Sossusvlei desert

5x Tips voor jouw bezoek aan Sossusvlei

5x Tips voor jouw bezoek aan Sossusvlei

Ben jij binnenkort van plan om naar Sossusvlei, Namibië te reizen? Sossusvlei ligt in het Namib-Naukluft National Park in het zuiden van Namibië, waar je unieke landschappen en indrukwekkende natuur kan bewonderen. Sossusvlei ligt in het Namib-Naukluft Park in het zuiden van Namibië, ongeveer 350 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Windhoek. Sossusvlei is een uitgestrekte zout- en kleipan dat omringd wordt door hoge rode zandduinen, die tot wel 300 meter hoog kunnen zijn. Het is één van de meest unieke bezienswaardigheden van Namibië waar reizigers van over de hele wereld naartoe trekken. De zonsopgang en zonsondergang boven de duinen en woestijnlandschappen zijn zeker één van de hoogtepunten tijdens je bezoek aan Sossusvlei, met uitzichten die je nooit eerder hebt gezien. Hier zijn 5 cruciale tips voor jouw bezoek aan Sossuvlei.

#1 Kom zo vroeg mogelijk naar het Namib Naukluft National Park

Sossusvlei ligt in het Namib-Naukluft National Park in het zuiden van Namibië. We adviseren om zo vroeg mogelijk naar het park te gaan, dat om 6:15 uur opent, om te voorkomen dat je in de drukte van tourbussen of auto's belandt. Daarnaast zijn de temperaturen dan ook het gunstigst, want na de ochtend wil je niet meer door de vallei wandelen. Een voordeel van zo vroeg opstaan is dat je kunt genieten van de prachtige zonsopgang en dit mooie plaatje kunt vastleggen. Een leuk weetje: sommige van deze duinen zijn meer dan 300 meter hoog, waardoor ze enkele van de hoogste ter wereld zijn. Wees één van de eersten om deze natuurlijke wonderen in de ochtend te zien en geniet van de rust die dit landschap te bieden heeft.

Namib Kaukluft National Park desert and views

#2 Huur zelf een auto en ga op avontuur

Verken de uitgestrekte landschappen van het Namib Naukluft National Park in Sossusvlei door zelf een auto te huren en op avontuur te gaan. Het is handig om van tevoren de plekken die je in Sossusvlei wilt zien uit te zoeken. De drie plekken die wij aanraden zijn: Deadvlei, Dune 45 en Big Daddy. Wanneer je van plan bent om met je eigen auto naar Deadvlei te rijden, is het handig om de bandenspanning te verlagen naar 1,6 bar. Anders heb je sneller de kans om aan het einde van het pad vast te zitten in het zand. Als dit gebeurt, kan je gered worden voor 50 euro. Je hebt ook de optie om met de shuttlebus te gaan voor 10 euro. Deze bussen rijden van zonsopgang tot zonsondergang. De keuze is aan jou! Beide opties zijn mogelijk, maar met je eigen auto is het zeker een spannend avontuur!

Sossusvlei en Deadvlei 4x4 auto

 #3 Neem voldoende water en eten mee

Ga je op avontuur in het Namib Naukluft National Park in Sossusvlei? Vergeet dan niet om voldoende water en eten mee te nemen voor jouw woestijnavonturen! Binnen het park heb je geen mogelijkheid om eten te halen, dus wees goed voorbereid. Geniet van je ontbijt wanneer de zon opkomt, waar je helemaal tot rust komt. Of je nu de zonsopgang bewondert vanaf Dune 45, of de stilte van Deadvlei tot je neemt, een goed gevulde rugzak zal je helpen om volop te genieten van alles wat het Namib Naukluft National Park te bieden heeft. Dus pak je spullen, bereid je voor op een onvergetelijke reis en laat je meenemen door de natuurlijke schoonheid van dit stukje van Namibië.

Sossusvlei woestijn met prachtige lucht

#4 Vergeet niet je permit bij aankomst te regelen

Om Sossusvlei te verkennen, een uniek deel van het Namib-Naukluft National Park, heb je een permit nodig. Dit document kun je krijgen bij de receptie van je camping of lodge tijdens het inchecken. Het wordt geadviseerd om dit direct bij aankomst te regelen, zodat je zonder zorgen het park kunt betreden. De permit is essentieel voor toegang tot het park, en het is handig om dit niet op het laatste moment te moeten regelen wanneer je het park wilt betreden. Met de permit kun je 24 uur het park verkennen, waardoor je zelfs op dezelfde dag nog kunt genieten van de zondopgang en de zonsondergang in het park. Ook kun je de volgende dag opnieuw de Sossusvlei betreden met dezelfde permit.

Sossusvlei en Deadvlei woestijn en een bok

#5 Vergeet Sesriem Canyon niet

Als laatste tip wordt het aangeraden om nog een bezoek aan de Sesriem Canyon te brengen. Deze canyon ligt aan de grens van het park, dus je hoeft het park niet te verlaten voordat je deze indrukwekkende kloof hebt gezien. Neem de afslag naar de canyon vlak voor de ingang of uitgang van het park. Maak hier een korte wandeling en geniet van de omgeving. Ook hier adviseren we je om op tijd hier naartoe te gaan vanwege de extreme hitte. Een bezoek aan de Sesriem Canyon zal zeker een hoogtepunt zijn van je avontuur in het Namib Naukluft National Park, Namibië.

 sesriem canyon uitkijkpunten

Ben je binnenkort van plan om naar Sossusvlei te reizen? Met deze 5 waardevolle tips ben je helemaal klaar voor een onvergetelijk avontuur! Zet je wekker vroeg, pak je camera, neem genoeg water mee, regel je permit en je bent klaar om te gaan. Jouw reis naar Namibië zal een herinnering worden die je voor altijd bij zal blijven. Benieuwd naar onze reizen naar Namibië? Tweak jouw reis!