6x Unieke slaapplekken in IJsland

6x Unieke slaapplekken in IJsland

Welkom in het land van vuur en ijs! IJsland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, betoverende watervallen en het mysterieuze noorderlicht. Maar wist je dat dit land ook enkele van de meest buitengewone slaapplekken ter wereld biedt? Maak je klaar voor een avontuurlijke reis, want we nemen je mee naar zeven unieke slaapplekjes die je echt nooit meer zult vergeten. Van historische gebouwen tot luxe bungalows en charmante appartementen, IJsland heeft alles voor een WOW-ervaring!

#1 Vik Apartments

Word wakker met het geluid van de golven en de frisse zeelucht. Vik Apartments, aan de zuidkust van IJsland, biedt een spectaculair uitzicht op de mystieke zwarte stranden. Verken indrukwekkende kliffen en majestueuze gletsjers van IJsland. Je zult je hier een echte ontdekkingsreiziger voelen! Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het nabijlegen DC-3 vliegtuigwrak, de moeite waard om te bezoeken.

#2 Brimnes Bungelows

Stap binnen in de betoverende wereld van Brimnes Bungalows, gelegen aan de oever van een rustig meer in IJsland. Hier, waar de magie van het water je elke ochtend begroet, zul je jezelf verliezen in een wereld van stilte, sereniteit en adembenemende natuur. De bungalows van Brimnes bieden een unieke ervaring waarbij je één wordt met de natuur. Stel je voor dat je wakker wordt met het zachte geluid van kabbelend water en de zon die langzaam opkomt over het meer. Open de deuren van je bungalow en adem de frisse lucht in terwijl je geniet van het panoramische uitzicht op de omringende natuur.

De stilte die heerst bij Brimnes Bungalows is een zeldzaam geschenk, waardoor je volledig kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Hier kun je jezelf onderdompelen in de rust en kalmte van de omgeving, waarbij je wordt omringd door de overweldigende schoonheid van het landschap. Laat je gedachten afdwalen terwijl je over het glinsterende water staart, observeer de dansende vogels in de lucht en voel de zachte bries die door de bomen waait.

#3 Eyja Guldsmeden Hotel

Welkom bij Eyja Guldsmeden Hotel, een groene oase van rust en duurzame luxe in het bruisende Reykjavik. Dit hotel nodigt je uit om te genieten van een verblijf waarbij comfort en milieuvriendelijkheid hand in hand gaan.

Bij Eyja Guldsmeden Hotel wordt veel belang gehecht aan duurzaamheid en natuurlijke materialen. Het interieur ademt een warme en gezellige sfeer, met aandacht voor detail en een focus op organische elementen. Van de handgemaakte meubels tot de zachte stoffen en ecologische verlichting, elk aspect van het hotel is zorgvuldig ontworpen om een gevoel van rust en welzijn te creëren. Begin je dag met een ontbijt dat bestaat uit heerlijke, biologische gerechten. Geniet van een scala aan verse en gezonde opties, bereid met lokale ingrediënten. Of je nu kiest voor een smakelijk ontbijtbuffet of à-la-carte gerechten, je zult zeker verwend worden met een smaakvolle start van de dag.

#4 Hotel Kria

Hotel Kria is een artistiek boutiquehotel in het hart van Reykjavik. Laat je betoveren door kleurrijke muurschilderingen en unieke sculpturen. Dit hotel is niet alleen een plek om te slapen, maar ook een tentoonstelling van kunst en cultuur. Deze slaapplek is dan ook dé kunstzinnig toevluchtsoord in Reykjavik

De kamers van Hotel Kria zijn niet alleen comfortabel, maar ook doordrenkt met een artistieke charme. Elk detail is zorgvuldig ontworpen om een unieke en inspirerende omgeving te creëren. Terwijl je geniet van je verblijf, kun je je onderdompelen in de kunstwerken die je omringen.

#5 Gotuhus Sea View Apartment

Welkom bij Götuhús Sea View Apartment, een betoverende plek waar je kunt genieten van een magisch uitzicht op de oceaan recht vanuit je appartement . Gelegen aan de kust van Reykjavik, biedt deze slaapplek je de mogelijkheid om te genieten van adembenemende zonsondergangen en het rustgevende geluid van de golven die de kustlijn strelen.

Stel je voor dat je de gordijnen opent en begroet wordt door een panoramisch uitzicht op de uitgestrekte oceaan. Vanaf het moment dat je binnenstapt, word je betoverd door de schoonheid en sereniteit die de locatie te bieden heeft. Relax in stijl in een ruim en trendy interieur, terwijl je geniet van de prachtige kustlijn van IJsland.

#6 Mjoeyri Travel Holiday Homes

Voor de avonturiers onder ons is er Mjoeyri Travel Holiday Homes, dé perfecte slaapplek midden in de IJslandse bergen. Geniet van spectaculaire uitzichten op de omringende natuur terwijl je wandelt, wintersporten beoefent of gewoon tot rust komt in de fantastische omgeving. Laat je verrassen door de pure schoonheid van de bergen en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.


IJsland heeft zóveel meer te bieden dan alleen de prachtige landschappen. Met deze zeven unieke slaapplekjes wordt je IJsland avontuur nog onvergetelijker. Dompel jezelf onder in de betoverende zwarte stranden, herbeleef je schooltijd in een historisch hotel of geniet van panoramische uitzichten. Kies een van onze IJsland reisroutes uit, start met samenstellen en kies de slaapplek die volgens jou echt niet mag missen tijdens je reis!