Uitkijk over het Gardameer en windsurfers

6x Must-Visit plekjes aan het Gardameer

6x Must-Visit plekjes aan het Gardameer

Tijdens jouw rondreis door Noord-Italië kom je langs het oh zo mooie Gardameer. Het meer staat bekend om zijn prachtige natuur. Zo zijn er schilderachtige bergen, weelderige wijngaarden en kan je zwemmen in helderblauw water. Ga het avontuur aan en fiets door de bergen in het dorpje Limone, pak je snorkel uit de tas en dobber uren in het water bij het Jamaica strand, maak een wandeltocht langs Monte Baldo en heb het beste panorama uitzicht over het Gardameer, of proef de Italiaanse cultuur tijdens een wijnproeverij in Bardolino. Een ding is zeker, het Gardameer zit vol met leuke plekken die jij moet bezoeken tijdens jouw Noord-Italië rondreis.

#1 Grotta Cascate del Varone

Een bezoek aan het wonderbaarlijke natuurpark van Cascate del Varone is absoluut een must tijdens jouw reis naar Noord-Italië. Dit betoverende park, gelegen nabij het Gardameer, biedt een spectaculaire natuurlijke waterval die je niet mag missen. Voor slechts ongeveer 6 euro kun je een entreeticket kopen en de adembenemende schoonheid van de waterval bewonderen vanuit de nabijgelegen grot.

Het hoogtepunt van je bezoek aan Cascate del Varone is ongetwijfeld de natuurlijke waterval die vanuit de grot te zien is. Het geluid van het kletterende water en de indrukwekkende kracht van de waterval zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het is echter goed om te weten dat je nat kunt worden als je de grot betreedt vanwege het opspattende water. Het is daarom verstandig om een extra shirt mee te nemen of zelfs een paraplu voor wat extra bescherming. Hoewel het bezoek aan de grot zelf niet lang duurt, biedt dit je juist de mogelijkheid om de charmante stad Verona verder te verkennen. Verona, wereldberoemd als de setting van Shakespeare's "Romeo en Julia", heeft een rijke geschiedenis en biedt tal van bezienswaardigheden en attracties om te ontdekken. Van de historische Arena van Verona tot de prachtige oude stad met zijn sfeervolle pleinen en smalle straatjes, er is genoeg te zien en te doen om je dag te vullen met avontuur en ontdekking. Kortom, een bezoek aan Cascate del Varone is niet alleen een kans om de natuurlijke pracht van de waterval te bewonderen, maar ook een gelegenheid om de magie en geschiedenis van Verona te ervaren. Dus vergeet niet je entreeticket te kopen, jezelf voor te bereiden op wat waterspetters en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in dit betoverende deel van Italië.

Gratta cascate del Varone

#2 limone sul garda

Ga op avontuur en ervaar de betoverende schoonheid van het Gardameer door een fiets te huren en de Ciclopedonale del Garda te verkennen. Met deze fietsroute kom je langs oude citroenboomgaarden en heb je adembenemende uitzichten op het glinsterende meer. Een ding is zeker. De Ciclopedonale del Gard garandeert je dus op fantastische uitzichten.

Wat deze fietstocht extra leuk maakt, is het feit dat het pad geen steile beklimmingen heeft, waardoor het geschikt is voor fietsers van alle niveaus, inclusief gezinnen en minder sportieve fietsers. Je kunt op je eigen tempo genieten van de rit en je laten betoveren door de geweldige omgeving. Zoek na de fietstocht even een gezellig terrasje op om even op adem te komen en geniet van al het moois om je heen. Trakteer jezelf op een verfrissend drankje en luier even heerlijk op het terras. Kortom, een fietstocht over de Ciclopedonale del Garda is een onvergetelijke ervaring die je de schoonheid en charme van het Gardameer op een unieke manier laat ontdekken.

