Noorse huisjes langs het water

6x Onze favoriete slaapplekken in Noorwegen

    6x Onze favoriete slaapplekken in Noorwegen

    Welkom in Noorwegen, een land met prachtige natuur, leuke activiteiten en charmante steden. Wat maakt een reis naar dit prachtige land nog beter? De juiste slaapplekken! In deze blog ontdek je de 6 mooiste en meest bijzondere slaapplekken, die je reis naar Noorwegen nog onvergetelijker zullen maken. Van Noorse hutjes langs de fjord kan tot een prachtige charmante Hotels in het hartje van Bergen, deze plekjes zullen je hart sneller laten kloppen!

    #1 Skårungen - Hotel, Cabins and Camping

    In het noorden van Noorwegen ligt het Lofoten gebied, dit gebied staat bekend om zijn bijzondere ruige landschap, wildlife, activiteiten als husky sleeën en de sami ervaring. Een echte must visit voor jouw reis door het noorden van Noorwegen!

    De traditionele Noorse hutten van de Skarungen camping liggen in het centrum van de Lofoten. De hutten zijn van alle gemakken voorzien en lenen zich perfect als uitvalsbasis voor jouw ontdekkingstocht in dit gebied. Vanuit jouw hut kijk je uit over het water en het bijzonder ruige landschap van de Noorse natuur. Boek je deze slaapplek in de winter? Dan kan je 's avonds genieten van het Noorderlicht dat prachtig door het landschap schijnt.

    Skarungen hotel en cabins in Noorwegen

    #2 Charmante - Skostredet Hôtel

    Bij je zoektocht naar het perfecte hotel in de bruisende stad Bergen moet je zeker niet vergeten om een kijkje net nemen bij het Charmante - Skostredet Hotel. Dit 5 sterren hotel is gelegen in het centrum van Bergen is de plek waar historie, luxe en sociale connecties samen komen. De kamers van het Skostredet Hotel zijn allemaal uniek met elk zijn eigen doordachte Interieur geïnspireerd op de Franse 20-eeuwse luxe. Naast de prachtige kamers bied dit hotel een frans geïnspireerde brasserie waar je een bijzondere combinatie van locale seizoensgebonden Noorse gerechten met een franse touch kan ontdekken.

    Fotos Charmante Skoestredet Hotel in bergen

    #3 Sogndal Fjordpanorama - The atmosphere

    Door het boeken van de Sogndal fjordpanorama - The atmosphere stap je in één keer in de betoverende wereld van Sogndal. Deze omgeving staat vooral bekend om het prachtige Sogndalfjord en daarnaast de bijzonder staafkerken die in nabijgelegen dorpjes te vinden zijn.

    De slaapplek is gelegen op een berg langs een van de prachtige fjorden in het Sogndal gebied. 's avonds geniet je hier in de jacuzzi van een fles champagne met een prachtige zonsondergang midden in de natuur. 's ochtends word je wakker, ontbijt je binnen bij de panorama ramen en ben je helemaal ready voor een heerlijke dag in dit gebied.

    Sogndal fjordpanorama the atmosphere

    #4 GLØD Aurora Canvas Dome

    Dome slaaplekken vind je overal over de wereld en bieden garantie voor een onvergetelijke nacht. Maar iets maakt de Dome slaapplekken in Noorwegen misschien wel tot de meeste bijzondere in de wereld. Hier geniet je 's avonds namelijk niet alleen van een prachtige sterrenhemel vanuit je tent, maar lig je met een beetje geluk onder het Noorderlicht. Een meer sprookjesachtige nacht dan dat kan bijna niet.

    De Glod Aurora Canvas dome's liggen in het Noorse Finmark in de buurt van Alta, middenin de natuur. De tenten zijn van alle gemakken voorzien en worden in de ochtend voorzien van ontbijt.

    Glod Autora canvas dome in Noorwegen

    #5 Fossen Accommodation

    Op een 10 minuten rijden vanaf het centrum van Geiranger liggen de Fossen Accomodations, dit zijn een aantal cottages, appartementen en vakantiehuisjes op de berg achter Geiranger. Deze slaapplekken bieden een unieke Noorse ervaring. De huisjes zijn simpel ingericht, maar bieden alles wat je nodig hebt voor je verblijf in de Geiranger regio. Daarnaast hebben de huisjes een balkon waar je een prachtig uitzicht hebt over het Geirangerfjord, watervallen in de buurt en het rustige Noorse landschap wat je hier in de regio te vinden is.

    Fossen accomodation in Geiranger noorwegen

    #6 Hotel Ullensvang

    De Hardanger regio is misschien wel de leukste regio in Noorwegen om te verblijven, in dit gebied kan je niet alleen Trolltunga beklimmen, maar kan je een wandeling maken op een gletsjer, vind je een aantal van de mooiste watervallen in het hele land, heb je panoramische uitzichten en vind je verschillende kleine leuke dorpjes.

    Tijdens al je activiteiten in de Hardanger regio ben je 's avond echt toe aan rust en dat vind je in Hotel Ullensvang, gelegen op een perfecte plek dichtbij alle activiteiten ligt deze slaaplek langs het fjord. Om echt tot rust te komen heeft deze slaapplek meerder zwembaden, een hot tub, fitnessruimte, sauna, privé strand en 's ochtends een heerlijk ontbijt.

    Hotel Ullensvang in het Hardanger gebied

    Noorwegen bied nog zoveel meer dan alleen de prachtige landschappen en de bijzonder activiteiten die er te doen zijn. Met deze 6 bijzondere slaapplekjes word je verblijf in Noorwegen echt unieke en een avontuur om nooit meer te vergeten. Kies één van onze Noorwegen reisroutes uit, start met samenstellen en kies de slaaplekken die je echt niet kan missen tijdens je reis!