Kleding aan waslijn in Dades Vallei

7x Must-Do's in bruisend Marrakech

7x Must-Do's in Marrakech

Marrakech is al eeuwenlang een hotspot voor reizigers, en het is te begrijpen waarom! Het is een bruisende stad in Marokko, vol met mooie bezienswaardigheden en supertoffe ervaringen. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met invloeden uit de Arabische, Berberse en Europese culturen. Dit komt samen in de architectuur, kunst, muziek en keuken. Van de kleurrijke markten en kronkelende straatjes van de medina tot de prachtige paleizen en tuinen, en van de heerlijke geur van kruiden en specerijen op de markten tot de geweldige kleding en sieraden van de locals.

Marrakech is niet alleen maar mooi om naar te kijken; er zijn ook ontelbare mogelijkheden om de lokale cultuur te ervaren en mee te doen aan traditionele activiteiten. Van het drinken van muntthee in een gezellige lokale theesalon tot het bijwonen van een geweldige Gnawa-muziekvoorstelling of het ondergaan van een traditionele hamambehandeling.

Hieronder staan een paar hotspots en tips die je echt niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Marrakech:

#1 Bezoek de oude medina

Een bezoek aan Marrakech is niet compleet zonder een wandeling door de oude medina. Deze historische wijk is gevuld met smalle steegjes, kleurrijke markten en eeuwenoude gebouwen. Je vindt hier ook de beroemde Djemaa el Fna plein, waar je kunt genieten van traditionele muziek & dans en lokale gerechten kunt proeven.

#2 Verken de paleizen en tuinen van Marrakech

Marrakech heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel prachtige paleizen en tuinen te bewonderen. Eén van de meest bekende paleizen is het Bahia Palace, gebouwd in de 19e eeuw voor een Marokkaanse minister. De Jardin Majorelle Tuinen zijn ook zeker een bezoekje waard, met hun levendige kleuren en meer dan 300 exotische planten.

#3 Proef de Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken is beroemd om zijn kruidige smaken en geurige aroma's. Marrakech heeft talloze restaurants en straatverkopers waar je kunt genieten van heerlijke gerechten zoals couscous, tajine en harira-soep. Vergeet ook niet om een ​​kopje muntthee te proeven, één van de beroemdste drankjes van Marokko.

#4 Bezoek de Koutoubia-moskee

De Koutoubia-moskee is één van de meest iconische gebouwen van Marrakech in Marokko en is zichtbaar vanuit bijna elke hoek van de stad. Het is een indrukwekkend voorbeeld van de islamitische architectuur en heeft een minaret die meer dan 70 meter hoog is.

#5 Maak een uitstap naar het Atlasgebergte

De Atlasgebergte ligt op slechts een uur rijden van Marrakech en biedt een prachtige natuurlijke omgeving om te verkennen. Je kunt hier wandelen, genieten van de lokale cultuur in traditionele bergdorpen en de adembenemende uitzichten bewonderen.

#6 Ervaar de hammams van Marrakech

Een hammam is een traditioneel Marokkaans badhuis waar je kunt ontspannen en jezelf kunt laten verwennen. Marrakech heeft vele hammams waar je kunt genieten van een massage, lichaamsscrub en stoombehandeling. Eén van de meest beroemde hammams is de Hammam de la Rose, die bekend staat om zijn luxe en romantische sfeer.

#7 Ga winkelen in de souks van Marrakech

Marrakech staat bekend om zijn levendige souks, waar je van alles kunt vinden, van kruiden en specerijen tot handgemaakte tapijten en sieraden. Het is een geweldige plek om te winkelen en te onderhandelen over prijzen, maar ook om te genieten van de lokale cultuur en de kleurrijke sfeer.

Wil je meer weten over Marrakech, of je laten inspireren over Marokko? Check dan een van onze blogs, of bekijk de reizen in onze Footprint Reisplanner!