De stad Limone del Garda en de fietsroute

#3 Sirmione Gardameer

Laat je betoveren door de charme van het levendige stadje Sirmione, gelegen aan de oever van het betoverende Gardameer, en maak een onvergetelijke ontdekkingstocht met het schattige treintje dat je meeneemt naar het beroemde Jamaica strand. Daar kun je even heerlijk afkoelen in het heldere water en genieten van een verfrissende verse limonade terwijl je de zon op je gezicht voelt schijnen.

Maar Sirmione heeft nog veel meer te bieden dan alleen prachtige stranden. Voor een unieke ervaring kun je ervoor kiezen om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken en een boottour te boeken. Vaar langs de schilderachtige kustlijn en bewonder alle hoogtepunten van dit pittoreske dorpje, zoals de imposante Scaliger Castle en de betoverende Grotte di Catullo. Neem ook zeker de tijd om zelf op verkenning te gaan en te verdwalen in de smalle straatjes van Sirmione. Hier vind je verborgen pareltjes tussen de sfeervolle boetiekjes en lokale winkeltjes, waar je unieke souvenirs kunt vinden om mee naar huis te nemen. Laat je verrassen door de authentieke sfeer en het karakter van deze historische stad terwijl je rondwandelt en de verborgen pareltjes weet te vinden. Sluit je dag in stijl af bij het romantische Grifone restaurantje, waar je kunt genieten van een heerlijk diner bij zonsondergang met een adembenemend uitzicht over het Gardameer. Laat je betoveren door de warme gloed van de ondergaande zon terwijl je geniet van culinaire hoogstandjes en verfijnde smaken. Dit intieme diner biedt de perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag vol avontuur en ontdekking in het betoverende Sirmione.De stad Sirmione aan het Gardameer

#4 Riva del Garden

Riva del garden is een schilderachtig stadje aan de noordelijke oever van het Gardameer, omringd door betoverende bergen en sprankelend water. Geniet van de prachtige natuur, gezellige straatjes en het heerlijke eten. Ontdek de verborgen plekjes van deze stad tijdens een dagje uit en maak jouw rondreis door Noord-Italië compleet.

Riva Del Garda is een heerlijke bestemming voor een dagje verkennen. Dwaal door de smalle straatjes en bewonder de charmante gekleurde huisjes die de stad een levendige uitstraling geven. Overal waar je kijkt, zie je wel een perfecte plek voor je volgende Instagramfoto. Van pastelkleurige gevels tot bloeiende bloembakken, elk hoekje van Riva Del Garda biedt een pittoresk plaatje dat je niet mag missen.

Maar er is meer te zien en te doen dan alleen maar rondwandelen en foto's maken. Breng een bezoek aan de historische bezienswaardigheden van de stad, zoals het middeleeuwse kasteel van Riva del Garda, dat hoog boven de stad uitkomt en een prachtig uitzicht biedt over het meer en de omgeving. Of maak een ontspannen wandeling langs de promenade van Riva, waar je kunt genieten van het bruisende leven aan het water. Vergeet ook niet te genieten van de culinaire hoogstandjes van Riva Del Garda. Proef de smaken van de Italiaanse keuken in een van de vele gezellige cafés en restaurants langs de waterkant, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en wijnen terwijl je uitkijkt over het glinsterende meer. Kortom, een dagje in Riva Del Garda is een dag vol kleur, geschiedenis en culinaire verwennerij. Of je nu geniet van het schilderachtige landschap, de historische bezienswaardigheden verkent of gewoon ontspant aan het water, deze charmante stad zal je zeker betoveren met haar unieke charme en warme gastvrijheid.De tuin van de Riva del Garden

#5 Monte Baldo

Stap in de wereld van adembenemende en panoramische uitzichten terwijl je Malcesine, een betoverend stadje aan de oevers van het Gardameer, verlaat. De kabelbaan van Malcesine biedt je de kans om het beste uitkijkpunt van het Gardameer te ervaren.

