wijnranken italie koppel

6x De uniekste slaapplekken in Italië

6x De uniekste slaapplekken in Italië

Welkom in het prachtige Italië, een land doordrenkt van geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes. Van de enorme Alpen tot de betoverende Amalfikust, Italië heeft voor elke reiziger iets te bieden. Als je binnenkort naar Italië reist, dan ben je in voor een traktatie, want Italië biedt een paar van de uniekste accommodaties. Dus pak je pen en papier en maak aantekeningen, want hier komen ze!

#1 Cenobio Hotel Matera

Bij Cenobio hotel in Matera weten ze precies hoe ze kamers moeten inrichten om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Dit is dé plek om je eigen Italiaanse sprookje te beleven. De charmante en elegante uitstraling van het hotel past perfect bij de historische sfeer van de stad Matera, die bekend staat om zijn unieke grotwoningen en rotskerken.

Centraal gelegen in de wijk Sassi di Matera, is het de perfecte uitvalsbasis voor allerlei activiteiten. Na een dag vol grotwoningen, rotskerken, kliffen en prachtige uitzichten, keer je terug voor een ontspannen sfeer.

Of je nu kiest voor een rustige avond in je kamer of voor een levendige avond in de nabijgelegen restaurants en bars, het Cenobio hotel zorgt ervoor dat je verblijf in Matera een ervaring wordt die je niet snel zult vergeten.

accommodatie florence italië

#2 La Terrazza sulla Rupe

Op slechts vijf minuten rijden van het betoverende stadje Ostuni ligt La Terrazza Sulla Rupe Relais, een verborgen parel die je niet mag missen tijdens je verblijf in de regio. Met een groot terras dat uitkijkt over de uitgestrekte heuvels en een verwarmd buitenzwembad waar je heerlijk kunt ontspannen onder de Italiaanse zon, is dit echt een plek om tot rust te komen.

Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd door Antonio, de vriendelijke eigenaar, die er alles aan zal doen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Elke ochtend regelt hij een heerlijk ontbijt, samengesteld met verse producten uit de regio, waaronder sappig fruit en andere lokale lekkernijen.

Of je nu besluit om de dag door te brengen met het verkennen van de charmante straatjes van Ostuni of gewoon te genieten van een luie middag op het terras, La Terrazza Sulla Rupe Relais voelt als als kleine stukje paradijs in Italië.

accommodatie florence italië

3# Artemisa Domus - Centro Storico

Midden in het historische centrum van Napels, vind je Artemisia Domus - Centro Storico. Dit prachtige hotel biedt een unieke mix van moderne luxe en historische ambiance, waardoor gasten een onvergetelijke ervaring beleven.

De kamers geven je de perfecte mogelijkheid om even te genieten. Met houten balken, parketvloeren en Smart-tv's stralen ze een gezellige en eigentijdse sfeer uit. Sommige kamers zijn zelfs uitgerust met een bubbelbad of een sauna. Dat is pas fijn thuiskomen!

Elke ochtend staat het personeel voor je klaar met een vers Italiaans ontbijt, waardoor je vol energie een dag in het mooie Italië kan spenderen.

accommodatie florence italië

#4 Torre Barbara

Bij Hotel Torre Barbara moet je echt een kijkje nemen! Het is als een verborgen schat net buiten Sorrento. Het lijkt wel alsof je rechtstreeks in een ansichtkaart bent gestapt, met de glinsterende zee en de Vesuvius op de achtergrond.

De kamers van het hotel zijn kleurrijk en elegant ingericht, met een vleugje luxe dat echt een gevoel van thuiskomen geeft. Je kunt jezelf hier echt verwennen. Op het terras kun je na een lange dag erop uit echt tot rust komen met een limoncello en de zon die langzaam achter de Vesuvius verdwijnt.

accommodatie florence italië

#5 FH55 Hotel Villa Fiesole

FH55 Hotel Villa Fiesole, gevestigd in een prachtige 19e-eeuwse villa, is niet alleen een slaapplek, maar een ervaring vol charme en gezelligheid. Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd door de klassieke elegantie van de villa, omgeven door weelderige tuinen. De kamers zijn doordrenkt van historische flair, met traditionele inrichting en prachtige fresco's die het plafond sieren.

Een van de hoogtepunten van een verblijf hier is het wakker worden met een betoverend uitzicht op de stad Florence vanaf je eigen terras. Heerlijk om dan even met je ontbijt in de zon te zitten.

accommodatie florence italië

#6 Bosco della Spina

Op slechts een half uurtje rijden van het levendige Siena vind je het heerlijke Bosco Della Spina hotel. Het lijkt eerder op een knus dorpje in Italië dan op een standaard hotel, met zijn verspreide stenen gebouwen die charme uitstralen.

Het hotel beschikt over een heerlijk ruim terras, waar je kunt neerploffen en genieten van het adembenemende uitzicht terwijl je een verfrissend drankje van de bar drinkt. Of je nu wilt relaxen bij het zwembad, de natuur wilt verkennen of Siena in trekt, dit hotel biedt een perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijk verblijf in het hart van Toscane.

accommodatie florence italië

Elke slaapplek is op zijn eigen manier uniek en elk hotel heeft zijn eigen charme. Een reis door Italië zal dus altijd een onvergetelijke ervaring zijn. Waar wacht je nog op! Start met tweaken en bouw zelf je eigen Italië reis met je favoriete accommodaties.

"Arrivederci!"