Avontuurlijke activiteiten in Jordanië

Avontuurlijke activiteiten in Jordanië

Jordanië is een paradijs voor de adrenalinejunkies onder ons. Van uitdagende hikes tot een adembenemende luchtballonvaart boven de Jordaanse vallei, dit land heeft alles in huis voor avonturiers die snakken naar een flinke dosis opwinding. Hier zijn zeven avontuurlijke activiteiten in Jordanië die je hart sneller zullen laten kloppen.

#1 Tentenkamp in Wadi Rum

De Wadi Rum-woestijn is geen plek voor de doorsnee reiziger. Hier, onder een betoverende sterrenhemel en te midden van het ruige bedoeïenenleven, kun je de gewone wereld even achter je laten. Terwijl het kampvuur knettert, kun je genieten van authentieke gerechten die je energie geven voor wat ongetwijfeld een onvergetelijk avontuur zal worden. Dit is geen alledaagse overnachting, maar een unieke ervaring die je nog lang zal bijblijven. Onze favoriete slaapplek: Rum Magic Nights.

#2 De Al-Khubtha Trail

Trek je stevige wandelschoenen aan en daag jezelf uit met de Al-Khubtha Trail, een avontuurlijke trektocht in het prachtige Petra. Deze route voert je langs indrukwekkende kloven, verborgen valleien en indrukwekkende rotswanden. Terwijl je deze tocht onderneemt, zul je worden beloond met adembenemende uitzichten. Je test hier echt je uithoudingsvermogen, maar de Al-Khubtha Trail biedt een onvergetelijke ervaring in een van 's werelds meest fascinerende archeologische schatten.

#3 Kameelrit bij zonsondergang in Wadi Rum

Een onvergetelijke ervaring tijdens je reis naar Jordanië is een kameelrit door de uitgestrekte woestijnlandschappen. Terwijl de zon langzaam achter de duinen zakt, klim je op de rug van deze vriendelijke viervoeter en begin je je reis door de eindeloze zandduinen. Onze aanrader excursie om bij te boeken: Wadi Rum - kameelrit van 2 uur bij zonsondergang/zonsopgang.

#4 Een luchtballonvaart

Zweef hoog boven de Wadi Rum-woestijn en ervaar een luchtballonvaart die je nooit zult vergeten. Terwijl de zon opkomt, word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht op de uitgestrekte valleien en indrukwekkende bergen, terwijl de stilte je omringt. Boek bij Balloons Over Rum!

#5 Duiken in de Rode Zee

Verken de onderwaterwereld van de Rode Zee door te duiken in Aqaba. Deze duikbestemming biedt kristalhelder water, kleurrijke koralen en een overvloed aan zeeleven. Ontdek scheepswrakken, zoals het Ceder Pride-wrak, en word één met de oceaan. Kan je niet wachten? Boek dan de excursie: Aqaba: privé-introductieduik vanaf boot met lunchbuffet./ Excursie: Aqaba: privéduiken in de Rode Zee voor beginners of gevorderden.

#6 Desert Jeep Safari in Wadi Rum

Stap in een 4x4-jeep en ga op een spannende safari door de uitgestrekte zandduinen van Wadi Rum. Tijdens deze avontuurlijke rit zul je genieten van het ruige landschap van rode zandstenen formaties. Excursie: Van Aqaba: Jeeptour naar Wadi Rum.

#7 Wadi Mujib Canyoning

Voor de ultieme adrenalinekick, probeer canyoning in Wadi Mujib. Deze spectaculaire kloof biedt uitdagende abseilroutes, zwemtochten door smalle gangen en adembenemende uitzichten. Een ervaring voor de echte daredevils. Excursie: Van Amman: Wadi Mujib River Canyon-wandeling en privédagtocht.



Of je nu een echte avonturier bent of gewoon op zoek bent naar wat opwinding tijdens je reis, Jordanië biedt een genoeg avontuurlijke activiteiten die je hart sneller zullen laten kloppen. Bekijk al onze Jordanië rondreizen!