Je avontuur begint zodra je de kabelbaan instapt en langzaam omhoog zweeft naar de tussenstop S. Michele, gelegen op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel. Hier kun je alvast een glimp opvangen van de majestueuze schoonheid die je te wachten staat. Maar laat je niet weerhouden, want het beste moet nog komen. Stap over naar de volgende cabine en bereik de top op een duizelingwekkende hoogte van 1800 meter boven de zeespiegel. Terwijl je comfortabel in de cabine zit, duurt de reis naar de top slechts 10 minuten.

Eenmaal boven aangekomen, word je beloond met een adembenemend panoramisch uitzicht. Vanaf dit uitkijkpunt kun je het hele Gardameer overzien. Bij helder weer kun je zelfs de majestueuze Dolomieten en de uitgestrekte Po-vlakte bewonderen. Na het genieten van het uitzicht en het vastleggen van de mooiste foto's, kun je ervoor kiezen om de terugweg wat actiever af te sluiten. Stap uit bij de tussenstop S. Michele en daal af via de schilderachtige wandelpaden die je langs weelderige bossen en schilderachtige landschappen voeren. Neem de tijd om te genieten van de rustige omgeving tussen de bergen. Kortom, een ritje met de kabelbaan van Malcesine is niet zomaar een activiteit; het is een waanzinnige ervaring die je meeneemt naar nieuwe hoogtes en je laat genieten van de onvergelijkbare schoonheid van het Gardameer en haar omgeving.

Uitkijkpunt over het Gardameer vanaf de Monte Baldo

#6 Bardolino

Ervaar de betoverende Italiaanse cultuur van Noord-Italië en laat je onderdompelen in de verfijnde smaken van de prachtige wijnstreek Bardolino. Gelegen aan de oostelijke oever van het adembenemende Gardameer, biedt Bardolino niet alleen een spectaculair landschap, maar ook een authentieke geschiedenis.

Een bezoek aan Bardolino is niet compleet zonder de heerlijke wijnen te proeven waarvoor de regio wereldberoemd is. Boek een wijproeverij en laat je begeleiden door de lokale wijnhuizen, waar gepassioneerde wijnmakers je graag verwelkomen en hun geheimen van het wijnmaken met je delen. Leer over de unieke druivensoorten die in deze regio worden verbouwd, zoals Corvina, Rondinella en Molinara, en ontdek de subtiele nuances en aroma's die elke wijn zijn eigen karakter geven. Terwijl je geniet van de smaakvolle wijnen, word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van Bardolino en de omliggende wijngaarden. Van de oude Romeinse wijngaarden tot de moderne wijnproductiemethoden van vandaag, elk glas vertelt een verhaal van traditie, vakmanschap en liefde voor het land.

Naast het proeven van wijn biedt Bardolino ook een geweldige omgeving om te ontspannen en tot rust te komen. Wandel langs de schilderachtige promenade langs het meer, omringd door weelderige tuinen en kleurrijke bloemen, en voel de rustgevende sfeer van de natuur om je heen. Geniet van een ontspannen boottocht op het kalme water van het Gardameer of zoek een rustig plekje op een van de vele afgelegen stranden om te genieten van de warme zonnestralen en het verfrissende briesje van het meer. Kortom, een bezoek aan Bardolino is een onvergetelijke ervaring waarbij je niet alleen kunt genieten van de heerlijke wijnen, maar ook van de prachtige natuur en de ontspannen sfeer die deze betoverende regio te bieden heeft.

Wijngaarden in Bardolino

Maak jouw rondreis door Noord-Italië compleet en breng een bezoekje aan deze 6 must-visit plekken. Waan je in de natuur van Italië en ontdek tegelijkertijd de prachtige en levendige cultuur die Italië te bieden heeft. Stel nu jouw Noord-Italië rondreis samen via onze planner en ga de Italiaanse natuur tegemoet!