Kustlijn van Corsica

8x Wat te doen op het eiland Corsica

    8x Wat te doen op het eiland Corsica

    Corsica, een Frans eiland betovert bezoekers met levendige wijnhuizen, historische gebouwen en prachtige witte stranden. Corsica zit dus vol mooie gebieden en gezellige straten, maar wat mag je nou echt niet missen tijdens een bezoek aan dit fantastische eiland? Kom langs de smalle straten van Bonifacio, kom langs de mooiste stranden of verken het eiland tijdens de leukste activiteiten. Alles wat je niet mag missen tijdens een bezoek aan het eiland Corsica hebben wij voor jou onder een rijtje gezet!

    #1 Bezoek de hoofdstad Ajaccio

    De hoofdstad Ajaccio is natuurlijk niet te missen tijdens jouw Corsica rondreis! Kom langs de historische straten en waan je in de geboortestad van Napoleon. De haven is het kloppende hart van Ajaccio. Van hieruit kun je naar diverse bestemmingen zeilen, waaronder Sardinië, Toulon en Nice. In het centrum is er een enorme rotonde waar twaalf straten samenkomen, met in het midden een groot plein waarop het stadhuis staat. Binnen het stadhuis is er ook een museum met informatie over Napoleon. Stap ook binnen bij één van de kerken, of wandel heerlijk door de stad en kom langs de olijf- en sinaasappelbomen.

    De gekleurde huisjes van Ajaccio, het standbeeld van Napoleon en een foto van de boulevard met palmbomen

    #2 Gooi je handdoek uit op het strand

    Corsica zit vol met heerlijke badplaatsen, zo is het strand Saleccia een echte must-visit voor een perfecte stranddag. Op een zeer afgelegen plek in het noorden van Corsica, ten westen van Saint Florent, vind je dit zandstrand dat grenst aan de azuurblauwe zee van Corsica. Dit strand is gemakkelijk te bereiken met de auto, maar ook met de boot. Er is een pad van 12.5 kilomter dat je naar het strand leidt. Dit kan je lopen, of met je huurauto afleggen. Of huur zelfs een quad aan het begin van het pad, vlakbij het dorp Casta. Dit prachtige strand is ook goed bekend onder de locals en wees er daarom op tijd bij om jouw plekje op het strand te bemachtigen. Kortom, dit Saleccia strand is een perfecte plek als je even tot rust wil komen en met je voeten in het zand wil staan.

    Dichtbij Port Vecchio, in het zuidoosten van Corsica, vind je nog een heerlijk strand van Corsica, genaamd Palombaggia. Je treft er een wit zandstrand omringd door pijnbomen, met roze rotsen en kristalhelder zeewater. In het hoogseizoen kan het er behoorlijk druk worden. Een tip: ga er vroeg in de ochtend heen. Zo vind je nog makkelijk een parkeerplek en de beste plekjes op het strand zijn nog vrij.

    Saleccia strand van Corsica

    #3 Doe een boottocht

    Maak jouw Corsica rondreis compleet en maak vanuit Ajaccio een boottocht. Ontdek de mooiste plekjes van Corsica terwijl je met je gids over het kristal heldere water vaart. Zo maak je kennis met de Sanguinaires-eilanden en leer je de leukste feitjes kennen over de wateren van Corsica. Kom heerlijk tot rust en geniet van het adembenemende uitzicht. Tip: er zijn ook diverse boottochten tijdens de zonsondergang, voor een nog magischer ervaring. Dus waar wacht je nog op? Plan jouw Corsica reis in onze planner en creëer jouw eigen unieke Footprint Travel reis!

    Het helderblauwe water van Corsica

    #4 Duiken

    Om optimaal te kunnen genieten van het prachtige helderblauwe water van Corsica, is het mogelijk om met een gids te gaan duiken. Maak kennis met de onderwater wereld en bewonder de Golf van Calvi. Kies uit diverse duiktours en bekijk welke het beste bij jou past. Zo zijn er ook duiktours voor onervaren duikers en voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Naast duiken is het ook mogelijk om rustig te dobberen op het water en visjes te kijken met een duikbril. Maar voor de echte avonturiers die wel een beetje houden van wat spanning is dit de activiteit om kennis te maken met de Corsicaanse natuur.

