7x Magische Riads in Marokko

7x Magische Riads in Marokko

Welkom in het magische Marokko, een land doordrenkt met kleuren, geuren en betoverende charme! Stap binnen in de wereld van betoverende riads, waar oude tradities samensmelten met modern comfort en luxe. Onze Marokko Nomad Dennis heeft speciaal voor jou de meest unieke riads geselecteerd om jouw verblijf in Marokko naar een onvergetelijk niveau te tillen. Laat je betoveren door de weelderige binnenplaatsen met kleurrijke mozaïeken, de weelderige tuinen, de traditionele architectuur en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Maak je klaar om jezelf onder te dompelen in de betoverende wereld van de riads in Marokko, waar elke nacht uit een Duizend-en-een-nacht sprookje komt.

#1 Dar Zambra

Laten we beginnen in ChefChaouen, een prachtige stad in het noorden van Marokko. Hier vind je een unieke plek die je absoluut niet mag missen: Dar Zambra. Deze riad is veel meer dan zomaar een huis, het is een betoverende en sprookjesachtige locatie die je meteen in een andere wereld transporteert! Bij aankomst bij Dar Zambra word je meteen overweldigd door de majestueuze uitstraling. Het gebouw lijkt op een koninklijk paleis, met zijn elegante architectuur en betoverende blauwe tinten die typisch zijn voor Chefchaouen. De charmante details en prachtige mozaïektegels op de muren voegen een vleugje artistieke schoonheid toe aan de hele omgeving.Vergeet niet om een kijkje te nemen om het betoverende dakterras onder het genot van een kopje traditionele Marokkaanse muntthee.

#2 Riad Lyon Mogador

Laten we verder reizen naar Essaouira, een prachtige kuststad in Marokko, waar de Riad Lyon Mogador een andere betoverende plek biedt om te verblijven. Deze riad belichaamt de charme en elegantie van Essaouira en biedt een unieke ervaring voor bezoekers. Riad Lyon Mogador is gelegen in het hart van de medina van Essaouira, omringd door smalle straatjes en oude stadsmuren. Het vriendelijke personeel staat klaar om u te verwelkomen.

De kamers van Riad Lyon Mogador zijn ruim en smaakvol ingericht, met aandacht voor comfort en stijl. Elke kamer heeft zijn eigen unieke charme en is voorzien van traditionele Marokkaanse elementen, zoals handgemaakte tapijten en houtsnijwerk.

#3 Riad Marhaba

Een andere riad die zeker niet mag ontbreken tijdens jouw reis is Riad Marhaba. Deze slaapplek is ideaal gelegen in de medina van Rabat, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden en levendige markten. De architectuur van Riad Marhaba is typerend voor de traditionele Marokkaanse riads, met een binnenplaats die is omringd door prachtig gedecoreerde kamers. De binnenplaats is een rustige en groene oase, met een fontein die zachtjes kabbelt en weelderige planten die een gevoel van natuurlijke schoonheid toevoegen aan de omgeving. Na een lange dag is dit ook de plek om te genieten van culinaire lekkernijen. Laat je verwennen door de smaken en geuren van de Marokkaanse keuken, geserveerd in een intieme en gezellige eetzaal.

#4 Auberge La Fibule Du Dades

Oh, en wie aan Marokko denkt, denkt aan prachtige natuur! Gelegen te midden van de indrukwekkende rotsformaties van de Dades Vallei, biedt Auberge La Fibule Du Dades een unieke en schilderachtige omgeving. De riad zelf lijkt bijna samengesmolten met de rotsen, waardoor het lijkt alsof het een deel van de natuurlijke omgeving is geworden.

De locatie van Auberge La Fibule Du Dades is perfect voor natuurliefhebbers en avonturiers. Je kunt de dag beginnen met een prachtige zonsopgang over de rotsachtige vallei, terwijl de zon langzaam opkomt en het landschap verlicht. Vervolgens kun je op verkenning gaan en een onvergetelijke hike maken door de omringende bergen. De Dades Vallei staat bekend om zijn spectaculaire wandelpaden, waarbij je wordt beloond met adembenemende uitzichten op elke hoek.

#5 Riad Caravane

De reis gaat verder naar Ait Ben Haddou, een betoverend dorp in Marokko dat bekend staat om zijn historische kasbahs en traditionele architectuur. Hier wacht Riad Caravane op ons, een ware verborgen schat die de perfecte mix van traditionele en moderne stijlen biedt. Het is een plek waar geschiedenis en hedendaags comfort samenkomen. Bij aankomst bij Riad Caravane word je meteen betoverd door de charmante ambiance. De riad is prachtig ingericht, met oog voor detail en respect voor de traditionele Marokkaanse esthetiek. De kamers zijn smaakvol ingericht en bieden een oase van rust en comfort. Daarnaast heeft het de perfecte ligging om de omringende kronkelende straatjes te verkennen met woningen die dateren uit de 17e eeuw.

Riad Caravane is niet alleen een plek om te verblijven, het is een ervaring op zich. Het combineert de charme van een traditionele riad met moderne faciliteiten en een ongeëvenaarde locatie. Het is de perfecte uitvalsbasis om de magie van Ait Ben Haddou te ontdekken en de betovering van de woestijn te ervaren.

#6 Kasbah Mohayut

Voor de avonturiers hebben we Kasbah Mohayut in petto, een riad die niet alleen een plek om te verblijven is, maar een waar avontuur op zich. Gelegen aan de rand van de adembenemende Merzouga-woestijn, combineert deze riad avontuur en luxe op een unieke en opwindende manier.

Vanuit de riad heb je direct toegang tot de uitgestrekte duinen die zich voor je uitstrekken. Dit is de perfecte gelegenheid om je avontuurlijke kant te verkennen. Je kunt een kameeltocht maken door de gouden zandduinen en de serene stilte van de woestijn ervaren terwijl je over de glooiende duinen glijdt. Het is een ervaring die je terugvoert naar een tijdperk van ontdekkingsreizigers en nomadische reizen. Kasbah Mohayut is veel meer dan een gewone riad en zeker een bezoekje waard!

#7 Riad Yamcha

Als laatste hebben we Riad Yamcha, een ware oase van rust in het betoverende Meknes in Marokko. Deze riad biedt niet alleen een ontspannen sfeer, maar ook een prachtige binnenplaats en comfortabele kamers, waardoor het de ideale plek is om tot rust te komen na een dag vol avontuur. Je kunt een boek lezen op de binnenplaats, een verfrissende duik nemen in het zwembad of gewoon ontspannen en tot jezelf komen.

Een van de hoogtepunten van Riad Yamcha is de gastvrijheid van de mensen. Het vriendelijke personeel staat altijd klaar om je te verwelkomen en je te helpen met al je behoeften. Ze zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt en bieden een persoonlijke en attente service die je verblijf nog specialer maakt.
Stap in een avontuur vol kleur, smaak en ontdekkingen en creëer je eigen onvergetelijke reiservaring in Marokko. Met onze diverse reisroutes kun je de prachtige hoogtepunten van dit betoverende land verkennen en je onderdompelen in de rijke cultuur en geschiedenis. Begin met het samenstellen van je reis en kies de slaapplekken die je graag met je eigen ogen zou willen ervaren. Of je nu kiest voor de mystieke medina's van Marrakech, de magische duinen van de Sahara, de sfeervolle straatjes van Chefchaouen of de historische schatten van Fes, Marokko heeft voor iederwat wils.