De meest Instagrammable fotospots in Jordanië

De meest Instagrammable fotospots in Jordanië

Historische schatten en adembenemende landschappen - Jordanië is een fotografisch paradijs dat je Instagram-feed naar nieuwe hoogten zal tillen. Van het indrukwekkende Petra tot de eindeloze Wadi Rum-woestijn, dit land biedt adembenemende fotomomenten. Drijf moeiteloos in de Dode Zee of verken de oude Romeinse ruïnes van Jerash. Wij hebben de beste fotospots voor je op een rijtje gezet.

#1 De Monastery in Petra

De meeste mensen gaan naar de iconische schatkamer in Petra, maar wij raden zeker ook het Monastery (Al-Deir) aan. Deze spot is net zo epic voor je Insta! Minder mensen, en het uitzicht op de bergen is prachtig. Maar sla ook zeker niet de Treasury over! Voor the perfect picture is vroeg opstaan de key. Niemand wil andere toeristen op hun shot, toch? En het ochtendlicht? Dat is de real magic! 

#2 Wadi Mujib Siq Trail

Deze hike in Jordanië biedt next level avontuur. Je wandelt tussen de smalle kloven van de Wadi Mujib-vallei, waar je soms door het water moet ploeteren. De rotsformaties en het heldere water vormen een echte foto hotspot! Daarnaast kun je tijdens je tocht genieten van de rustgevende geluiden van de natuur en kom je wellicht zeldzame vogelsoorten tegen die in dit prachtige gebied hun thuis hebben gevonden.

#3 Um Fruth Rock Bridge

Deze natuurlijke rotsbrug in de woestijn van Jordanië biedt een spectaculair uitzicht op de uitgestrekte rode zandduinen en is een droomlocatie voor fotografen. Voor de daredevils onder ons: klim omhoog naar de top van deze natuurlijke rotsbrug en loop eroverheen! Terwijl je op de top staat, ervaar je de magische stilte van de woestijn en de adembenemende schoonheid van het Jordaanse landschap dat zich voor je uitstrekt.

#4 De Zoutkristallen van de Dode Zee

Dode Zee, maar levendige foto’s! Ga naar het strand van de Dode Zee, aan de westkust van Jordanië, en fotografeer de glinsterende zoutkristallen die op het strand achterblijven wanneer het water verdampt. Dit levert een prachtig beeld op. Maar dat is nog niet alles! Terwijl je hier bent, kun je een hoop plezier beleven door drijffoto's te maken in het zoute water en jezelf helemaal in te smeren met de mineralen modder. Een grappige ervaring die unieke kiekjes oplevert!

#5 Rainbow Street in Amman

Bezoek Rainbow Street, een levendige straat in de hoofdstad van Jordanië, met kleurrijke gebouwen, boetiekjes en street art. Hier kun je creatieve en levendige stadsfoto's maken en de hippe vibes van Amman vastleggen. Abdali Stairs en Umbrella Stairs zijn ook een must-visit in Amman voor the perfect picture! Deze unieke traplocaties zijn zeker een bezoekje waard en laten je ook de moderne kant van de stad ontdekken.

#6 De Zonsondergang bij Wadi Rum's Zandduinen

Voor een sunset om nooit te vergeten moet je echt naar de zandduinen van Wadi Rum gaan. De golvende duinen veranderen van kleur terwijl de zon ondergaat, wat zorgt voor een prachtig Instagramwaardig moment. Bovendien kun je hier genieten van de serene stilte van de woestijn en de magische sterrenhemel die later tevoorschijn komt, wat de ervaring nog onvergetelijker maakt.

#7 De Tempel van Hercules in Amman

Deze oude Romeinse tempel is een indrukwekkend bouwwerk dat hoog boven de stad Amman uittorent. De Tempel van Hercules maakt slechts een klein deel uit van de prachtige archeologische plek die je kunt ontdekken op de Citadel van Amman. Je kan hier heel veel historische overblijfselen ontdekken, zoals eeuwenoude paleizen en adembenemende theaters. En terwijl je door deze oude ruïnes loopt, kun je prachtige plaatjes schieten!

#8 South Theatre

Het South Theatre in Jerash is een prachtig bewaard gebleven Romeins theater dat dateert uit de 1e eeuw na Christus. Het biedt niet alleen een kans om de oude architectuur te bewonderen, maar ook om een epic city view en de omliggende heuvels vast te leggen.  


Ontdek Jordanië en maak je Instagram-feed onvergetelijk. Pak je camera, trek je beste outfit aan, en go get those likes! Jordanië wacht op avonturiers zoals jij, die ready zijn om de schoonheid van historische schatten en adembenemende landschappen vast te leggen. Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan snel al onze rondreizen in Jordanië en bereid je voor op een reis vol fotogenieke momenten en onvergetelijke herinneringen!

Google Maps kaartje Instagrammable fotospots Jordanië