10x Wat te doen in Petra, Jordanië

10x Wat te doen in Petra, Jordanië

Petra, de oude stad in Jordanië die in de rotsen is uitgehouwen, is een van 's werelds meest verbazingwekkende archeologische vondsten en staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties. Hier vertellen we je alles over de plekken die je zeker moet bezoeken om het meeste uit je Petra-avontuur te halen, zodat je de fascinerende geschiedenis en prachtige gebouwen van deze oude stad volledig kunt verkennen.

#1 Betreed Petra via de Siq

The magical gateway, een betoverende smalle kloof van ongeveer een kilometer lang, brengt je naar de verborgen stad Petra. Terwijl je door deze gang wandelt, omringd door hoge rotsmuren die de zonnestralen filteren, zie je langzaam maar zeker de gevel van Al-Khazneh, ook wel bekend als de Schatkamer, tevoorschijn komen.

#2 Ontdek de Schatkamer

Al-Khazneh (de Schatkamer) is een kunstwerk uit de oudheid, gehouwen in de rood-roze rotsen van Petra. De gevel is een meesterwerk met zuilen, beelden, en allerlei gravures. De zon laat de rotsen stralen, en alles wordt magisch. But wait, there's more! Al-Khazneh is niet alleen mooi, maar ook mysterieus. Er gaan verhalen over verborgen schatten en 's nachts lichten er magische lichtjes op.     

#3 Vergeet de Koninklijke Graven niet

Wil je Petra nog beter leren kennen? Vergeet dan zeker de Koninklijke Graven niet! Dit zijn geen gewone graven, maar superindrukwekkende tombes die uit de rotsen zijn gehakt. Echt een soort gebeeldhouwde kunstwerken! Ze laten je zien hoe de oude mensen hier hun begrafenisrituelen hielden. Really interesting!

#4 Overwin de Moastery Trail - Ad-Deir on High

Voor de echte daredevils is de wandeling naar Ad-Deir, ook wel het Klooster genoemd, een must. Geniet van adembenemende panoramische uitzichten op Petra vanaf deze afgelegen locatie. Het kan uitdagend zijn, maar de beloning is all worth it. Bovendien kun je onderweg stoppen bij enkele van de minder bezochte, maar even betoverende plekken in Petra om de ervaring nog specialer te maken, zoals het Urnengraf en het Zijdegraf.

#5 Stap het Romeinse Theater binnen

Let’s explore het Romeinse Theater van Petra, een indrukwekkend voorbeeld van Romeinse architectuur in Jordanië. Stel je voor hoe duizenden toeschouwers hier ooit hebben genoten van uitvoeringen. Terwijl je de goed bewaarde structuur bewondert, ervaar je ook de geweldige akoestiek van dit theater, wat het nog indrukwekkender maakt!

#6 Geniet van Petra by Night

Laat je betoveren door Petra bij Nacht. Wanneer de Siq en de Treasury worden verlicht door kaarsen en lokale muzikanten beginnen te spelen, lijkt het alsof je in een sprookje bent beland. Een ervaring die je echt niet mag missen! Daarnaast kun je ook genieten van de prachtige sterrenhemel boven Petra.

#7 Beklim het Treasury Viewpoint

Hike naar het Treasury Viewpoint voor een adembenemend uitzicht op de Schatkamer en de omliggende rotsformaties. Het is de perfecte plek om foto's te maken die je vrienden jaloers zullen maken. Onderweg geniet je van de rust en de geluiden van de natuur. Vergeet niet om een picknickmand mee te nemen en te genieten van een ontspannen lunch terwijl je het prachtige uitzicht bewondert.

#8 Ga lokaal: Hire a Guide

Als je echt in de geschiedenis en cultuur van Petra wil duiken, kan je bij de ingang een lokale gids regelen. Een gids deelt vaak indrukwekkende verhalen en hidden gems die je anders zou missen. Daarnaast kunnen ze je ook wijzen op de meest Instagrammable fotospots om je herinneringen aan Petra voor altijd vast te leggen.

#9 Verken Petra Beyond Petra: Little Petra en Wadi Rum

Breid je avontuur in de regio uit door een bezoek te brengen aan Little Petra (Al-Beidha) en de nabijgelegen Wadi Rum-woestijn. In Little Petra ontdek je kleinere, maar even indrukwekkende rotswoningen en kun je een glimp opvangen van het dagelijks leven in de oudheid. In de Wadi Rum-woestijn kun je genieten van activiteiten zoals kamelentochten en sterrenkijken.

#10 Relax en Geniet van de Natuur

Neem ook even de tijd om te ontspannen, te picknicken en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Petra. Het gaat niet alleen om de monumenten, maar ook om de prachtige landschappen van Jordanië.


Met deze top 10 lijst ben je helemaal klaar om je Petra-bezoek onvergetelijk te maken en te genieten van de rijke geschiedenis en natuurlijke wonderen van deze oude stad. Check snel al onze rondreizen in Jordanië!