Een jongen van de achterkant die vanaf bovenaf kijkt op de blauwe stad Chefchaouen

Alle ins en outs van Chefchaouen

Alle ins en outs van Chefchaouen

Chefchaouen, ook wel bekend als de 'Blauwe Parel' van Marokko, is een stad die je versteld doet staan door zijn schilderachtige charme. Van de betoverende blauwe tinten tot de bruisende markten, Chefchaouen biedt een onvergetelijke ervaring. Ontdek hieronder alle ins en outs van deze unieke Marokkaanse stad.

#1 Ontdek de magie van het Blauw

Chefchaouen wordt gekenmerkt door een kleurenpalet van blauwtinten. Ontdek deze schilderachtige stad met blauwe straten, huizen en trappen. Elk hoekje en steegje biedt een fotomoment. Sommige mensen geloven dat de blauwe kleur van Chefchaouen teruggaat tot de Joodse gemeenschap die zich ooit in de stad vestigde en dat de kleur blauw de lucht symboliseert en daarmee herinnert het mensen aan God. Een andere theorie is dat de blauwe kleur van de gebouwen muggen afstoot. Al met al bezorgt de blauwe kleur van de stad een hele hoop jaarlijkse bezoekers.  

Blauwe trap met gekleurde plantenpotten en een compleet blauw steegje

#2 Bezoek de Grand Mosque

De Grote Moskee van Chefchaouen is een must-visit die de rijke religieuze geschiedenis van de stad weerspiegelt. Hoewel niet-moslims meestal niet worden toegelaten tot het gebedsgebied, kun je de prachtige architectuur bewonderen en de serene sfeer ervaren rondom dit heilige gebouw. De moskee dateert uit de 15e eeuw en wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige, maar elegante ontwerp. Vergeet niet om respectvol gekleed te gaan als je deze spirituele locatie bezoekt.

#3 Verken de kleurrijke Souks

Chefchaouen betovert bezoekers met zijn bruisende souks, lokale markten waar de sfeer doordrenkt is van ambachtelijke schatten. Dwaal door smalle straatjes gevuld met kleurrijke tapijten, met de hand beschilderd aardewerk en schitterende sieraden. Elk kraampje ademt vakmanschap, waardoor je een groot aanbod aan unieke souvenirs ontdekt die je Chefchaouen-ervaring voor altijd zullen markeren.

Allemaal gekleurde tasjes en kleden in een blauw straatje

#4 Culinaire verkenning tijdens een Foodtour

Ervaar culinair Marokko door lokale lekkernijen te proeven in de gezellige eetgelegenheden van Chefchaouen. Van tajines tot verse muntthee, Chefchaouen biedt een smaakvolle reis door de Marokkaanse keuken. Kies nu voor de excursie ‘Chefchaouen: begeleide foodtour met meer dan 6 proefstops’. En wandel door de levendige straten, leer over de Marokkaanse cultuur en erfgoed terwijl je geniet van traditionele gerechten.

#5 Geniet van het uitzicht vanaf de Kasbah

Beklim de oude Kasbah, een fort dat de stad domineert, voor adembenemende uitzichten over de blauwe stad en de omliggende bergen. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt voor the perfect picture van dit panoramische uitzicht. De Kasbah van Chefchaouen heeft ook prachtige groene tuinen waar je heerlijk even doorheen kunt wandelen.

Een foto van de tuin van de Kasbah en een foto van het uitzicht op de stad en de bergen

#6 Wandel door de Riffgebergten

Chefchaouen ligt aan de voet van de Riffgebergten, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor een toffe hike. Ontsnap aan de stad en ontdek de natuurlijke schoonheid van de omgeving. De paden hier variëren, van makkelijk tot uitdagend. De lokale bevolking zal je onderweg ook zeker begroeten, zoals herders met hun dieren. Dus als je een stukje avontuur wilt toevoegen aan je bezoek, ga dan wandelen door de Riffgebergten.

#7 Ervaar de betoverende zonsondergang

En als laatste, laat je meeslepen door de betoverende sfeer van de zonsondergang in Chefchaouen. Wanneer de zon ondergaat, worden de blauwe tinten van de stad magisch verlicht, waardoor de hele omgeving in een adembenemend schouwspel van kleuren transformeert. De avond vormt hier dus een onvergetelijke afsluiting van je tijd in deze bijzondere stad in Marokko.

De blauwe huisjes van een afstand met de zon die achter de bergen verdwijnt


Wil jij deze prachtige, blauwe stad ook ontdekken? Check snel al onze Marokko reizen en vind de perfecte route om Chefchaouen en andere verborgen juweeltjes van het land te verkennen.