lavendelvelden frankrijk

8x Leukste slaapplekken in Frankrijk

    8x Leukste slaapplekken in Frankrijk

    Welkom in het prachtige Frankrijk! Dit land barst van de geschiedenis, cultuur en natuurlijk heerlijk eten. Van de avontuurlijke Alpen tot de zonovergoten stranden van de Côte d'Azur, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Ben je van plan om binnenkort een reis naar Frankrijk te plannen? Dan heb je geluk, want dit land heeft niet alleen de lekkerste wijnen, maar ook de leukste slaapplekken Pak je notitieblok erbij, want hier komen acht van de leukste slaapplekken in Frankrijk!

    #1 Hôtel Les Volets Rouges – Cassis

    Dichtbij de gezelligheid van Marseille zitten, maar toch genieten van de rust en natuur? Dat kan bij Hôtel Les Volets Rouges in Cassis. Dit hotel vindt de perfecte balans tussen het stadse gevoel van Marseille en de charme van de kleinere Franse stadjes. Geniet in de goed onderhouden tuin van de stralende zon of maak vanaf hier een wandeling door het adembenemende natuurgebied van de calanques, bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties en kristalhelder water.

    De modern ingerichte kamers zorgen dat het hotel een hippe uistraling heeft en elke ochtend staan de gastheren klaar met een ontbijt met heerlijke streekproducten. Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis voor de omgeving.

    hotel frankrijk cassis

    #2 Château de la Bourdaisière

    Droomde jij altijd al van een Franse sprookje? In Tours kun je slapen in een uniek Frans kasteel midden in de prachtige Loire-vallei, wat komt uit de 15e eeuw. In Château de la Bourdaisière word je wakker in een elegante kamer die rijk is aan historische details, met een adembenemend uitzicht op het uitgestrekte landgoed en de omliggende natuur.

    Begin je dag met een kopje koffie op het terras, speel een potje tennis of schut jezelf meteen wakker met een verfrissende duik in het zwembad. Maak een ontspannen fietstocht langs de schilderachtige Loire-rivier of bezoek de nabijgelegen charmante dorpjes en steden, waar je kunt dwalen door smalle straatjes en historische bezienswaardigheden kunt bewonderen.

    hotel loire vallei frankrijk

    #3 Hotel Saint Nicolas

    In La Rochelle kun je slapen in een hotel die een natuurlijke charme heeft. Hôtel Saint Nicolas is vernoemd naar de levendige wijk waarin het zich bevindt, waar het bruist van charmante antiquairs, gezellige bars en uitnodigende cafés. Toch weet het hotel ervoor te zorgen dat je daar geen last van hebt en vind je hier alsnog je rust na een lange reisdag.

    Het hotel ligt op slechts een korte wandelafstand van le Vieux Port en wanneer je wilt ben je zo in het hart van La Rochelle. In de serre geniet je elke dag van een vers ontbijtje en met een beetje geluk is het weer ook goed genoeg om buiten te zitten.

    hotel frankrijk la rochelle

    #4 L'Hôtel Particulier Ascott

    L'Hôtel Particulier Ascott in Saint-Malo is een charmant gerenoveerd 19e-eeuws landhuis, gelegen in een rustige woonwijk van Saint-Servan. Op slechts 400 meter van het strand en naast de monding van de rivier de Rance, biedt dit hotel een ideale mix van rust en gemakkelijke toegang tot de omgeving. Het stadscentrum ligt op slechts 2 km afstand, waardoor je er gemakkelijk naartoe kunt wandelen.

    Elke ochtend geniet je van een continentaal ontbijt met biologische producten en zelfgemaakte sinaasappelsap en in de zomermaanden kun je jezelf verwennen met een cocktail in de bloementuin.

    hotel saint-malo frankrijk

    #5 Hôtel de la Poste

    In Beaune kun je slapen in dit prachtige 19e-eeuwse voormalige koetshuis. Het ligt op slechts twee minuten wandelen van het historische centrum en het beroemde Hospices, waardoor je lekker centraal verblijft. De ruime kamers zijn voorzien van antiek meubilair en natuurlijk moderne badkamers, met uitzicht op de tuin of de stad. Schuif aan de bar aan voor een kopje thee, een aperitief of een drankje laat op de avond om je dag af te sluiten. Met mooi weer kun je buiten op het terras ontbijten, dat is wel zo lekker als je op reis bent.

    hotel frankrijk beaune

    #6 La Petit Tertre

    Wil je slapen in een echt authentiek hotel? Dan ben je bij La Petit Tertre aan het juiste adres. Deze B&B ligt midden in het centrum van Dijon met om de hoek de grote kathedraal en verschillende restaurantjes. De vriendelijke Japanse host zorgt elke ochtend voor een vers ontbijtje (soms op de kamer) en ze helpt je graag met insider tips over Dijon.

    Slapen doe je in de barokke kamers, geheel in stijl. Door de oude details lijkt het net alsof je in de renaissance zit. Je kunt voor de deur parkeren, maar soms is dat nog wel eens vol en dan kun je vlakbij in de parkeergarage parkeren.

    hotel frankrijk dijon

    #7 Hôtel Lemon

    Hotel Lemon, gelegen in het betoverende stadje Menton aan de Franse Rivièra, straalt net zoveel kleur en charme uit als de stad zelf. Als je even weg wilt van de drukte van Nice, is dit hotel de perfecte toevluchtsoord. Dit hotel bevindt zich op een ideale locatie, op slechts een steenworp afstand van zowel het zandstrand als het centrum van Menton. Begin je ochtend met verse croissants, knapperig stokbrood, ambachtelijke jam en verse fruitsalades, allemaal omringd door weelderig groen en citroenbomen.

    Als je de omgeving wilt verkennen dan is dat vanaf Hotel Lemon ook erg gemakkelijk. Het station ligt niet ver achter het hotel en binnen 10 minuten met de trein ben je in Monaco. De reistijd naar Nice is niet veel langer.

    hotel menton  frankrijk

    #8 Lodge De Charme A Cheda

    Lodge De Charme A Cheda is als een verborgen juweeltje aan de rand van Bonifacio, omgeven door een weelderige tuin die uitnodigt tot ontspanning. Tussen april en oktober kun je jezelf trakteren op een duik in het verwarmde buitenzwembad of even ontspannen in de hot tub. En als je zin hebt om even helemaal tot rust te komen, kun je ook gebruikmaken van de sauna of spa.

    Alle kamers zijn individueel ingericht met oog voor detail, met mooie stenen muren en balkenplafonds die een vleugje karakter toevoegen. En het beste van alles? Je eigen terras, waar je kunt ontspannen en genieten van het uitzicht op de weelderige tuin.

    En voor degenen die graag een kijkje achter de schermen willen nemen, organiseert het hotel kookworkshops onder leiding van de chef-kok. Als je zin hebt in wat avontuur, kan het vriendelijke personeel van A Cheda je helpen bij het regelen van leuke activiteiten en excursies, zoals rondleidingen of boottochten.

    hotel frankrijk bonifacio

    Iedere slaapplek heeft zijn eigen unieke karakter en charme, waardoor elke overnachting in Frankrijk een bijzondere ervaring belooft te zijn. Een reis door dit prachtige land staat garant voor onvergetelijke momenten. Dus waarom wachten? Begin met plannen, pas aan naar jouw wensen en creëer je eigen droomreis met je favoriete slaapplekken. "Au revoir!"