Hotel in Perast Montenegro

5 Tips om alles uit je Montenegro reis te halen

5 Tips om alles uit je Montenegro reis te halen

Ben jij van plan om binnenkort een reis te boeken naar Montenegro? En kan je niet wachten om meer te weten te komen over de mooiste hoogtepunten van het prachtige Montenegro? Lees dan snel verder! Wij hebben namelijk de 5 belangrijkste tips voor jouw Montenegro reis op een rijtje gezet.

#1 Op avontuur met de huurauto

Verken Montenegro op jouw eigen tempo en met maximale vrijheid door een auto te huren. De ideale manier om in dit land te reizen! Het land heeft een goed wegennetwerk en de meeste wegen zijn goed onderhouden. Het openbaar vervoer is niet altijd betrouwbaar en sommige afgelegen gebieden zijn alleen bereikbaar per auto. Het huren van een auto biedt je de vrijheid om op eigen tempo te reizen en te stoppen wanneer je maar wilt bij de mooiste uitzichtpunten of gezelligste dorpje. So let’s hit the road!

#2 Bezoek de Baai van Kotor

De Baai van Kotor is een prachtige inham van de Adriatische Zee en één van de meest iconische bestemmingen van Montenegro. Hier ontdek je prachtige middeleeuwse steden die aan de oevers van de baai liggen, waaronder het pittoreske Kotor, het charmante Perast en het historische Herceg Novi. De baai met zijn fantastische omgeving is een geweldige plek om te wandelen, fietsen en varen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de vesting van Sveti Ivan en genieten van het uitzicht over de baai en de omliggende bergen.

#3 Bezoek het Durmitor National Park

Als je op zoek bent naar avontuur en ongerepte natuur, dan mag een bezoek aan het Durmitor National Park in het noorden van Montenegro niet ontbreken. Het park heeft uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en indrukwekkende bergtoppen. Het is de perfecte plek om te wandelen, fietsen en raften. Een echte must visitvan het park is de Tara-rivierkloof, één van de diepste ter wereld en een populaire plek om te raften. Als je van wandelen houdt, kun je een bezoek brengen aan de top van de Bobotov Kuk, de hoogste bergtop van Montenegro.

#4 Ga opzoek naar de mooiste stranden

Montenegro beschikt over enkele van de mooiste stranden van Europa. Helaas zijn de meest bekende stranden vaak druk in het hoogseizoen. Gelukkig zijn er tal van prachtige stranden te vinden die wat rustiger zijn. Een van de beste is Velika Plaza, in het zuiden van het land. Dit is het langste strand van Montenegro en is nog steeds relatief onbekend bij toeristen. Ongestoord genieten dus van het heldere water en het gouden zand.

#5 Proef van traditionele gerechten

Als je van lekker eten houdt, dan is Montenegro de place to be! De lokale keuken is een mix van smaken uit de Balkan, de Middellandse Zee en het Midden-Oosten. Tijdens je rondreis door Montenegro is het een must deze lokale gerechten te proeven: Cevapi, kleine, kruidige gehaktrolletjes die vaak worden geserveerd in een plat broodje met ui en ajvar, een paprika-tomatensaus. Burek, een hartige, gevulde taart gemaakt van bladerdeeg. Pljeskavica, een grote, platte gehaktbal die wordt gemaakt van gemengd rund- en varkensvlees. En als laatste kajmak, een zachte, romige kaas die wordt gemaakt van melk en room. Of je nu houdt van hartige of zoete gerechten, de lokale keuken van Montenegro heeft voor ieder wat wils!

Na al deze tips kun je toch bijna geen nee meer zeggen tegen een reis naar Montengro? Bekijk onze Montenegro reizen en wie weet zit er wat tussen voor jou!