Namibië

De 7x Must-do activiteiten in Namibië

De 7x Must-do activiteiten in Namibië

Namibië is een land vol met avontuur en natuur zoals savannes, canyons, woestijnlandschappen en delta’s. Namibië is the place to be voor unieke ervaringen. Van het verkennen van de Namibië-woestijn tot het spotten van wilde dieren in het beroemde Etosha National Park, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Daarnaast is de rijke culturele geschiedenis van Namibië fascinerend om te ontdekken. Benieuwd naar meer van Namibië? Hier zijn 7 must-do activiteiten die jij niet mag missen tijdens je Namibië rondreis!

#1 Safari in Etosha National Park

Heb jij altijd al op safari willen gaan in Namibië? Breng dan een bezoek aan het Etosha National Park voor een onvergetelijk wildlife avontuur! Maak er een spel van en tel hoeveel wilde dieren jij weet te spotten. Wist je dat Etosha National Park de thuisbasis is van de grootste olifantenpopulatie in Afrika? Houd je ogen dus open voor deze reuzen tijdens je safari!

In je eigen safariauto ga je op pad op een spannende safari-tour met een gids die jou de wegwijst en meeneemt op een once in a lifetime adventure. Terwijl je door het park rijdt, rijd je langs de Afrikaanse savanne en kun je naast wilde dieren en veel unieke vogels spotten! Een aanrader die je niet wil missen: vergeet niet om 's avonds naar de verlichte waterpoelen te gaan voor een unieke kans om nachtelijke dieren zoals neushoorns en leeuwen te spotten.

Etosha National Park

#2 Sossusvlei en Deadvlei bezoeken

Uit op nog meer avontuur in Namibië? Dan is een bezoek aan de Sossusvlei en Deadvlei iets dat past in jouw avontuurlijke schema. Gigantische rode duinen die afstijken tegen een strakblauwe hemel, een landschap dat je laat twijfelen of dit wel dezelfde wereld is als wat jij normaal gewend bent. Als je vroeg opstaat kan je de zonsopgang op de duinen van Sossusvlei meemaken waar een kleurenwonder boven de horizon opkomt. Het is dé manier om jouw dag goed te beginnen in een relaxte omgeving waar je helemaal tot rust komt. Houd daarnaast zeker je camera bij de hand voor de perfecte Instagrammable shots.

Sossusvlei en Deadvlei

#3 Fish River Canyon bewandelen

Een andere must-do activiteit voor avontuurlijke reizigers is om de Fish River Canyon te bewandelen in Namibië. Fish River Canyon is de op één na grootste canyon ter wereld, en het wandelen langs de rand biedt een ervaring die je niet mag missen! Vergeet niet je camera mee te nemen om de prachtige zonsondergang over de canyon vast te leg. Ontdek de diepte van Namibië en laat je verbazen door de unieke uitzichten van Fish River Canyon. Tip: Trek goede wandelschoenen aan en plan je wandeltocht tijdens de milde maanden tussen mei en september voor het beste weer en vermijd de hitte van de zomer.

Fish River Canyon

#4 Bezoek aan de Himba-stam

Eén van de traditionele stammen in Namibië is de Himba-stam. De Himba-stam leeft voornamelijk in het afgelegen noordwesten van Namibië, waar ze een semi-nomadisch bestaan leiden, vaak migrerend met hun vee op zoek naar graaslanden en waterbronnen. Tijdens je bezoek aan de Himba-stam kun je ook de unieke architectuur van hun dorpen bewonderen, gebouwd met materialen zoals klei, mest en stro, en luisteren naar verhalen over hun traditionele geneeskunde en spirituele overtuigingen. De Himba-stam staat bekend om zijn rode okerhuid doordat ze zichzelf insmeren met mengsel van boter, kruiden en okerpoeder. Dit doen ze als bescherming tegen de zon, maar ook als een vorm van schoonheidsideaal binnen hun cultuur. Het is ook interessant om iets te leren over hun relatie met de natuurlijke omgeving en de dieren om hen heen. De Himba stam is erg warm en gastvrij, kortom echt een bezoekje waard.

Hima stammen

#5 Mokoro tocht op de Okavango-rivier

Wist je dat de Okavango Delta de grootste inlandse delta ter wereld is? Een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 400 verschillende vogelsoorten om te spotten! Vergeet dus zeker niet je verrekijker mee te nemen! In het landschap van de Okavango Delta in Namibië, komt de balans tussen avontuur en natuur tot leven. In de omgeving van de delta, liggen heldere waterwegen door uitgestrekte moerassen en weelderige bossen.

De beste manier om deze Delta te ontdekken is met een traditionele mokoro tocht. Laat de houten kano je meedrijven over het oppervlakte van de delta, omringd door een overvloed aan wilde dieren, waaronder olifanten en vogels. In de nacht is delta ook erg bijzonder waar bezoekers kunnen kamperen onder de sterrenhemel voor een once in a lifetime ervaring. Een echte aanrader om bij te boeken deze tour!

Mokoro tocht op de Okavango-rivier

#6 Actie in Swakopmund

In Swakopmund wacht avontuur en cultuur op jou! Waar je de woestijnlandschappen op een spannende fietstocht kan verkennen of gas geeft tijdens een quadrit door 's werelds oudste woestijn in Namibië. Voor waterliefhebbers biedt Birdrock de perfecte setting voor een kajakavontuur. In Swakopmund kun je je ook verdiepen in de lokale cultuur met een begeleide fietstochten door de stad of kennismaken met de gemeenschap tijdens een township wandel- of fietstocht met een lokale gids. Als je op zoek bent naar adrenaline kun je sandboarden op de duinen van Swakopmund. Kortom, er is hier genoeg te doen!

Swakopmund

#7 Sterrenkijken in Namib-woestijn

Heb je altijd al een aantal vallende sterren willen zien? In de Namib-woestijn in Namibië zul je een ongewoon spektakel van sterren zien die je niet zomaar tegenkomt op andere rondreizen. Als je wat verder weg van de stadslichten gaat, zullen de sterren het helderst schijnen en je verwachtingen overtreffen. Het is zelfs mogelijk om de melkweg te zien! Een extra tip: neem een verrekijker mee om nog beter de nachtelijke hemel te zien. Hoeveel vallende sterren weet jij te tellen?

 Namib woestijn

Altijd al naar Namibië willen gaan met je familie, vrienden of partner? Dan is dit jouw kans! Zorg ervoor dat je deze must-do activiteiten meeneemt om jouw reis onvergetelijk te maken! Namibië biedt dé perfecte combinatie van cultuur, natuur en avontuur, voor iedereen wat wils. Bekijk onze Namibië rondreizen op onze website en tweak jouw bucketlist rondreis!