Colmar Frankrijk

Veelgestelde vragen Frankrijk

Frankrijk brug

Algemene informatie

 • Heb ik een visum nodig om Frankrijk te bezoeken?

Voor een bezoek aan Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel heb je een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig. Kinderen hebben ook een eigen reisdocument nodig.

 • Wat voor soort stekker heb ik nodig?

In Frankrijk wordt gebruik gemaakt van twee verschillende stekkersoorten, namelijk de C en E stekkers. De C stekker is hetzelfde als de platte stekker die wij in Nederland gebruiken. Om zeker te zijn dat je altijd je telefoon kunt opladen, is het een goed idee om een wereldstekker mee te nemen.

 • Hoeveel tijdsverschil is er?

Omdat Frankrijk dichtbij Nederland ligt, hanteert het dezelfde tijdzone als Nederland. Er is dan ook geen sprake van tijdsverschil. Wat je wel in gedachten kunt houden, is dat Fransen vaak later dineren, meestal vanaf 19:30 of 20:00 uur.

 • Veiligheid

Is Frankrijk een veilig land? Frankrijk is over het algemeen een veilig land waar je als toerist volop kunt genieten van je vrijheid. Houd er echter rekening mee dat het in de steden druk kan zijn en er zakkenrollers actief kunnen zijn, vooral in toeristische gebieden. Blijf altijd alert en bewaar je waardevolle spullen goed.


Annecy Frankrijk

Inside Frankrijk vragen

 • Is fooi geven gebruikelijk in Frankrijk?

Fooi geven is in Frankrijk niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Vaak zie je op de bon de tekst 'service compris', wat betekent dat de bediening al in de prijs is inbegrepen. Als je tevreden bent met de service, kun je een extra fooi geven, meestal rond de 5 tot 10%.

 • Is Frankrijk duur?

De prijzen in Frankrijk kunnen sterk variëren. Hoeveel je uitgeeft tijdens je reis hangt af van je keuzes. Toeristische plekken zijn vaak duurder, terwijl je in lokale cafés en restaurants vaak voordeliger uit bent. Een koffie in een toeristisch gebied kan bijvoorbeeld twee keer zo duur zijn als in een wijk verderop.

 • Simkaart

Omdat Frankrijk lid is van de EU, kun je gewoon je Nederlandse simkaart gebruiken en werken je 4G en 3G ook. Veel cafés, winkels en hotels bieden gratis wifi aan, vaak beveiligd met een wachtwoord. Vraag het wachtwoord aan de ober of kijk of het ergens op de kaart staat aangegeven.

 • Wat is de beste tijd om Frankrijk te bezoeken?

Frankrijk is het hele jaar door een prachtige bestemming. In de zomermaanden kan het druk en warm zijn, vooral in toeristische gebieden. De lente en herfst zijn ideale tijden voor een bezoek, met milde temperaturen en minder toeristen.

Frankrijk straat

Vervoer

 • Hoelang is Frankrijk rijden?

Voor een selfdrive reis naar Frankrijk is de eerste bestemming gemiddeld 6 à 8 uur rijden vanaf Nederland. Daarbij zijn files, tussenstops en andere mogelijke vertragingen niet meegerekend. Houd er rekening mee dat er tol betaald moet worden om over de snelwegen te mogen rijden of de grote steden binnen te komen. Als je naar het zuiden van Frankrijk reist, bijvoorbeeld naar de Côte d'Azur of Provence, kan de rit ongeveer 12 tot 14 uur duren. Daarom voegen wij voor jou alvast tussenstops toe.

 • Is er openbaar vervoer in de stad?

Bevind jij je in een van de grote steden van Frankrijk en wil je op ontdekkingstocht uit? Dan is het openbaar vervoer een perfecte optie om je binnen de stad te verplaatsen. In steden als Parijs, Lyon en Marseille zijn de metro, trams en bussen zeer toegankelijk en efficiënt. De hogesnelheidstreinen (TGV) verbinden de grote steden en zijn een snelle manier om langere afstanden af te leggen.

 • Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Frankrijk?

De fijnste manier om rond te reizen in Frankrijk is met je eigen (huur)auto. Op deze manier verplaats je je snel en gemakkelijk door dit prachtige land. Stop af en toe bij verrassend authentieke plekjes en leer de echte locals kennen. De Franse wegen zijn over het algemeen van goede kwaliteit, vooral de snelwegen (autoroutes). Houd er wel rekening mee dat je tol moet betalen op de meeste snelwegen.