Huisjes Colmar

De leukste plekjes om te bezoeken in Colmar

    De leukste plekjes om te bezoeken in Colmar

    Colmar, een pittoreske stad in de Elzas regio van Frankrijk, betovert bezoekers met zijn kleurrijke vakwerkhuizen en geplaveide straten. Bekend als de geboorteplaats van de beeldhouwer Auguste Bartholdi, ontwerper van het Vrijheidsbeeld, brengt Colmar geschiedenis tot leven met zijn charmante oude stad en musea. Proef de lokale keuken, zoals de beroemde Flammekueche (Elzasser pizza) en Choucroute (zuurkool), en geniet van de warme gastvrijheid van deze betoverende bestemming. Een leuke tip is een bezoek aan de jaarlijkse kerstmarkt, die Colmar omtovert in een sprookjesachtige winterwonderland. De stad wordt versierd met duizenden lichtjes en biedt een scala aan unieke producten en lokale lekkernijen. Voor wijnliefhebbers is een tocht langs de Elzasser wijnroute een must, waarbij je kunt genieten van enkele van de beste wijnen uit de regio, zoals de aromatische Gewürztraminer en de frisse Riesling. Lees hier nog meer over de leukste plekjes om te bezoeken in Colmar!

    #1 Wandel door La Petite Venise

    Wandel door La Petite Venise in Colmar, Frankrijk, en ontdek een sprookjesachtige wijk vol charme en romantiek. Dit schilderachtige deel van de stad dankt zijn naam aan de pittoreske kanalen die door de straten slingeren, omringd door kleurrijke vakwerkhuizen en bloemrijke balkons. Begin je wandeling bij de Quai de la Poissonnerie, de voormalige visserswijk, waar je kunt genieten van de sfeer en prachtige reflecties in het water. Maak een stop bij de verschillende bruggen voor een panoramisch uitzicht op de idyllische omgeving en bewonder de details van de eeuwenoude architectuur. Voor een unieke ervaring, kun je een boottocht maken op de kanalen, waardoor je de schoonheid van La Petite Venise vanuit een ander perspectief kunt bewonderen. Deze charmante wijk is een schat in Colmar, perfect voor een ontspannen wandeling en het maken van onvergetelijke foto's.

    selfies la petite venise colmar

    #2 Bezoek het historische huis - Maison Pfister

    Bezoek het historische huis Maison Pfister in Colmar, een architectonisch meesterwerk uit 1537. Dit prachtige vakwerkhuis is een iconisch voorbeeld van renaissancestijl en biedt een fascinerende blik op de rijke geschiedenis van de stad. Het huis is vernoemd naar de familie Pfister, die het in de 19e eeuw restaureerde. Maison Pfister valt op door zijn kleurrijke fresco's, sierlijke houten erkers en een opvallende achthoekige toren. De versieringen op de gevel, met bijbelse en historische scènes, maken het een must-see voor kunst- en geschiedenisliefhebbers. Hoewel het huis niet van binnen te bezichtigen is, is de buitenkant op zichzelf al een bewondering waard. Gelegen in het hart van de oude stad, is Maison Pfister omringd door andere historische bezienswaardigheden, waardoor het de perfecte startpunt is voor een verkenningstocht door het betoverende Colmar.

    impressie museum Maison pfister colmar

    #3 Ontdek lokale specialiteiten bij Marché Couvert

    Ontdek lokale specialiteiten bij Marché Couvert in Colmar. Een gezellige overdekte markt gevestigd in een prachtig gerestaureerd 19e-eeuws gebouw. Deze markt is een culinaire schatkamer waar je het beste van de Elzasser keuken kunt proeven en kopen. Wandel langs kraampjes vol met verse producten, kazen, vleeswaren en lokale wijnen. Probeer de beroemde Munsterkaas, bekend om zijn sterke geur en rijke smaak, of de traditionele Elzasser Flammekueche, een dunne knapperige taart belegd met room, uien en spek. De Marché Couvert biedt ook een scala aan vers fruit en groenten, honing, en broodjes. Geniet van een glas lokale wijn zoals Riesling of Gewürztraminer, en ontdek unieke streekproducten die je nergens anders vindt. Of je nu op zoek bent naar een sfeervolle ervaring of gewoon wilt genieten van de lokale cultuur, de Marché Couvert is de perfecte plek om de smaken van Colmar te ontdekken.

