Bergen met besneeuwde toppen en daarboven het groene Noorderlicht

Top 5 Noorderlichtspots in IJsland

Top 5 Noorderlichtspots in IJsland

IJsland staat wereldwijd bekend als een van de beste plekken om het adembenemende Noorderlicht te aanschouwen. Hoewel de dansende lichten in principe overal in het land kunnen verschijnen, zijn er enkele plekken die bijzonder magisch zijn. Wij hebben de vijf beste locaties om dit natuurlijke schouwspel te bewonderen voor je op een rijtje gezet.

#1 Vatnajökull-gletsjer

Deze grootste ijs-gletsjer van IJsland, met een oppervlakte van zo’n  8000 vierkante kilometer, biedt een hele bijzondere ervaring wanneer het Noorderlicht danst boven het glinsterende ijslandschap. Als je de Vatnajökull-gletsjer bezoekt, weet je in ieder geval zeker dat je een magische nacht onder de sterren zult hebben.

#2 Lavastrand bij Vik

De stranden rondom Vík bestaan uit basalt: een vulkanisch gesteente dat gevormd wordt door de stolling van lava. Daar komt die bijzondere, zwarte kleur dus vandaan. Op deze zwarte lava-stranden komt het Noorderlicht tot leven in een mysterieuze groene gloed. Deze donkere omgeving vormt een betoverend decor voor het Noorderlicht.

Foto van besneeuwd strand en Noorderlicht en een foto van iemand met armen omhoog kijkend naar Noorderlicht

#3 Gletsjermeer Jökulsárlón

Veel mensen slaan het Gletsjermeer Jökulsárlón over, omdat het ver van Reykjavik afligt, maar dat is zonde! Op het meer liggen allemaal drijvende ijsschotsen en wanneer het nacht wordt en het Noorderlicht tevoorschijn komt, ontstaat er werkelijk waar een prachtig plaatje van dit ijzige landschap van IJsland. Het is een sprookjesachtige locatie voor een onvergetelijke Noorderlichtervaring.

#4 Diamond Beach

Ook Diamond Beach, met zijn glinsterende ijsdiamanten op het zwarte zand, biedt een betoverend decor voor het Noorderlicht in IJsland. De ijsblokken, die op Diamond Beach liggen, zijn afkomstig van de Vatnajökull gletsjer en belanden via het gletsjermeer op het strand. Deze blokken kunnen wel 30 meter groot zijn. Hoe bizar! De kustlijn transformeert in een diamantenparadijs onder de dansende lichten van het Noorderlicht.

#5 Mývatn Nature Baths

Ontspan in de geothermisch opgewarmde warmwaterbronnen van Mývatn en geniet van het Noorderlichtspektakel in een luxueuze omgeving. De Mývatn Nature Baths zijn een intiemere en minder toeristische versie van de Blue Lagoon. Een heerlijke getaway dus om te chillen en te genieten van de Aurora Borealis. Door weinig lichtvervuiling en de heldere hemel is dit de ideale plek om deze dansende lichten te bewonderen.

Drie afbeeldingen met verschillende kleuren Noorderlicht boven IJsland

Elke locatie belooft een unieke en betoverende ervaring, waardoor je de schoonheid van het Noorderlicht op verschillende manieren kunt ontdekken en bewonderen. Check al onze IJsland rondreizen en tweak jouw droomreis naar de Aurora Borealis! Wij hebben in ieder geval deze top 5 Noorderlichtspots in IJsland alvast voor je in Google Maps gezet, zodat jij ze allemaal kunt vinden. Klik op de kaart voor de routes!

Google Maps kaartje top 5 Noorderlichtspots in IJsland