10x De beste snorkelplekken in Jordanië

Ontdek de Top 10 Snorkelplekken in Jordanië langs de Rode Zee!

Jordanië staat bekend om zijn adembenemende woestijnlandschappen en rijke geschiedenis, maar don’t forget de vele duik- en snorkelgelegenheden. Zin in avontuur? Go explore de adembenemende Rode Zeekust van Jordanië! Terwijl je van Amman naar Aqaba reist, zul je versteld staan van de schatten die onder het kristalheldere water op je wachten. Wij hebben de tien beste snorkelplekken in dit betoverende land voor je opgesomd. Geschiedenis en de onderwaterwereld komen hier samen!  

#1 South Beach

South Beach is een prachtig zandstrand in de buurt van de stad Aqaba. Het is werkelijk waar een idyllisch plaatje door de palmbomen op het strand en de bergen op de achtergrond. Je vindt hier uitgestrekte koraaltuinen die worden bewoond door een grote hoeveelheid kleurrijke vissen, waaronder papegaaivissen, vlindervissen en doktersvissen. Vergeet niet je onderwatercamera mee te nemen, want dit is een ideale plek voor te gekke onderwaterfoto’s.

#2 Coral Garden

Op nummer twee hebben we Coral Garden, een onderwaterparadijs dat zijn naam eer aan doet. Er wacht een wereld van felle kleuren, waar je kunt zwemmen tussen zachte en harde koraalsoorten, op je. Hier kun je ook enkele van de meest indrukwekkende koralen ter wereld bewonderen. Vanaf het strand loop je zo de zee in en niet veel verder kun je de kleurrijke koralen al zien.

#3 Tala Bay's Oase van Rust

Tala Bay biedt niet alleen prachtige snorkelplekken, maar ook een oase van rust. De wateren hier zijn kristalhelder en minder druk, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van de schoonheid van de onderwaterwereld. Het is dé ideale locatie in Jordanië voor rustige snorkelervaringen!

#4 De Japanse Tuinen

Op nummer vier hebben we de Japanse Tuinen, een onderwaterparadijs vol met een diversiteit aan vissen, waaronder papegaaivissen, clownvissen en anemoonvissen. De koralen hier lijken wel een schilderij, met hun levendige kleuren en unieke structuren. Dit is echt een plek waar je betoverd wordt door de kleurrijke onderwaterwereld en daarom is dit zeker een aanrader als je naar Jordanië gaat.

#5 Rainbow Reef

Rainbow Reef biedt een levendige mix van onderwaterleven. Hier kun je kleurrijke papegaaivissen, koraalvlinders en napoleonvissen tegenkomen. Het prachtige koraal en de adembenemende koraalformaties maken van deze plek een waar snorkelparadijs. Een bijzondere ervaring bij Rainbow Reef is nachtduiken, waarbij je nachtactieve vissen, lichtgevende koralen en misschien wel octopussen op jacht kunt spotten. How cool!

#6 Hercules Vliegtuigwrak

Op nummer zes hebben we het Hercules C-130-vliegtuigwrak, een van de meest opvallende onderwaterattracties langs de Jordaanse Rode Zeekust. Dit imposante vliegtuigwrak biedt duikers de mogelijkheid om het wrak te verkennen, terwijl snorkelaars vanaf de oppervlakte kunnen genieten van het uitzicht. Zo’n wrakstuk is een onwijs gaaf beeld, ook van bovenaf.

#7 De Tank

De M42 'Duster', oftewel de Tank, is niet zomaar een duik- en snorkellocatie. Dit onderwaterbeeld draagt een boeiend verleden met zich mee, aangezien het een bewust gezonken militair voertuig uit de Tweede Wereldoorlog is. Nu begroeid met zeeleven, biedt het een unieke kans om geschiedenis en natuurlijke schoonheid te ervaren in het prachtige Jordanië.

#8 Wreck of the Cedar Pride

Het Wreck of the Cedar Pride, voorheen een vrachtschip, is nu een iconische duik- en snorkellocatie. Dit scheepswrak op een diepte van ongeveer 12 tot 28 meter wordt omringd door koraalriffen en zeeleven. Zowel duikers als snorkelaars kunnen genieten van de overvloed aan onderwaterleven en dit historische wrak. Impressive, right?

#9 Dolfijnen spotten bij Aqaba

Op nummer negen brengt onze reis je naar Aqaba, gelegen aan het zuidelijke puntje van Jordanië. Hier stroomt de Golf van Aqaba in de Rode Zee, waardoor een unieke mix van warm en koel zeewater ontstaat, wat resulteert in een divers onderwaterleven met zowel tropische als gematigde soorten. Een fantastische plek voor zowel beginners als ervaren snorkelaars. Daarnaast kun je hier geluk hebben om dolfijnen in hun natuurlijke habitat tegen te komen.

#10 Farun Island

Deze laatste geweldige snorkelplek is het eiland Farun, ook wel bekend als Pharaoh's Island, dat voor de kust van Taba Heights in Egypte ligt, maar gemakkelijk te bereiken is vanuit Aqaba in Jordanië. Farun staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en heldere water, waar je kleurrijke vissen, schildpadden en ander zeeleven kunt zien. Dit eiland biedt een exotische onderwaterervaring binnen handbereik.


Bereid je voor op een episch snorkelavontuur aan de westkust van Jordanië! Of je nu een natuurliefhebber bent of gewoon wilt relaxen onderwater, deze regio heeft het allemaal. Dus zorg dat je je snorkelspullen inpakt en laat je verrassen door de fantastische onderwaterwereld tijdens je reis langs de Rode Zeekust van Jordanië! Bekijk vooral al onze Jordanië rondreizen.

Google Maps kaartje top 10 snorkelplekken Jordanië