     Buitenkant markt marche couvert colmar

    #4 Bekijk de collectie kunst in Musée Unterlinden

    Bekijk de indrukwekkende collectie kunst in Musée Unterlinden in Colmar, een absolute must voor kunstliefhebbers. Gevestigd in een voormalig 13e-eeuws Dominicanenklooster, biedt dit museum unieke kunstwerken, van middeleeuwse meesterwerken tot moderne kunst. Het beroemdste stuk is het Isenheimer altaarstuk van Matthias Grünewald, een indrukwekkend werk dat bekend staat om zijn levendige en expressieve beelden. Naast het altaarstuk herbergt het museum een uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken en archeologische vondsten. Moderne kunstliefhebbers kunnen genieten van werken van bekende kunstenaars zoals Picasso en Dubuffet. Het gebouw zelf is ook een bezienswaardigheid, met zijn historische architectuur die naadloos samensmelt met moderne uitbreidingen. Musée Unterlinden biedt een diepgaand inzicht in de rijke culturele en artistieke geschiedenis van de regio, waardoor het een onvergetelijke ervaring is voor elke bezoeker.

    buitenkant la petite venise colmar

    #5 Bezoek de gotische kerk – Église des Dominicains

    Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de gotische Église des Dominicains. Deze indrukwekkende kerk, oorspronkelijk gebouwd voor de Dominicanenorde, is beroemd om haar prachtige glas-in-loodramen die het interieur baden in een kleurrijk licht. Eén van de hoogtepunten is het altaarstuk "La Vierge au Buisson de Roses" van Martin Schongauer, een meesterwerk van de Duitse renaissancekunst. De sfeer van de kerk maakt het een perfecte plek voor bezinning en bewondering van de gotische architectuur. Let op de elegante gewelven en de gedetailleerde sculpturen die de geschiedenis en kunst van de middeleeuwen weerspiegelen. Het aangrenzende klooster biedt een rustige binnenplaats waar je kunt genieten van een moment van rust.

    eglise des dominicains colmar

    #6 Ga picknicken in Parc du Champ de Mars

    Nog een leuke aanrader is om te picknicken in Parc du Champ de Mars. Een ideale plek voor ontspanning en plezier middenin de stad. Dit groene stadspark, geïnspireerd door de Parijse Champs de Mars, biedt uitgestrekte grasvelden, schaduwrijke bomen en prachtige bloemenperken. Neem een kleed en een mand vol lokale lekkernijen, zoals vers brood, kaas, en Elzasser wijn, en geniet van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. Het park heeft ook mooie fonteinen en standbeelden die bijdragen aan de sfeer. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuinen, terwijl volwassenen kunnen wandelen langs de goed onderhouden paden of simpelweg genieten van het zonnetje op één van de vele bankjes. Het Parc du Champ de Mars biedt een perfect ontsnappingspunt uit de drukte van de stad en is een geweldige plek voor een ontspannen picknick met familie, vrienden of je partner.

    links zie je van bovenaf parc du champ de mars en rechts dicht erop

    Heb jij altijd al gedroomd van een bezoek aan het pittoreske Colmar, maar is het er nog niet van gekomen? Dan is dit jouw perfecte moment om dit verborgen plekje te ontdekken! Na het lezen van deze blog ben je helemaal klaar om Colmar te verkennen. Duik in onze rondreizen door Frankrijk en geef jouw avontuur een persoonlijke twist.