    #5 Bezoek de stad Bonifacio

    Deze oude stad bevindt zich op een authentieke plek, zo ligt de stad op een rotsmassa ter hoogte van 80 meter boven de zee. Bonifacio is een stad met smalle straatjes en je waant je in een doolhof van overdekte gangen en vestigingsmuren. Het is dan ook zeker aan te raden om het centrum van Bonifacio te verkennen en uren te dwalen door de smalle straatjes. Wandel dan ook langs de Porte de Gênes, je kan deze stadspoort alleen te voet verkennen via de Montée Saint-Roch. Daarnaast zijn de bekende trappen van de Escalier du Roi d’Aragon een echte must-visit, deze romantische traptreden, leiden je zo richting de zee. Een perfecte plek voor jouw volgende Instagram foto dus! Voor het beste uitkijkpunt moet je bij Le Gouvernail zijn. Ben jij opzoek naar gezellige terrasjes en lekker eten? Zoek dan de haven van Bonifacio op en schuif aan bij één van de lokale eettentjes.

    De stad Bonifacio boven op de kliffen en de haven van Bonifacio

    #6 Kom langs het dorp Piana

    Aan de westkust van Corsica vind je het pittoreske dorpje Piana. Het is omgeven door wandelpaden die perfect zijn voor een ontspannen tocht. De Calanches de Piana, een reeks indrukwekkende rode granieten rotsformaties gevormd door erosie over de jaren, zijn een hoogtepunt in dit bergachtige landschap. Vanuit Piana geniet je van een adembenemend uitzicht op de azuurblauwe zee en de Golf van Porto. Kenmerkend voor Piana zijn de witte huizen en de schitterende ‘Sainte-Marie’ kerk.

    Een man die de Piana berg beklimt en een uizticht foto vanaf de Piana berg over het water en de berg

    #7 Bezoek het dorp Calvi

    Calvi is een wel bekende bestemming op het prachtige eiland Corsica. Daarnaast heeft Calvi een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot het Neolithicum en die geschiedenis kan je ook echt bijna ruiken wanneer je het stadje binnenkomt. Breng dan ook een bezoekje aan de kathedraal en de citadel van Calvi. Ben jij meer opzoek naar een onvergetelijke ervaring? Ontdek dan de Grotte de Veaux Marins. De pittoreske kustgrot Grotte de Veaux Marins is één van de must-see plekjes langs de kust in dit deel van Corsica. Om de grot te bewonderen, boek je een boottocht in Calvi die je vanop zee naar de plek brengt. Een aanrader!

    Het uitkijkpunt van Calvi en de haven van Calvi

    #8 De jachthaven van Bastia

    Bastia, gelegen in het noorden van Corsica en de op één na grootste stad na Ajaccio, is vooral beroemd om zijn indrukwekkende jachthaven die 's avonds helemaal tot leven komt. De stad biedt uitstekende restaurants waar verrukkelijke lokale wijnen worden geserveerd, waarvoor Bastia ook bekendstaat. Achter de haven ligt de parochiekerk St. Jean Baptiste, met een oude barokke gevel en marmeren versieringen. Vanaf de citadel van de kerk kan je heerlijk genieten van een prachtig uitzicht op de Toscaanse Archipel en het tussenliggende eiland Elba. Ontdek deze levendige haven tijdens jouw Corsica reis en maak kennis met de stad Bastia.

    Gekleurde huisjes van Bastia en de havenHeb jij altijd al gedroomd van een bezoek aan het prachtige eiland Corsica, maar is het er nog niet van gekomen? Dan is dit jouw perfecte moment om dit verborgen plekje te ontdekken! Met deze blog ben je helemaal klaar om Corsica te verkennen. Duik in onze rondreizen door Frankrijk en geef jouw avontuur een persoonlijke twist.