Een vrouw die tussen twee kliffen naast de zee aan een touw hangt. Onder haar liggen losse kleine rotsen in de zee.

6x Activiteiten voor Thrillseekers in Kroatië

6x Activiteiten voor Thrillseekers in Kroatië

Kroatië is een bestemming vol leuke locaties, rijke geschiedenis en rustige zonplekken. Voor de gemiddelde toerist een heerlijke bestemming dus, maar wist je dat er voor de echte thrillseekers ook genoeg te beleven valt? Zo hebben de natuurlijke fenomenen als de Plitvice Meren of de grotten meer te bieden dan alleen een rustige wandeling, en kun je er ook de nodige leuke activiteiten in de zee ondernemen. We nemen je mee naar de 6 spannendste en meest intense excursies om je Kroatië reis extra avontuur te geven!

#1 Raften of kajakken op de Kupa rivier

Op 1,5 uur rijden van de hoofdstad van Kroatië vind je de Kupa. Op deze rivier kun je met verschillende aanbieders raften of kajakken! Ondanks dat de activiteit een leuke wildwaterrit is, zijn kinderen al vanaf 6 jaar welkom. Op de website van Kupa sports kun je zelfs een combiticket kopen om deze activiteit te combineren met een potje paintball! Nog meer actie dus. Check de website, want op sommige dagen biedt Kupa sports ook lunch aan in het base camp. Het raften of kajakken wordt aangeboden voor mensen van alle niveaus, dus ook beginners. Deze activiteit kan ook interessant zijn voor reizigers die een trip maken naar Slovenië, want ook vanaf Ljubljana is deze plek 1,5 uur rijden.

Het perspectief van een vrouw die in een kajak zit, en over het water tussen de rotsen door gaat. Rechts een man met een peddel op een kajak, op het water en voor de bomenrij aan de kust. 

#2 Raften en van een klif springen bij Rivier de Cetina

Tijdens deze raftingtocht ga je de strijd aan met het wilde water bij Cetina! Samen met je mede-rafters peddelen jullie door stroomversnellingen, watervallen en zelfs grotten! Op drie kwartier rijden van Split vind je deze spannende activiteit. Bij de bootverhuur regel je je raft, en ook vervoer wordt voor je geregeld. Ook alle helmen, peddels en reddingsvesten staan voor je klaar! Na deze wildwaterbaan-ervaring staat er een lekker drankje voor je klaar, zodat je even kan nagenieten en napraten over de ervaring. Bij deze excursie zit voor de echte thrillseekers nog meer inbegrepen: je kunt van de kliffen van maarliefst 5 meter hoog springen! Met een heldhaftige sprong duik je het kristalheldere water van Cetina in. De hele excursie lang ben je omringd door de ongerepte natuur van het gebied, dus je kijkt ook nog eens je ogen uit.

Links een klein dorpje in Kroatië tussen twee kliffen met een flatgebouw op een rots langs het water. Rechts 2 raftboten in het gras en 4 in het water. Op de achtergond een berg, en in de foto veel groen.

#3 Zwemmen bij de Pirate's Cave

Op het schilderachtige eiland Rovinj voor de kust van Istrië kun je genieten van de Italiaanse sfeer en de prachtige natuur van Kroatië. In de buurt ligt het Lim Fjord Nature Park, dat je met een houten boot in piratenstijl kunt bewonderen. De rustige omgeving van de zee en de fjorden krijgt een spannende wending als je een duik neemt in het water bij de Pirate's Cave! Bij deze excursie ga je onder begeleiding mee de grot in, en ontdek je van alles over de schatten die hier door de piraten werden verstopt. Zowel zwemmend als op de boot valt er veel te zien, en er zijn verschillende uitkijkpunten waar je prachtige foto's kunt maken. Er is genoeg te genieten tijdens de excursie, want op het schip kun je witte wijn of limonade drinken. Onder de warmte van de middagzon vaar je terug naar Vrsar, terwijl je de kustlijn van Kroatië uitgebreid kunt bekijken.

