ligbedjes en hangmatten op een strand in Mexico

5x toffe dingen om te doen op Isla Holbox

5x toffe dingen om te doen op Isla Holbox

Azuurblauw water, kilometerslange hagelwitte stranden, cocktails drinken bij een hippe beachbar en heel veel kleurrijk streetart. Welkom op Isla Holbox, een paradijselijk eiland voor de kust van Mexico. Bekend om zijn relaxte sfeer en mooie natuur is dit dé ideale plek om echt even tot rust te komen. Op dit eiland moet niks, maar alles mag. Des te meer reden om deze plek vooral niet over te slaan tijdens jouw Mexico rondreis. Om het je makkelijk te maken, delen wij 5x toffe dingen om te doen op Isla Holbox.

Twee gekleurde fietsen op een strand

#1 Wandelen over het water bij Punta Mosquito

Wandel bij eb over het water bij Punta Mosquito. Het water komt dan niet verder dan je knieën, en je geniet van geweldige uitzichten tijdens je wandeling. Doordat het water zo laag staat vormt de zandbank voor de kust een eiland, waar je naar toe kunt wandelen. Door het heldere en lage water lijkt het soms wel alsof je over het water heen loopt. Als je geluk hebt spot je hier flamingo’s, die meestal tussen de zandbank en het eiland in staan. Vergeet je vooral niet te beschermen tegen de zon en voldoende eten en drinken mee te nemen. Er is namelijk vrijwel geen schaduw, en verder ook geen restaurants of winkels te vinden.

#2 Wegdromen bij de prachtige zonsondergang op Punta Coco

De zonsondergangen op Isla Holbox zijn bucketlist waardig. De beste plek om dit te bewonderen is Punta Coco, in het uiterste westen van het eiland. Vanaf het strand heb je de beste uitzichten op de ondergaande zon. De lucht kleurt langzaam in verschillende rood, oranje en roze tinten. Hoe verder de zon onder is, hoe mooier de lucht. Let wel op dat je niet té lang blijft hangen. De weg terug is namelijk vrij lang en onbelicht.

Gekleurde lucht door een ondergaande zon aan zee

#3 Relax bij één van de vele beach bars

Het eiland heeft veel leuke beachbars waar je heerlijk kunt relaxen. Qua prijs is er voor ieder wat wils. Waar het ene barretje vrij basic is en je in een hangmat of op plastic stoeltjes zit is de andere hartstikke hip. Je betaald dan ook wel weer meer voor je drankje. Er zijn ook een aantal strandtentjes eigendom van een hotel. Ook als je er geen gast bent kun je vaak gebruik maken van de bedjes. Je moet dan wel vaak minimaal zo’n €25,- uitgeven aan eten en drinken.

#4 Ga kajakken in het donker

Een bijzondere activiteit om te doen op Isla Holbox is een kajaktour in het donker. Omdat er op het eiland weinig lichtvervuiling is kun je de sterren goed zien. Dit zorgt voor een bijzonder beeld als je over het water vaart op een rustig tempo. Extra bijzonder is de zeevonk die je hier in de zee goed kunt zien. Door de hoge watertemperatuur vind je hier bioluminescent plankton in de zee die er voor zorgt dat het lijkt alsof het water verlicht wordt. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zeevonk zo goed kunt bewonderen als hier.

#5 Streetart spotten

Op dit kleurrijke eiland zijn vrijwel alle muren versierd met streetart. Wil je zo veel mogelijk van deze toffe plaatjes spotten? Huur dan een fiets om sneller op de plekken te komen. Isla Holbox is een perfect eiland om te fiets te verkennen. Houd vooral je camera in de aanslag want de kunstwerken op dit eiland zijn echt Instagrammable!

Street art op een muur in Mexico

Bucketlist aangevuld voor je bezoek aan Isla Holbox? Check dan eens onze rondreizen en tweak jouw ideale Mexico rondreis met die eiland als toffe stop!