Tips voor met de ferry naar Noorwegen

    Ontdek Noorwegen met je eigen auto!

    Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur naar het adembenemende Noorwegen? Bij Footprint Travel bieden we je de mogelijkheid om met je eigen auto naar Noorwegen te reizen. Dit geeft je de vrijheid om het land in je eigen tempo te verkennen. Wij regelen alles behalve de ferry, maar geen zorgen, we hebben alle informatie die je nodig hebt op een rijtje gezet voor een zorgeloze overtocht!

    Heenreis: Van Kiel naar Oslo

    Je reis begint in Kiel, ongeveer 90 kilometer ten noorden van Hamburg. Zorg ervoor dat je twee uur voor de afvaart (om 14:00 uur) in de haven bent. Je rijdt met je auto de boot op en kunt daarna je hut opzoeken en de boot verkennen. Dit is eigenlijk een soort mini-cruise en een perfect begin van je vakantie.

    Wat kun je verwachten aan boord van de Colorline ferry?

    -          Entertainment: Geniet van een casino, een theater met shows, een bioscoop en uitgebreide shoppingmogelijkheden.

    -          Eten en drinken: Er zijn verschillende restaurants aan boord, waaronder een buffetrestaurant en meerdere à la carte restaurants.

    -          Relaxen: Bij mooi weer kun je naar de Observation Lounge gaan voor een panoramisch uitzicht over de zee.

    Omdat de boot rond 14:00 uur vertrekt, heb je een volle middag en avond om te genieten van de faciliteiten voordat je je knus terugtrekt in je hut. Vanwege de flexibele voorwaarden en de vele mogelijkheden qua overnachting en type auto, adviseren we om zelf je afvaart te regelen via de website van colorline.nl.

    Terugreis: Van Stavanger naar Hirtshals

    Na je rondreis door het prachtige Noorwegen is het tijd om weer naar huis te gaan. Vanaf Stavanger vaart de nachtveerboot naar Hirtshals in Denemarken. Deze overtocht kun je boeken via de website van fjordline.com.

    Wat kun je verwachten aan boord van de Fjord Line ferry?

    -          Slaapplek: Diverse huttypes om uit te kiezen, zodat je comfortabel kunt overnachten.

    -          Eten en drinken: Er zijn verschillende dineropties en een ontbijtbuffet beschikbaar.

    -          Ontspanning: Geniet van de relaxte sfeer aan boord en kom tot rust na je Noorse avontuur.

    Vanaf Hirtshals naar huis

    Vanaf Hirtshals in Denemarken kun je in ongeveer 11 uur terug naar huis rijden. Mocht je de lange reis willen onderbreken, dan is het mogelijk om onderweg een overnachting te boeken.

    Tarieven waar te boeken

    Voor de heenreis met Colorline betaal je ongeveer €500 zonder extra’s. Voor de terugreis met Fjord Line ligt de prijs rond de €300 voor twee personen, inclusief een normale auto en hut, maar zonder eten. Deze tarieven zijn inclusief belastingen en ticketkosten, maar de uiteindelijke prijs hangt af van het seizoen, het type auto, hut en eventuele maaltijden.

    • Heenreis: Boek je overtocht van Kiel naar Oslo via colorline.nl.

    • Terugreis: Boek je overtocht van Stavanger naar Hirtshals via fjordline.com.

    Boek nu!

    Klaar om je reis naar Noorwegen te beginnen? Wij regelen je rondreis, jij regelt de ferry. Zo kun jij zorgeloos genieten van een prachtige reis door Noorwegen, met je eigen auto.