De Lim Fjorden in Kroatië: hoge groene heuvels steken uit het helderblauwe water. Je kijkt vanaf een piratenboot en ziet de voorkant met kettingen en touwen.

#4 Ziplinen vanaf de Srdj-berg bij Dubrovnik

De Srdj-berg kijkt uit over kuststad Dubrovnik, gekenmerkt door de lange muur die de stad van de Adriatische Zee scheidt. Met de kabelbaan kun je deze berg op, en op deze locatie kun je allerlei leuke activiteiten ondernemen! De zipline springt er zeker voor thrillseekers het meest uit, omdat je met het touw de Srdj-berg achter je laat, en met een lekkere vaart over de Adriatische Zee vliegt. Beleef een intense ervaring door boven het landschap te glijden, en laat je verwonderen door het adembenemende uitzicht op Dubrovnik en het landschap van Kroatië. Met deze excursie leer je ook over de geschiedenis van het stadje en de omgeving, en pak je een interessante rondleiding op de berg mee. Je gids begeleidt je door de hele ervaring, en brengt je na afloop weer terug naar Dubrovnik.

Een vrouw die tussen twee kliffen naast de zee aan een touw hangt. Onder haar liggen losse kleine rotsen in de zee.

#5 Kajakken of snorkelen bij de zeegrot van Pula

Kroatië zit vol met grotten en helderblauw water langs de kust, en deze leuke excursie bij Pula is daar geen uitzondering op! Langs de kust vind je hier allerlei indrukwekkende zeegrotten, en op verschillende manieren ga je die met je gids verkennen. Je leert de Seagull's Rocks kennen vanuit een kajak en snorkelend! Hier duik je een grot in, en ga je gewapend met een snorkelmasker het water in. Alles is goed te zien door de onderwaterverlichting, en je gidsen leggen je tocht vast met GoPro-onderwatercamera's! Ook krijg je begeleiding bij het duiken, zodat je weet wat je doet en met een veilig gevoel kunt genieten van de plekken onder het water. Aan het einde kun je lekker bijkomen van de activiteit met een koud drankje, zoals een lekker biertje! Na een paar dagen stuurt de gids je de foto's, zodat je een mooie herinnering aan deze dag hebt.

Een grot die het water eronder overkoepelt met een grote stenen wand. Door de opening zijn de blauwe lucht en wolken te zien. Rechts zijn meerdere mensen aan het zwemen vanaf de kant.

#6 Quadrijden door de rivier in Dubrovnik

Ook Quadrijden wordt in Kroatië op veel plekken aangeboden. In het bijzonder lichten we Dubrovnik uit, omdat je hier met je quad door het water gaat. Ook lopen de routes over onverharde wegen, een stukje door de drassige modder en een stuk door het bos. De variatie van de weg is een leuke manier om je skills te testen, en alles is onder begeleiding van een ervaren gids. Na uitleg van je instructeur ga je met een groep van maximaal 6 mensen 4 uur lang door het landschap van Kroatië crossen op je quad. Ook is er een leuke tussenstop in Čilipi, waar je lekker kunt uitrusten en eventueel de lokale kerk kunt bekijken. Neem comfortabele kleding en je rijbewijs mee, en geniet van deze ruige rit!

Een man op een rode quad, naast een denneboom. De zon breekt door door de wolken, en de zonnestralen zijn te zien. In de verte zie je een bos.

Kroatië is een populaire vakantiebestemming voor zomervakanties, en heeft het hele jaar door van alles te bieden voor natuurliefhebbers, stedentrips en rondreizen. Wil je meer weten over alle activiteiten die je in Kroatië kunt doen, of ben je juist op zoek naar een ander type vakantie? Check dan onze informatiepagina, of lees bijvoorbeeld onze blog over wat je kunt doen in Split.