewust van de schadelijke gevolgen van wereldverkenning en willen niet wegkijken. Samen met lokale partners zetten we ons in voor behoud van landleven. We streven naar bescherming van bossen, natuurgebieden en biodiversiteit. Behoud van deze kostbare ecosystemen is essentieel voor toekomstige generaties.

Bijdrage aan lokale projecten voor leven op het land en jungle
Vrouw achter laptop in buitenland

Let's catch up!

 • Adres en contactgegevens

  Pompoenweg 9, 2321 DK Leiden


  Bij vragen over de reizen: 071-8910160

  Noodnummer tijdens de reis: 06-14208086

  info@footprinttravel.nl

 • Openingstijden

  Elke maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17:30 uur

 • Bedrijfsgegevens

  KvK Utrecht 60979313
  BTW-nummer NL854147123B01

 • Volg ons

  Ben jij ook een enorme reisliefhebber? Praat dan met ons mee en deel jouw reiservaringen en foto's met ons. 🗺️📸 We zijn actief op Facebook, Instagram, Tiktok en LinkedIn.

Ronde met Footprint Travel logo

Garanties

 • Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

  Bij ons ben je in goede handen, want we zijn aangesloten bij het Stichting Garantiefonds Reisgelden. Dit betekent dat jouw betaalde reisgelden veilig zijn en dat je beschermd bent tegen eventuele financiële problemen. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan kun je vertrouwen op het Garantiefonds om ervoor te zorgen dat je jouw geld terugkrijgt of dat je reis alsnog voltooid kan worden. Geniet zorgeloos van je vakantie, wetende dat jouw investering in goede handen is.

 • ANVR-Reizigersvoorwaarden

  Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en klanttevredenheid. Daarom hanteren wij de ANVR-reizigersvoorwaarden. Deze voorwaarden bieden jou als reiziger extra bescherming en zekerheid. Ze zorgen ervoor dat je kunt rekenen op duidelijke informatie, eerlijke afspraken en een goede afhandeling van eventuele klachten. We staan achter deze voorwaarden en streven ernaar om jouw reiservaring zo aangenaam en probleemloos mogelijk te maken.

 • Calamiteitenfonds

  Jouw veiligheid is onze hoogste prioriteit. Daarom zijn we aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Dit fonds biedt bescherming en ondersteuning in geval van calamiteiten op jouw reisbestemming. Mocht er onverhoopt een natuurramp, politieke onrust of andere noodsituatie plaatsvinden, dan staan wij in nauw contact met het Calamiteitenfonds om de benodigde hulp en assistentie te bieden. Denk aan repatriëring, vervroegde terugkeer of andere noodzakelijke maatregelen. Je kunt met een gerust hart op reis gaan, wetende dat we er alles aan doen om jouw veiligheid te waarborgen.