Noorderlicht in Tromso

5x Bucketlist redenen voor een Lapland bezoek

5x Bucketlist redenen voor een Lapland bezoek

Lapland, het meest noordelijke deel van Scandinavië, is een unieke bestemming die zich uitstrekt over vier landen: Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Het gebied staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en rijke cultuur. Door de adembenemende landschappen én unieke ervaringen, moet dit toch echt wel op jouw Bucketlist staan!

Of je nu op zoek bent naar de perfecte winterwonderland-ervaring of wilt genieten van de middernachtzon tijdens de zomer, Lapland heeft het! De middernachtzon zijn eindeloze dagen waarbij de zon nooit ondergaat en de natuur volop tot bloei komt, gaaf he?!

Hier zijn vijf redenen waarom Lapland zeker op jouw bucketlist hoort.

#1 Het noorderlicht

Als eerste moet je het Noorderlicht spotten! Het is een super vet natuurlijk fenomeen dat gebeurt wanneer deeltjes van de zon de atmosfeer van de aarde raken en een show van prachtige kleuren creëren. Lapland is één van de beste plekken ter wereld om het Noorderlicht te zien, omdat het zo ver naar het noorden ligt en er niet veel lichtvervuiling is. Het is echt een once-in-a-lifetime ervaring die je niet wilt missen als je in Lapland bent!

#2 Huskytochten

Ten tweede is een huskytocht een onvergetelijke ervaring die je alleen in Lapland kunt beleven. Het is een van de beste manieren om de besneeuwde bossen van Lapland te verkennen en te genieten van de prachtige uitzichten terwijl je op een slee door het landschap glijdt, voortgetrokken door de liefdevolle honden. Naast het maken van een huskytocht kun je ook een bezoek brengen aan een huskyboerderij en meer te weten komen over deze fascinerende en trouwe dieren.

#3 Skiën

Ten derde heeft Lapland enkele van de beste skipistes van Europa en bieden deze gebieden geweldige mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren skiërs. De pistes zijn goed onderhouden en bieden een fantastisch uitzicht op de omringende bergen en bossen. Maar wat Lapland echt uniek maakt, is de mogelijkheid om off-piste te skiën. De sneeuw is van hoge kwaliteit en het terrein is uitdagend genoeg om zelfs de meest ervaren skiërs uit te dagen.

#4 Sami cultuur

Ten vierde is Lapland de thuisbasis van de Sami, een inheems volk met een rijke geschiedenis en cultuur. De Sami leven al duizenden jaren in het noorden van Scandinavië en hebben een unieke levenswijze ontwikkeld die gebaseerd is op hun omgeving en hun nauwe band met de natuur. Je kunt een bezoek brengen aan een Sami dorp en meer te weten komen over hun tradities, zoals het houden van rendieren en het maken van handwerk zoals kleding en sieraden.

#5 IJshotels

Tot slot is Lapland de thuisbasis van enkele van 's werelds meest spectaculaire ijshotels. Deze hotels zijn volledig gemaakt van ijs en sneeuw en bieden een unieke ervaring. Je kunt er overnachten in een kamer gemaakt van ijs en sneeuw en genieten van een unieke ervaring die je nergens anders ter wereld zult meemaken!

Lapland biedt een unieke reiservaring die je nergens anders ter wereld zult vinden. Voeg het daarom zeker toe aan jouw bucketlist en maak de reis van je leven. Heb jij een rondreis door Lapland al op jouw bucketlist staan?