Tips voor met de ferry van Split naar Hvar

    Ontdek Hvar met je eigen auto!

    Ben je van plan om het prachtige eiland Hvar te bezoeken vanuit Split? Dan is de ferry de ideale manier om daar te komen! Hier lees je alles over de verschillende ferryopties, hoe je je tickets kunt boeken, en wat je kunt verwachten tijdens je reis.

    Jadrolinija: De grootste ferrymaatschappij

    Jadrolinija is de grootste ferrymaatschappij in Kroatië en verzorgt bijna alle routes. Met een vloot van 37 veerboten en 14 catamarans biedt Jadrolinija een uitgebreid netwerk naar de eilanden. Voor de reis van Split naar Hvar kun je rekenen op de diensten van Jadrolinija, met zowel veerboten als catamarans die dagelijks varen. Op hun website kun je alles vinden, van routes tot prijzen.

    De ferry van Split naar Hvar

    Vanuit Split varen er dagelijks meerdere veerboten en catamarans naar het eiland Hvar. Met de auto kun je alleen de veerboot nemen, die een paar keer per dag vertrekt naar Stari Grad op Hvar. De tocht duurt ongeveer twee uur en biedt een prachtige blik op de Adriatische Zee.

    Catamarans en veerboten

    Er zijn twee soorten schepen naar Hvar: catamarans en veerboten. De catamarans vervoeren alleen personen, dus als je een auto bij je hebt, moet je de veerboot nemen. Jadrolinija biedt beide opties en op hun website staat bij elke vertrektijd aangegeven of het om een catamaran of veerboot gaat.

    -          Catamarans: Deze varen naar Hvar stad en zijn ideaal als je zonder auto reist.

    -          Veerboten: Als je met de auto reist, kun je de veerboot naar Stari Grad nemen. Vanaf daar is het een korte rit naar Hvar stad.

    Tickets en prijzen

    Tickets zijn te koop op de website van Jadrolinija of in de haven zelf. De tickets zijn geldig op de dag waarvoor ze zijn gekocht, maar niet voor een specifieke tijd. Dit betekent dat je op tijd moet komen, want vol = vol. In het voor- en naseizoen is dit meestal geen probleem, maar in juli en augustus kunnen er lange rijen staan. Zorg dus dat je er een uur van tevoren bent.

    Tarieven

    Je kunt je tickets voor de ferry eenvoudig boeken via de website van Jadrolinija. Zorg ervoor dat je als bestemming Stari Grad invult als je je auto mee wilt nemen. Dit zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je reis naar het prachtige eiland Hvar.

    Wij regelen je rondreis, jij regelt de ferry. Zo kun jij zorgeloos genieten van een prachtige reis door Kroatië, met je eigen auto!