Praktische informatie Montenegro

Goed voorbereid op reis naar het natuurrijke Montenegro

Praktische informatie Montenegro

Valuta en visum

Montenegro heeft de euro als officiële valuta en er zijn geen visumvereisten voor Nederlandse burgers die minder dan 90 dagen verblijven. Andere nationaliteiten moeten de ambassade raadplegen voor visumvereisten. Wel is een geldig Nederlands paspoort of ID-bewijs vereist.

Vervoer

Bussen en auto’s zijn de belangrijkste vervoersmiddelen in Montenegro. Er zijn in dit land weinig binnenlandse vluchten en treinen. Wegen zijn bergachtig en slingeren veel, waardoor het meestal niet mogelijk is om harder te rijden dan 80 km per uur. Met de auto door dit land rijden, is een fantastische ervaring! Het landschap is prachtig en je ziet veel van het land. Ook kan je overal stoppen waar je zelf wil.

Goed om te weten

DTP en Hepatitis A-vaccinaties worden aanbevolen. Deet is aan te raden om mee te nemen vanwege de vele muggen in de hete maanden. In Montenegro kan je gewoon water drinken uit de kraan en is geen wereldstekker nodig. In dit land spreken ze Montenegrijns, maar Engels wordt ook veel gesproken. Het uiteten is vooral goedkoop! Dus bezoek de goede restaurants met de heerlijkste gerechten.

Klimaat en beste reistijd

Juli en augustus zijn de drukste maanden in Montenegro. Als je dus niet verbonden bent aan de vakanties, wordt het aangeraden om in de maanden mei, juni of september een bezoek te brengen aan dit mooie land.

Montenegro heeft een Middellandse Zeeklimaat aan de kust, met warme droge zomers en milde, regenachtige winters. De gemiddelde temperatuur aan de kust varieert van ongeveer 8 graden in de winter tot ongeveer 25 graden in de zomer. In het binnenland heeft Montenegro warme zomers en koude winters. De temperatuur kan variëren afhankelijk van de hoogte, maar gemiddeld ligt de temperatuur in de winter tussen de 0 en 10 graden en in de zomer tussen de 20 en 30 graden.