Veelgestelde vragen Jordanië

Algemene vragen

 • Is Jordanië veilig?
  Over het algemeen kun je zeggen dat het veilig is. Ze zijn betrokken bij de strijd tegen IS en het risico op terroristische aanslagen is beperkt. Maar, het is altijd slim om alert te blijven en even de reisadviezen van je eigen land te checken voordat je gaat.

 • Welke munteenheid gebruiken ze in Jordanië?
  In Jordanië gebruiken ze de Jordaanse dinar (JOD) als officiële valuta. Het is handig om wat lokale valuta bij je te hebben, vooral als je van plan bent om te shoppen op lokale markten of kleine winkeltjes waar ze misschien geen creditcards accepteren. Je kunt geld wisselen op de luchthaven, bij banken of wisselkantoren.

 • Moet je vaccinaties hebben voordat je naar Jordanië gaat?
  Voor Jordanië worden bepaalde vaccinaties aangeraden, zoals DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (geelzucht). Afhankelijk van jouw situatie en reisplannen kunnen andere vaccinaties, zoals Gele koorts, Hepatitis B, Rabiës en Schistosomiasis, ook nodig zijn. Het beste is om altijd even een dokter of reisadviesbureau te raadplegen voor actuele info en persoonlijk advies.

 • Welk soort stekker heb je nodig in Jordanië?
  In Jordanië is de netspanning 220 volt. Ze gebruiken daar stekkers van het type C of F met platte pinnen. Dus, als je elektronische apparaten wilt gebruiken of opladen die andere stekkers hebben, is het handig om een reisadapter mee te nemen.

Inside Jordanië vragen

 • Wat kun je allemaal doen in Jordanië?
  Er is zoveel te doen in Jordanië! Je kunt bijvoorbeeld de oude stad Petra verkennen, in de Dode Zee drijven, een vette jeeptocht maken door de woestijn van Wadi Rum, wandelen in de natuurreservaten zoals Dana en Ajloun, en de lokale bevolking ontmoeten en hun gastvrijheid ervaren.

 • Wat voor kleding moet je dragen in Jordanië?
  In Jordanië is het belangrijk om rekening te houden met de lokale cultuur en respectvol te kleden. Probeer daarom geen te blote kleding te dragen. Meiden, het wordt aangeraden om geen strakke of doorschijnende kleding te dragen en geen korte broeken, maar liever een rok of broek die tot over de knie komt. Voor de mannen is een shirt of overhemd met korte of lange mouwen en een (knie)broek prima. Als je een moskee bezoekt, moeten vrouwen hun haar bedekken en een rok of broek tot over de knie dragen, terwijl de jongens in ieder geval een overhemd of shirt met korte mouwen en een lange broek moeten dragen.

 • Hoeveel kost het eten en drinken in Jordanië?
  In Jordanië hangen de kosten voor eten en drinken af van waar je naartoe gaat om te eten tijdens je reis. Als je kiest voor een leuk restaurant dat goed beoordeeld is op Tripadvisor, dan kun je gemiddeld zo'n €12 uitgeven voor een hoofdgerecht. Maar weet je wat het leuke is? Je kunt ook heel goedkoop eten in Jordanië! Bijvoorbeeld, in Amman kun je al een heerlijk broodje falafel scoren voor maar €1 bij een straattentje. En als je dorst hebt, kun je een 1,5 liter fles water halen in de winkel voor ongeveer €0,50. En een cola in een restaurant kost meestal zo'n €1,20. Dus, je hebt opties om binnen je budget te blijven en toch te genieten van lekker eten en drinken tijdens je avontuur in Jordanië!

Reisvragen

 • Wat is de beste reistijd voor Jordanië
  De beste reistijd Jordanië is van half maart t/m half mei en half september t/m half november. In juni en december kun je ook prima een rondreis Jordanië maken.

 • Hoe lang moet ik eigenlijk in Jordanië blijven?
  Meestal raden we aan om ongeveer 7 tot 10 dagen in Jordanië te vertoeven. Op die manier heb je genoeg tijd om alle gave plekken te ontdekken, zoals Petra, de Dode Zee, Wadi Rum en andere coole spots in het land. Maar hé, uiteindelijk hangt het allemaal af van jouw eigen voorkeur en reisplannen. Dus je kunt altijd de duur van je verblijf aanpassen en het helemaal op jouw manier doen!            

 • Hoe lang moet je in het vliegtuig zitten om in Jordanië te komen?
  Het duurt ongeveer 4 tot 5 uur om vanuit Amsterdam, Nederland naar Amman, Jordanië te vliegen. Dus je moet even chillen in het vliegtuig voordat je er bent!

Check altijd even de meest recente en betrouwbare bronnen of de ambassade/consulaat van Jordanië voordat je vertrekt, omdat reisadviezen en eisen kunnen veranderen. Je weet maar nooit!